Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Millla 18

Myśli samobójcze

Polecane posty

Gość Millla 18

Mam kłopoty w liceum, nauka mi idzie na poziomie przeciętnym, ale rodzice oczekują ode mnie lepszych ocen, planują mi przyszłość, studia, wybór kierunku. Koleżanki wychodzą na imprezy, umawiają się z chłopakami, a ja tylko przy książkach. Miałam fajnego chłopaka, ale zainteresował się bardziej atrakcyjną. Nie mam ochoty żyć, wszystko dookoła wydaje mi się beznadziejne, nic mi nie daje radości, nie mam ochoty spotykać się z nikim. Zdaję sobie sprawę, że to jakaś depresja, ale te cholerne myśli by skończyć ze sobą pojawiają się coraz częściej, głupio mi przyznać przed rodziną i przyjaciółkami, że jestem taka słaba. Nie wiem co robić??

Gość gość
zaczij sie modlic za siebie i rodziców bo mysli samobujcze to pochodza od demonów to jest po prostu pokusa i idz do spowiedzi wyznaj to w spowiedzi

Gość gość
Mysli samobojcze to jest jak zlamanie nogi czy wylew, wymaga jak najszybszej interwencji lekarza. Zwroc sie szybko do lekarza rodzinnego albo psychiatry, porozmawiaj z rodzicami, to powazna sprawa i potraktuj sie serio. To zaburzenia w biochemii mozgu.

Gość Krystian24
Polecam podjąć psychoterapię i leczenie u dobrego psychologa lub psychiatry. Te natrętne myśli i depresja wymaga opieki profesjonalisty, kompetentnej osoby. Gdy miałem podobne stany zasięgnąłem opinii o specjalistach i wybrałem się do dr. I> Maślankowskiej z Opola, która cieszy się opinią szanowanej, doświadczonej psycholog.Ta niezwykła osoba w sposób szczególny trafiła do mojej psychiki i zadbała o to bym doszedł do równowagi. Jestem ****ardzo zobowiązany, bo stałem się bardziej pewnym w życiu i znam swoją wartość jako człowiek

Gość gość
Jeju w liceum a już ma myśli samobójcze, poczekaj na studia, to zobaczysz jak jest w prawdziwym świecie (polecam akademik)

Gość gość
jesteś młodziutka, pomyśl ile życia przed tobą, ile nowych osób poznasz. przetrwaj ten ciężki czas. nie myśl o innych i nie porównuj się. znajdź coś, co cię cieszy. masz jakieś zainteresowania, hobby? pomyśl że któregoś dnia twoje życie może być lepsze, czas wyleczy twój smutek po tym że chłopak cię rzucił, może znajdziesz innego. wytrzymaj, idzie wiosna, masz pewnie dużo nauki, ale może znajdziesz coś dla siebie, co da ci siłe do życia, może zajmij sie jakimś wolontariatem?

Gość Hilmina
Ja korzystam z wsparcia psychologa mgr I. Maślankowskiej od kilku już lat. Dręczą mnie co pewien czas natrętne myśli samobójcze, to jest silniejsze ode mnie, dlatego potrzebuję kogoś kto panuje nad moimi emocjami i myslami. Ta psychoterapeutka potrafi przywrócić poziom spokoju i równowagi psychicznej, tylko ona umie rozmawiać z człowiekiem i wniknąć w jego serce i rozum. To jest osoba godna zaufania i polecenia

Gość Joanna2222
Miałam mnóstwo problemów w życiu, nie widziałam już wyjścia z sytuacji. Miałam najgorsze myśli, koleżanka poleciła mi panią Irenę Maślankowską. Skorzystałam z jej fachowej pomocy, ta pani sprawiła, że patrzę na świat inaczej. Wiele spraw przemyślałam i poukładałam sobie na nowo życie. Jestem jej bardzo wdzięczna. Polecam jej gabinet w Opolu