Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto sie zna na budowlance? Mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Chce wyremontowac pietro oraz poddasze uzytkowe w domu po ciotce I zrobic sobie mieszkanie. Tylko jest problem. Na pietrze jest wylany strop tylko do polowy. Jak wylac ta druga polowke? Ktos mi radzil zrobic stelaz I przykrecic plyty gipsowe. No ale wtedy nie bedzie mozna chodzic po poddaszu bo to sie rozpadnie. "Dolac" stropu podobno tez nie mozna bo stara czesc nie wytrzyma nacisku tej nowej. Ale nie wiem czy faktycznie tak by bylo. Stara czesc ma 30 lat.. Jestem kobieta. Nie znam sie na tym. Prosze o jakies rozwiazania

Gość gość
podaj maila to Ci wszystko wytłumaczę

Gość gość
moja.poczta001@wp.pl

Gość gość
Bylabym wdzieczna za pomoc

można zrobić strop drewniany, będzie lżejszy belki trzeba dać gęsto i na to płytę osb grubą zalezy, co chcesz trzymać na tej podłodze z szafą gdańską bym nie ryzykowała, ale do normalnego użytkowania wystarczy

Gość gość
Odpowiedziałem Ci na maila

Gość Dziewierz
mam wyobraźnię , posiadam wyobraźnię techniczną i budowlaną i posiadam doświadczenie budowlane ale jeżeli nie zobaczę fotek typu 'na czym się trzyma ten strop' częściowo zalany betonem i czy w tym stropie są jakieś zbrojenia to obstawiam, że nawet doktor nauk technicznych ze specjalizacją 'mury i stropy' tu nie da rady , należy wykonać techniczną i budowlaną ekspertyzę a podstawowa sprawa to są zbrojenia i prawidłowo wykonane poziome i pionowe odizolowanie od fundamentów, czyli izolacja pozioma i pionowa, jeżeli widzisz, że na murach, tynkach, ścianach pojawia się 'grzyb' to będzie zawsze 'grzyb' i żadna chemia nie usunie grzyba , może się okazać, że taniej wyjdzie aby całkowicie zburzyć ten dom i wybudować jeszcze raz i ponownie wg starego projektu budowlanego ale nowocześnie, jak wiemy , nawet piękny Dworek z serialu Złotopolscy został rozebrany całkowicie do zera i wg nowych technologii wybudowano całkowicie nową bryłę o takim samym wyglądzie, nie uratujemy domu , który został Źle i z błędami budowlanymi wybudowany !

Gość gość
Fotek nie posiadam. Strop jest zalany betonem, trzyma sie na takich szynach. Bo chyba tak sie kiedys robilo.? I po prostu pol stropu jest a pol nie ma. Tez myslalam o drewnianym stropie, tylko na czym oprzec te belki? Mozna by na tej polowie stropu ktora jest, ale z drugiej strony jak przytwierdzic do muru/sciany??

w ścianie robi się otwory i w nie wkłada się belki, najlepiej na wzmocnienia pionowe ale w sumie nie wiem, po co pytasz o szczegóły, przeciez sama tego robić nie będziesz i tak musisz sobie zatrudnić budowlańca, który ma sprzęt, wiedzę i umiejętności potrzebne do wykonania stropu obejrzy dom i powie, co da sie zrobić

Gość Oskar

Miałem praktyki w firmie Bowim, podobało mi się, czuję, że sie do tego nadaję.

Gość Konrad
Dnia 28.06.2019 o 11:13, Gość Oskar napisał:

Miałem praktyki w firmie Bowim, podobało mi się, czuję, że sie do tego nadaję.

Znam Bowima :D, bardzo dobry zakład