Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aguuulala

Imię dla córeczki

Polecane posty

Gość Aguuulala

Witam! Chciałabym się dowiedzieć jak widzicie imię Anastazja dla dziewczynki, zwłaszcza w dobie popularności wiadomej książki i filmu, czy odrazu przychodzi Wam to na myśl? Dodatkowo czy imię Anastazja Waszym zdaniem pasuje do nazwiska Bojba (Anastazja Bojba) ? Może macie pomysły na inne zestawienia? Oraz które imię wybrac na drugie do Anastazji jeśli już? : Michalina, Katarzyna, Małgorzata, a może jeszcze inne? Proszę o pomoc, buziaczki :*

Gość gość
Jak Anastazja dorośnie to nikt nie będzie o tych filmach pamiętał :/ Według mnie brzmi normalnie-nazwisko normalne i imię też normalne. Ale drugie imię dałabym krótsze

Gość gość
Magdalena :) :)

Gość gość
ładne imię dość często nadawane ostatnio więc nikogo nie zdziwi..( w zeszłym roku miejsce 41. - 1283 nadań (zaraz za Klarą a przed Kingą)) mi nie kojarzy się ani z filmem ani bajką a nawet jeśli to co z tego? drugie imię moim zdaniem powinno być po kimś ważnym, czy po patronie czy coś w tym stylu, ogólnie imiona ładne ale moim zdaniem za długie bo już Anastazja jest długa

Gość gość
Barbara Bojba

Gość gość
I tak beda na nia wolac Ana lub Anka Bi imie dla wielu bedzie za dlugie

Gość gość
Mój mąż namawia mnie na te imię dla córki.

Gość gość
Mnie się nie podoba w żadnej formie, poza tym kojarzy się ze wschodem. W rodzinie mojego męża jest nastolatka o tym imieniu, i teściowa kiedyś przyszła i powiedziała, zebyśmy tak nie dawali córce, bo imię jej się strasznie nie podoba. A ja jej na to, że ok, bo mnie też nie.

Gość gość
a po co dajecie drugie imiona? przecież ich się kompletnie nie używa, co ma na celu drugie imię? czy ktokolwiek kiedykolwiek zwrócił się do was drugim imieniem? nie! za to trzeba je wpisywać w każdy dokument, a jak ktoś zapomni, to mogą być kłopoty.