Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

truskaweczka 54

kto płaci za klucze w wynajmowanym mieszkaniu?

Polecane posty

Wynajmujemy w trójkę mieszkanie, właściciel dał nam tylko 2 komplety kluczy. dorobiłam komplet kluczy za który zapłaciłam 85zl. czy właściciel ma prawo żądać zwrotu 3 kompletów podczas zdawania mieszkania? czy może mu je sprzedać?

Gość gość
A dlaczego ty dorobiłaś, a nie właściciel? Przecież wiedział, ile osób będzie mieszkało i to jego obowiązkiem jest zapewnić wszystkim klucze.

właściciel stwierdził, że są dwa pokoje i da tylko dwa komplety kluczy teraz się zastanawiam czy można odzyskać te pieniądze

Gość gość
Właściciel to idiota, albo typowy Januszek - jesli na pytanie o 3 komplet powiedział "a to we własnym zakresie" to trzeba było uciekać ;) chyba, ze zamieszkiwanie przez wasza 3 nie jest zgodne z umawowa - umawialiście sie, ze bedzie wynajmowała 2 osoby i tylko 2. A uogólniając - Właściciel powinien pokryć koszt dorobienia.

pierwszy raz wynajmuję mieszkanie i jeszcze jestem zielona w tym temacie na umowie jest nasza trójka stąd moje pytanie czy mam prawo nie oddać mu kluczy za które zapłaciłam z własnej kieszeni. będzie się to wiązało z koniecznością wymiany zamków a tym samym większymi kosztami niż "kupno" kluczy ode mnie

Gość gość
Taniej pewnie by wyniosło zakupienie nowej wkładki z kompletem kluczy i właściciel by nie wchodził bez waszej wiedzy.

Gość gość
Skoro autor wynajął Waszej trójce, winien miec dla was 3 Komplety. Klucze były drogie, uprzedz go tylko, ze odejmiesz od czynszu i masz paragon do wglądu jakby co. Nie wdawaj sie w dyskusje, tylko napisz, ze on powinien miec 3 komplety i co za argument z tymi 2 pokojami? skoro nie miał ochoty dorabiać, to mogl wynająć 2 Osobom? A nie trzem. Macie umowę na 3 osoby, maja byc trzy komplety

Gość gość
Co za Janusz. A po co ci te klucze? Debil. Za klucze płaci on.

Gość gość
Powiedz że dorobilas trzeci komplet. Jego decyzja czy odkupi ten klucz, czy woli wymienić cały zamek, a ty zachowasz trzeci klucz. Jak nie wymieni i nie odkupi tego klucza, to zapytaj się czy nie będzie się bał, że jak skończysz wynajmować, to kiedyś tam ktoś nie wejdzie. Pewnie trzeci klucz z kompletu zachował dla siebie, by móc robić niespodziewane naloty.

Gość gość
Mam pytanie odnosnie zachowania wlasciciela u ktorego wynajmuje pokoj.Czy ma prawo przy innych lokatorach drzec sie na mnie bo ma kaprys??