Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Profilowanie w PUP

Polecane posty

Gość gość

Pytam oto czy ktorś z was w Polsce przeszła coś takiego -podobno to jaja pomieszane z żenadą jak to jest naprawdę ?

Gość gość
:D Tak, wyglądało to tak że wypełniłam ankietę, np. czy jestem zainteresowana kursami zawodowymi, czy mogłabym dojeżdżać/przeprowadzić się, czy zgodzę się na pracę w dowolnych godzinach, tego typu informacje, zgodnie z tym przyporządkowano mnie do odpowiedniej "grupy" bezrobotnych. Faktycznie cyrk totalny, ponoć rozmawiał ze mną doradca zawodowy. W ogóle UP to jedna wielka ściema, jestem pewna że gdyby było powszechne ubezpieczenie społeczne, to ilość "bezrobotnych" spadłaby na łeb, na szyję, pewnie do znikomego procenta zainteresowanego dotacjami :D Byłam tam raz, chcąc skorzystać z zasiłku który mi przysługiwał, i tak straciłam go szybko na skutek ich błędnych informacji, mam ich gdzieś.

Gość gość
czyli jednak ...

Gość gość
Jednak, a jak inaczej? Moja koleżanka powiedziała wprost że jest zainteresowana tzw. bonami szkoleniowymi, a "doradca" doradził jej jak wypełnić ankietę żeby być wpisaną do tej grupy która w pierwszej kolejności się na te bony łapała.

Gość gość
Chciałam dotacje na własny biznes w ramach funduszy europejskich to "doradca" tak mi pomógł przy biznesplanie, wyprofilowaniu, że wysyłali mnie na jakieś g...no rozmowy z januszami biznesu w oczekiwaniu na odpowiedź. Ja piertole, masakra. Aż zrezygnowałam i wyłożyłam własny kapitał. Oni chyba celowo udają debili w UP żeby jak najmniej funduszy zostało rozdysponowanych.

Gość gość
Mi nie przyznano dotacji w zeszłym roku, duże miasto więc starających się sporo. Zapewne dlatego że dotacje dostał ten kto miał dostać, nie dano mi minimalnej ilości punktów- gdybym je miała, to z moim typem działalności i przy preferowaniu kobiet, wiem że bym ją miała. Odwołaniem można się podetrzeć, muszą odpowiedzieć ale żadna ludzka siła nie zmusi ich do poprawienia czy zmiany decyzji. Odpowiedź "tak jest, bo my tak uznaliśmy" to cyrk na sali. Pytam np. na jakiej podstawie stwierdzono że lokal w którym zamierzam prowadzić działalność nie spełnia wymagań- nie ma wymagań przewidzianych przepisami prawa, ale mimo to wymieniam w punktach jakie ma "zalety" i co świadczy o tym że nadaje się na ten, określony, typ działalności. Odpowiedź- "w naszej ocenie lokal został uznany za nienadający się do prowadzenia wspomnianej działalności". Koniec tematu. Szybko pozbyłam się złudzeń że nasze państwo faktycznie wspiera małe działalności i przedsiębiorczość ludzi w ogóle... w końcu, gdyby sobie ludzie radzili, to UP nie byłby potrzebny, prawda?

Gość gość
Masakra co piszecie . Oni tam z ludzi wałów robią .