Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ropa na dziąśle i w ranie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Jestem ogólnie w 19tc w piątek byłam wyrwać zęba 6 ponieważ była w nim ropa. Dentysta odrazu zdecydował się wyrwać. Jeden dzień po zabiegu z całej rany zaczęła się sączyć ropa i na dziąśle obok rany także powstał ropień lecz taki rozlany... Nie wiem co poszło nie tak dzisiaj idę do dentysty mam nadzieje ze coś mi z tym zrobi. Czy to mocno szkodzi dziecku taka ropa?

Gość gość
Nie, przeciez jestes pod opieka lekarska, pewnie zeby utrzymac stan zapalny lokalnie rana bedzie opatrzona saczkiem i lekami.

Gość Holding On
I jak tam autorko wątku byłas na kontroli z tym zębem ? Jak dzidziuś ? Wiesz co, zaskoczyłas mnie z tą ropą... ponieważ wszędzie gdzie czytałam czy jak sama miałam rope pod zębem... to najpierw konieczne było wyleczenie zęba antybiotykiem. Ja będąc w ciąży też brałam antybiotyk o ile pamiętam był to duomox ( nie jestem uczulona penicyline) . Moim zdaniem dentysta źle zrobił ,ze Ci go najpierw nie wyleczył. A ropa sącząca się z rany myślę ,ze jest efektem jakiegoś zakażenia. Moze zmień dentyste . jak jesteś z Warszawy to bardzo polecam Ci gabinet Ratyńscy Dental Clinic. Fachowa i profesjonalna opieka pacjenta. Świetnie leczą. A co do komentarza powyzej to się nie wypowiadam . Napisz jak sprawa się rozwiązała . Pozdrawiam :*