Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asus123

Bardzo duże długi i licytacja długów

Polecane posty

Gość Asus123

Witam. Mam problem, ponieważ mój dziadek odziedziczył po babci dłuugi w wysokości 42 tysięcy. 18 tysięcy jest na nieruchomości i chcą zlicytować jego 1/2 domu ( druga połówa jest moja , którą odziedziczyłem po babci ). 24 tysiące to dług z 4 pożyczek, który pobiera komornik zabierając z emerytury 400 zł. 1. Czy mogą zlicytować połówkę domu, gdzie nei ma przeprowadzonego podziału domu. Jest to stara chałupka drwniana z 4 małymi pokojami. 2. Czy mogę starać się o wstrzymanie egzekucji niruchomości ? 3. Czy mogę starać się o umożenie długów ze względu na chorobę dziadka raka płuc i przez to , że moja mama ( jedyne dziecko) ni może mu pomóc bo nie ma dochodów bo jst opiekunką taty , który miał raka móżgu i jest niepełnosprawny w stopniu zaawansowanym?

Gość gość
To jest smutne.

Gość gość
nic wam to nie da,komornik nie podaruje wam tego bo to niezły kąsek dla niego,dziadek jest głupi,bo mógł sprawdzić testament zanim go wziął xd

Gość Asus123
dziadek nie umie czytać ani pisać więc podpisał to co mu kazali. On w niczym sobie nie radzi. On jest jak dziedko 10 letnie. Samo w domu zostanie , ale nic sam ni załatwi dosłownie nic.

Gość Asus123
Przepraszam za pare błedów , ale napisałem to na szybko

Gość gość
1. chyba nie może i 1/2 domu musi ustalić sąd 2.Z tego co wiem to licytacje komorniczą można wstrzymać tylko trzeba napisać jakieś pismo. 3. zawsze można zgłosić się do programu Sprawa dla Reportera

Gość gość
ciężka sprawa