Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gospa

Depresja lękowa

Polecane posty

Gość Gospa

Witam od jakiś 3 miesięcy borykam się z depresja lękowa Która nasilila się w szkole która od tego momentu omijam.. Byłam u psychiatry który stwierdził u mnie depresję i i dał leki po których ma być lepiej owszem jest lepiej bo wychodzę do ludzi i sama w różne miejsca ale nadal problem tkwi w szkole która za rok kończę. Dzień przed tym jak wiem że mam iść do szkoły zaczyna się niepokoj oblewaja mnie poty i zamykam się w sobie. Rano zbieram się wstaje i albo nie wychodzę z domu ponieważ zaczynają się napady albo wracam się z przystanku (Nigdy nie mialam problemu ze szkołą). A problem zaczął się właśnie przy drugim ataku w szkole. Nikt z moich bliskich mi nie wierzy myśląc że wymyślam bo jak do niej nie chodzę to jest okej że mną. Miał ktoś może taka sytuacje? Jak sobie pomóc

Gość Namysłów wojew opolsk
www.wszn.opole.pl tutaj jeżdżę z powodu depresji miałem tak samo klikniesz w link?

Gospa autorko tutaj z powodu depresji jeździłem kliknij w link , www.wszn.opole.pl

, www.wszn.opole.pl to mój szpital autorko kliknij w link byłaś może w tym szpitalu czy gdzieś indziej? Miałem to samo też miałem paniczne lęki nawet żyletką i nożem się ciąłem ale wychodzę na prostą :)

A ty jak długo się leczyłaś?

Gość gość
Ja choruje na nerwice lękową prawie 3 lat, zaczęło się w gimnazjum ale wtedy myślałam, że to spadek ciśnienia, że za gorąco dlatego mi dziwnie "słabo" i zbytnio się na tym nie skupiałam a ataki zaczęły się (takie intensywne).. po wakacjach zmieniłam szkole i niby czułam się okej przez krótką chwilę, potem to wróciło ale ostatecznie dawałam rade, poszłam do psychiatry jeszcze wcześniej i dostałam antydepresanty, brałam xanax, poczytaj o nim, natomiast bierze się go bardzo krótko ponieważ jest silnie uzależniający, aktualnie biorę hydroksyzyna ale ona jest dziwna, niby mam atak ale lżejszy, niby nie panikuje ale się boje.. zobaczymy, dodam że chodziłam do psychologa wcześniej kilka razy i przerwałam wizyty, kiedy poczułam się "pewnie i dobrze" to był błąd, teraz staram się to nadrobić, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Gość Gospa
Lecze się od 2 miesięcy psychiatra powiedział że lęki zaczną działać po 2 3 tygodniach. Fakt że pomogły ale nadal problem ze szkołą mnie przerasta. Zażywam citaxin.

Gość gość
Dobrze przed snem posłuchać relaksującej muzyki, do depresji lękowej bardzo pasuje Maria Peszek "Był sobie król" lub rosyjska "Tili Tili bum"