Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskazocha

Od czego zależy smak kawy?

Polecane posty

Gość ciekawskazocha

Witam serdecznie, Mam pytanie! Od czego zależy smak kawy? Zamówiłam ostatnio kawę z jednej firmy i po jakimś czasie z drugiej, gdyż ta pierwsza nie miała danego smaku w owym czasie. Niby ta sama kawa a smak całkowicie inny/

Gość gość
smak uzależniony jest od jakości i rodzaju ziaren i intensywności ich wypalania oraz o faktu czy nie jest oszukiwana (dosypywanie innych gorszej jakości ziaren lub dodatków)

Gość zacny kawosz
oj wiele jest zależności, mieszanka, wypalanie. Nawet pakowanie wpływa na aromat.

Gość gość
w takim razie masz sprawdzonego dostawcę AROMATYCZNEJ kawy zacny kawoszu? :D

Gość zacny kawosz
Ależ oczywiśćie! Blue Orca!

Gość gość
nigdy o nich nie słyszałem, chyba są jacyś nowi

Gość zacny kawosz
ja do nich dotarłem stosunkowo niedawno, a znalazłem ich tutaj: https://www.blueorcacoffee.pl/Story więc możesz zweryfikować, zamówić i przetestować ;) uważam, że się nie zawiedziesz ;)

Gość zacny kawosz
pozwolę sobie od razu polecić moją ulubioną mieszankę: INDIA - Monsooned Malabar-Karnataka Przecudowny aromat!

Gość gość
Prezentują się dobrze. Szkoda tylko, że nie można przez internet czuć zapachy :D

Gość zacny kawosz
Polecam z czystym sumieniem! Zamów na próbę i sam zobaczysz ;) Dam sobie rękę uciąć a nawet dwie, że pokochasz ich :D ja jestem ich maniakalnym stałym klientem ;)

A co z tymi smakowymi? Lubie od czasu do czasu napić się jakiejś innej kawy, zwykle kupowałam gdzies w sklepie z kawą/herbatą, ale ostatnio widziałam w internecie taką kawę, na jednej stronie pisali ze nalezy poczekac na zamowienie ok 3tyg bo oni ja na bierząco przygotowywuja jesli wplywa zamowienie. Zastanawiam sie czy oplaca sie sprobowac takiej opcji przez internet