Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zarabiacie na mc

Polecane posty

Gość gość

Ja ma 2500 nie starcza mi

Gość ta somsiatka
Wydaję więcej niż zarabiam

Gość ta somsiatka
a pracuje po 10 - 12 godzin

Gość gość
ja 1500 zł netto p.s. jestem facetem, lat 31

Gość gość
150 tys. jestem dyrektorem naczelnym międzynarodowej firmy, wszystko wydaje na prostytutki

Gość gość
2.5 tys euro

Gość gość
to chociaż one z tego skorzystają

Gość gość
i w piątkowy wieczór siedzisz na kafe :D 🖐️

Gość gość
4600 netto

Gość Dziewierz
na moim ostatnim pasku odnośnie zarobków za miesiąc styczeń 2018r. pojawiła się kwota brutto w wysokości 5998,38 PLN i teraz, na pasku są podstawy prawne, że z Art. ustęp siaki i owaki, wynika, że: wg stopy podatku mam zabrane 18 procent na fundusz zdrowia na fundusz emerytalny na ubezpieczenie grupowe w PZU na to i tamto i inne bzdury , czyli : - otrzymuję NETTO po wszystkich 'kombinacjach' kwotę 3012,23 PLN z kwoty 5998,38 PLN BRUTTO , oczywiście GUS i ZUS podaje wszystkim, że zarobki w Polsce są fantastyczne i średnia krajowa wynosi 5000 PLN miesięcznie a Polce i Polakowi się żyje , jak w 'maśle' a za jedną wypłatę nawet nie kupię telewizora typu Samsung 55 cali a ceny towarów wyższe niż w Niemczech najbiedniejszy Niemiec zarabia w Niemczech kwotę 2200 Euro miesięcznie Netto , zatem pozostaje nadal zbierać mirabelki i szczaw przy torach kolejowych !

Gość gość
5000zl, 21 lat ;)

Gość samotna sąsiadka
1800 po ok. 10 - 12 godz. dziennie pracy. i wydaje wiecej niz zarabiam

Gość gość
Od 2do 8tys. Skąd Ci się wzięło,że najniższa w Niemczech to 2200netto? Chyba coś koloryzujesz kolego.

Gość Dziewierz
to może jednak trochę prawdy na temat zarobków w Unii : https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/placa-minimalna-w-polsce-na-tle-krajow-ue/f7bmfr9 W Luksemburgu płaca minimalna wynosi 1999 euro, a w Polsce… nieco ponad 500 euro – wynika z najnowszych danych Eurostatu za styczeń 2018 r. Ale i tak mamy powody do zadowolenia. W Bułgarii wynagrodzenie minimalne to zaledwie 260 euro. Eurostat (odpowiednik polskiego GUS) podaje, że spośród 28 państw Wspólnoty Europejskiej, sześć z nich nie gwarantuje płacy minimalnej. Mowa o Danii, Włoszech, Cyprze, Austrii, Finlandii oraz Szwecji. Minimalne wynagrodzenie poniżej 500 euro otrzymują pracownicy na Węgrzech, Litwie i Łotwie (400 euro), w Rumunii (408 euro)i Chorwacji (462 euro), a także w Czechach i Słowacji (ok. 480 euro. Równie 500 euro zarabiają minimalnie Estończycy. Najwyższe płace są natomiast we Wspomnianym Luksemburgu, gdzie wynagrodzenie to 1999 euro. W pięciu państwach członkowskich położonych na Południu UE pensje minimalne wahały się między 600 a 900 euro miesięcznie: Portugalia (677 euro), Grecja (684 euro), Malta (748 euro), Słowenia (843 euro) i Hiszpania (859 euro).

Gość gość
dziewierz coi ty pierniczysz. nie mozliwe by zabierali ci az 50 %.