Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ząb z dziurą potrafi żyć tyle samo co ząb zaplombowany

Polecane posty

Gość gość

Taka jest prawda i wiem to od dentystki. Ząb dziurawy potrafi żyć nawet 8 lat i nie boleć,a ząb który zaplombujemy żyje tyle samo albo krócej - zależy jak został rozwiercony i zaplombowany. Trzeba jeszcze dodać,że zaplombowany ząb żyje 8 lat w ciągu których może mieć jeszcze 3 borowania więc popatrzcie jak dużo kasy zarabia dentysta na pacjentach typu ,,maniak stomatologiczny'' Można nie plombować zębów.Trzeba o nie dbać a te z dziurą zostawić w spokoju.Zaplombowanie zęba nic nie da bo pod plombą nadal robi sie gnojówka.Tak jest z próchnicą. Ludzie plombują zęby z powodu estetyki i aby nie śmierdziało z buzi,bo dziurawe zęby walą.Ale za to nabijają kabze dentystom. A zaplombowany ząb i tak będzie do usunięcia po 8 latach i ząb nieleczony też po 8 latach będzie do usunięcia. Więc opłaca sie czekać i wyrwać na końcu. No chyba,że ktoś ma wielką dziure i mocno boli go ząb - ale taki ząb nadaje sie do usunięcia a nie plombowania. Jak dentysta chce na zniszczonym zębie robić kanałówke to chodzi mu o zarobek,bo NFZ nie pokrywa kanałówek XD

Gość gość
nie prawda

Gość gość
masz racje ja miałam 4 razy blobowany przez miesiąc i matka wydała 500zł a za 2 miesiące babka mi go usunęła bo był do niczego

Gość gość
Ja leczę zęby systematycznie.Pracuję jako nauczycielka i musze mieć ładne zęby.Coś jest w tym że zęby zdrowie i chore są tyle samo przydatne.Kiedyś w wieku XVIII tylko wyrywano zęby i faktycznie ludzie mieli te dziurawe nawet po 20 lat.xd

Gość gość
Najlepiej to dbać o zęby na maksa a do dentysty iść jak boli ząb i trzeba go usunąć XD Bo te plomby to taki pic na wode.Ząb i tak sie psuje pod plombą czego nie widać na zewnątrz.I zaplombowany ząb żyje tyle samo lat co ząb dziurawy.

Gość gość
brawo dla tego tematu ((juz nie pojde do zębologa)

Gość gość
Rawda że leczenie kanałowe jest bardzo niebezpieczne dla organizmu, unikajcie jak ognia bo któregoś dnia obudzicie się z chorobą serca.

Gość gość
Poszukajcie sobie publikacji Weston'a A. Price

Gość gość
20.15.olejmy tych zębologów,bo bakterie próchnicze przestały sie bać wierteł i dentystów - musimy pozwolić żyć próchnicy i dbać o zęby a wtedy te potworki tak zrobią żeby nas nie bolało a dziura sobie będzie rosnąć powolutku XD

Gość gość
Masz racje

Gość gość
Posłuchajcie na yt :Rtęć w zębach - przejmujące doświadczenie z amalgamatamii

Gość gość
no ja to mam popsutych chyba 17 zębów ale mnie nie bolom

Gość gość
rany az strach czytac te wasze wywody. Pracuje w gabinecie stomatologicznym, nieleczony ząb szybko zostanie usniety, plombowany przetrwa nawet całe zycie. Leczenie kanałowe nie tylko ratuje chory ząb, ale uwalnia ząb i organizm od bakterii które przez krew sa przenoszone do całego organizmu np do serca Nie leczycie zębów a potem płacz wielki lament ze wali z pyska, albo ze połowa zębów jest do usniecia a na implanty kasy brak :) zycze powodzenia z waszym mysleniem :)

Gość gość
jebnij sie w ten glupi leb.

Gość gość
do 21.20 sorki ale nie jesteś stomatolożką tylko higienistką stomatologiczną. i ty zawsze będziesz namawiała ludzi do leczenia zębów bo twoja pani ma z tego kase. a moja znajoma stomatolożka powiedziałami że ona nie chce zdzierać ze mnie kasy bo ona mnie lubi i kazała mi nie plombować zębów bo według niej to nic nie daje, zaplombowany ząb psuje sie tuż pod plombą czego nie widać i bakterie i tak dalej są w zębie, ona mówiła,że sama wiele razy specjalnie namawiała pacjentów na kanałówke a dobrze wiedziała,że ich ząb nadaje sie tylko do usunięcia,ale chciała kobitka zarobić,bo kanałówka to jak 3 usunięte zęby, mam do niej przyjść jak będzie duża dziura i wtedy usuniemy,a jak sie dba o zęby to duża dziura sie zrobi za 10 lat xd

Gość gość
nigdy nie namawiałam nikogo do leczenia zebów :) zadbany człowiek wie ze trzeba je leczyc, a brudas nie leczy zębów i potem zamiast zapłaci tylko za plombe to musi brac kredyty żeby miec zęby bo zostaja mu tylko mosty, implanty lub protezy bo zeby to nie tylko estetyka ale tez służa do przezuwania pokarmu i bez nich zyc sie nie da, chyba ze ktos lubi papki :) tak jestem higienistką a one rozpowszechniaja profilaktyke czyli zapobiegamy próchnicy :) zeby zębów nie trzeba było leczyc :)

Gość Emolium
gość2018.02.25 -dokładnie ! dobrze powiedziane . I tyle . Zadbany człowiek wie ,ze zęba z dziurą czy dziurami się leczy . Ząb z dziurą raz ,ze brzydko wygląda to w dodatku dostają sie do niego różne bakterie , które moga spowodować nawet obumarcie miazgi, zapalenie tkanek okołowierzchołkowych i zgorzele , ropnie i ..... wgl fuj. Ja tez byłam taka mądra 5 lat do tyłu , zabiedbałam sobie zęba. I wiesz co? Dzisiaj już go nie mam . Na szczęście ząb był całkiem z tyłu. I tak od tej pory leczę zęby w Centrum Stomatolgicznym Demed.