Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj noworodek sika po zdjeciu pieluszki

Polecane posty

Gość gość

Witam ma taki oto problem moj maluch jak tylko zdejmuje mu pieluszkę i zaczynam wycierac chusteczka od razu zaczyna sikac i mimo ze staram sie jakos zabezpieczac go recznikami i tak wszystko wokol jest obsikane.. Pozniej znow zaczynam go wycierac i najczesciej jest tak ze gdy skoncze kolejny raz zaczyna sie fontanna.. Czy ma ktos jakis pomysl jak temu zaradzic? Zadna ze znajomych mam nie miala takiego problemu a ja mam tak kilkanascie razy dziennie..

Gość gość
To normalne. Moj syn tez tak robil. Obecnie ma 7 miesiecy i czasami sie zdarzy.

Gość gość
To normalne niestety , chyba nic za bardzo na to nie poradzisz , chyba ze mu szybciej pampersa zmieniaj :p

Gość gość
Moje też sikaly. Nic nie poradzisz, zwłaszcza chłopiec potrafi wszystko wkoło oblac, z rodzicami włącznie. Po prostu miej pod ręką drugą pieluche albo tetre i staraj się przykryć, ubranko podwijaj aż pod pachy, zwłaszcza na plecach.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi dobrze chociaz wiedziec ze nie robi tego z czystej zlosliwosci;-)

Gość gość
To normalne, przejdzie z czasem. Moja położna przed tym ostrzegała, ile to ja razy miałam oblaną ścianę, bo ściana tuż przy przewijaku to nie zliczę. Przeczekać i tyle.

Gość gość
Jakiej zlosliwosci?! Noworodek? czesto to normalna reakcja na zmiane temperatury ( rozwiniecie z pieluchy)

Gość gość
Moja córka skończyła 7 miesiecy i ma tak od urodzenia do teraz :-) ja uzywam podkładów do przewijanie i tyle.

Gość gość
Chlopcy sikaja przez zmiane temperatur, ja odpinalam pieluche, poczym zakrywalam nia siusiaka i czekalam az sie wysiusia, ewentualnie mialam tetre w pogotowiu:) potrafil mi obsikac prześcieradło z przewijaka, sciane, sobie buzie... Wydawalam majatek na podklady. Teraz przy corce zdarza sie sporadycznie, ale dziewczynki wiadomo, bardziej pod siebie sikaja:)

Gość gość
Po czym*

oj nieraz sie mialo taki prysznic :D ale ja mialam swoj sposob na to :) odpinalam pampersa odchulalam na 1-2 sekundy i na chwile spowrotem przykrywalam nim syna ale juz tak delikatnie zeby siusiak mial luz bo to chyba wlasnie o to chodzi ze jak poczuja luz od pampersa to spuszczaja cisnienie ;) u mnie zdawalo egzamin. i ja i sciany juz nie moklismy :D

Gość gość
Ogrzewaj chusteczki nawilżane w dłoni przed użyciem bo są zimne albo trzymaj opakowanie blisko grzejnika.

Gość gość
Dziekuje za rady! Rzeczywiscie moze byc po prostu mu chlodno i tak reaguje.. Sprobuje pomyslu z rozpinaniem pieluszki moze maluch da sie troche oszukac:)

Gość gość
Właśnie, ja miałam zawsze wacik kosmetyczny pod ręką, czasami zakrywałam swoją dłonią, ale tu trzeba uważać by automatycznie nie przycisnąć za mocno ; ) Podobno istnieją też w sprzedaży jakieś nakładki na instrument ; )

Gość gość
Moja coreczka tez tak robi,ale ma to swoje zalety, przynajmniej nie ma problemu ze zlapaniem siku do badania:)

Gość gość
Dupka mu marznie i sika. Może masz za zimno w pokoju? Może chusteczki są za zimne? Spróbuj umyć ciepła wodą, albo w rossmanie są takie ich chusteczki na bazie olejku i one nie są takie nieprzyjemnie zimne.