Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki ryz lubicie kupowac?prawie w kazdym sa mole spozywcze niestety..zwariuje..

Polecane posty

Gość gość

W którym ryżu nie spotkalyscie tych robali? Szukam takiego ryzu gdzie ich nie będzie..firmy maja problem ze juz w magazynach przenoszą te larwy do opakowan

Gość gość
Mole spozywcze w kazdym ryzu???

Gość gość
Co kupie jakiś ryż to w środku są mole..jak nie od razu to po czasie się wykluwaja

Gość gość
Nie spotykam się z molami w ryżu. W każdym razie, kiedyś zalęgły mi się mole i od tamtej pory wszystkie produkty sypkie - kasza, ryż, mąki itp. po przyniesieniu ze sklepu przesypuje do słoików. Jeśli w czymś są mole nie rozejdą się na pozostałe produkty.

Gość gość
A który ryż polecacie?w biedronce raczej nie?

Gość gość
Ja kupuję tylko uncle Ben's. Moli nie widziałam. Ale kupuję na bieżąco

Gość gość
Zmien sklep, w ktorym kupujesz. Moze tez byc tak, ze masz mole w szafce i atakuja produkty, ktore sie w niej znajduja. Cos o tym wiem sama walczylam ROK z molami! Wyrzucilam wszystkie produkty spozywcze, szafka stala caly czas pusta a mole jak byly tak siedzialy dalej! Zadne spreje nie dawaly rady. To byla szafka narozna i te france siedzialy w zawiasach ktorych nie dalo sie rozmontowac! Dopiero po wyrzuceniu szafki pozbylam sie tego dziadostwa

Gość gość
Jeśli masz mole w szafce przesypuj wszystko do szczelnie zakręcanych słoików. Jeśli w jakimś produkcie są jakieś jaja to wyklują się one w tym słoiku i tam też mole zdechną. Nie rozejdą się dalej. Trzeba zabezpieczyć wszystkie produkty, żeby nie miały co jeść.

Gość gość
Jemy ryż trzy razy w tygodniu i nigdy nie spotkałam się z tym żeby w któryms były mole. A kupuje w różnych sklepach. Może ty masz poprostu w szafkach i myślisz że to z ryżu

Gość gość
Ty masz mole w domu! jak już ci się wykluły raz to jakiego ryżu byś nie kupiła to ci się wyklują, bo one już tam są! i co ty wywalasz ryż i rozkładasz ręce? Musisz wywalić wszystkie sypkie i otwarte produkty, wymyć szafki wodą z jakimś płynem i odrobina octu oraz wyłożyć kilka listków laurowych na półkach!

Gość gość
Mole spotkalam tylko raz, w ryzu firmy Kupiec. Od tej pory w sklepie zawsze otwieram pudelko przed zakupem i i sprawdzam.

Gość gość
Dziewczyny jak kupicie cos sypkiego to od razu w sloikach trzymajcie bo inaczej nigdy się moli nie pozbędziecie. Te s****wa są sprytne, niby usuniesz a jakaś tam larwa się schowa i atakuje nowe produkty. Ja nakupowalam sloikow i wszystko tam trzymam, nawet przyprawy w sloiczkach po obiadkach bo do przypraw też lezą

Gość gość
Nie mialam nigdy problemu z pozbycie sie moli. 2 razy w zyciu zauwazylam cholerstwo (przyniesione z jakims produktem ze sklepu zapewne), za kazdym razem bylo wywalenie wszystkich produktow, odkurzenie szafek, umycie woda z octem, i spokoj. Kwestia szybkiej reakcji, to nie zdaza sie rozprzestrzenic.

Gość gość
Nie miałam na szczęście. Skąd to się bierze w domu? Bo nie wierzę że są w każdym ryżu.

Gość gość
Nie zdarzyło mi się a w szafkach też mam liście laurowe porozkładane.

Gość gość
gość dziś Można przywlec to ze sklepu, mogą przylecieć od sąsiada. Jest wiele możliwości.

Gość gość
Jak się ma brud w domu to tak jest

Gość gość
gość dziś Możesz mieć sterylnie, a jak ci wleci przez okno i złoży gdzieś jaja lib będzie w czymś co przyniesiesz ze sklepu to nic nie poradzisz :-)

Gość gość
mole w ryżu? nie zdarzyło mi się. Moze masz mole w swoich szafkach, jakies larwy, jaja? moze zacznij od umycia swojej kuchni. A Potem zmień sklep.

Gość gość
mole w kazdym ryżu :D mi się nie zdarzyło, za to widziałam mole w szafce wspólokatora ale ja wtedy trzymałąm wszystko w szczelnych opakowaniach zeby nie przerzuciły sie do mojej szafki teraz mieszkam sama i zadnych moli nie mam nigdzie