Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZUS to moim zdaniem organizacja paraterrorystyczna

Polecane posty

Gość gość

Ciągle straszą ludzi że nie dostaną emerytur, bo sobie nie zapracowali. A gdzie ludzie mają zapracować, jak nie ma pracy ? Bo oficjalna wersja że w Polsce jest praca, to oczywiście tylko rządowa propaganda. W rzeczywistości w Polsce nie ma pracy. A jak ktoś nie pracuje, to nie odprowadza składek emerytalnych. Bo skąd ? Moim zdaniem państwo polskie powinno każdemu zagwarantować możliwość znalezienia pracy oraz godną emeryturę (niezależnie od stażu pracy). Ponieważ państwo polskie zarabia na wszystkich obywatelach, niezależnie od tego czy pracuję czy nie. Bo każdy robiąc zakupy w sklepie, musi płacić VAT. Problem nie leży w tym że Polacy nie chcą pracować, tylko w bardzo niskiej jakości polskiego aparatu państwa. A więc aparatu urzędniczego. I tak to wygląda.

Gość gość
Ja się dziwię że tych wszystkich Urzędów Pracy i ZUS-u do tej pory nie zlikwidowano. Przecież one nie służą do niczego. Urząd Pracy nie znajdzie ci pracy, ZUS nie da ci emerytury. To wszystko jest moim zdaniem do likwidacji.

Gość gość
Generalna konkluzja jest taka, że aparat państwa polskiego jest nierentowny. Zwyczajnie niewydolny i sztucznie utrzymywany przy życiu. I po co było walczyć o niepodległość ?

Gość gość
Ostatnio gdzieś czytałam,że gdyby nie urzędnik to my ludzie pracy byśmy sobie nie poradzili. Bo to oni wystawiają nam zaświadczenia itp itd. A na chooy mi jakieś zaświadczenie,ja pracując wiem gdzie się zgłosić,z kim i na jakich zasadach utrzymywać współpracę i jak zająć się firmą. Składki na ZUS i podatek nie ma nic wspólnego z prowadzeniem działalności,są od tego by udupic pracodawcę,nie pomoc mu znaleźć klientów,utrzymać się na powierzchni.

Gość gość
@ 14:25 Otóż to. Moim zdaniem należy rozpisać referendum w sprawie likwidacji państwa polskiego i przyłączenia tych obszarów do lepiej zarządzanego państwa niemieckiego (z zachowaniem języka polskiego jako języka mniejszości narodowej).

Gość gość
oczywista oczywistość

Gość gość
ZUS to nie niańka dla leni tylko poważna instytucja i nie rozdaje pieniędzy komu się nie należą. Z jakiej racji coś komuś dawać za sam fakt, że żyje i zasmrdaza powietrze? Trzeba odprowadzać składki, albo poważnie zachorować, wtedy dostaniesz, co ci się należy. Umiesz nalać z pustego? To nie wymagaj tego od ZUS u

Gość gość
Jak nie ma pracy? Nie opowiadaj bajek. To dlaczego jest tyle ogłoszeń, że zatrudnią. Widać nikt nie szuka, bo trzeba mieć czas na trollowanie, zamiast przejrzeć oferty z neta. Do pośredniaka też nie pójdzie, bo niechcący darmozjadowi coś znajdą i co wtedy ☺

Gość gość
Nie narzekaj na rząd,zus i inne instytucje.Zus jedynie gromadzi wypracowane składki wypracowane przez Obywateli a Twoim obowiązkiem w okresie produkcyjnym jest płacenie podatku i używać własnych rąk (praca) celem utrzymania własnego ciała przy życiu.W Ameryce " nie pytaj się co Ci da państwo,ale zapytaj się siebie ,co Ty możesz dać państwu ".Jeżeli mieszkasz na wsi to jedż 20,50 km do miasta do pracy.Obniż Swoje oczekiwania i zarób na wymagania,marzenia swoje.Nie potrafisz ?,Polecam przyjęcie obywatelstwa Korei Północnej-tam mają lepiej bo śpią pod ziemią a umierają na ulicy.Nie !!!! to inna alternatywa obywatelstwo federacjii rosyjskiej i zamieszkanie na Syberii .Super nie trzeba pracować !!!! hahaha, kasztany( jedzenie) same spadną do buzi a i mięso podejdzie pod lepiankę( niedżwiedż). Myślę ,że masz za dobrze w życiu.Muszę pracować 1000 km od mojej rodziny aby żyć tak jak JA chcę.A ilu ludzi musi utrzymać pracę ,jedząc tabletki aby związać koniec z końcem ???? . Nie podoba CI się ZUS możesz wysiąść z pociągu !!!! na pogrzeb dostaną z Zus ( naszych składek ).Życzę aby się zastanowić i coś osiągnąć !!!! I ty możesz zostać Ministrem ,ale trzeba chcieć.Elektryk został Prezydentem,Porucznik został po awansach marszałkiem a póżniej Prezydentem,Ksiądz bogatym Polakiem ( na którego psioczą),Karol Wojtyła następcą Piotra i w końcu sam świętym !!!! A Ty kim TY chcesz zostać ?

Gość mgirl
Nienawidzę zusu. Wstrzymali mi zasiłek macierzyński - wygrałam po 3 latach w sądzie. Od 2 miesięcy czekam na kasę - jeszcze ciule nie wypłacili