Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoby narcystyczne maja przewaznie niski iloraz inteligencji.

Polecane posty

Gość gość

Osoby,ktore uwazaja sie za nie wiadomo co przewaznie nic soba nie reprezentuja. Ty jestes tego najlepszym przykladem.

Gość gość
To prawda, że osoby narcystyczne nic sobą nie reprezentują pod względem moralnym czy emocjonalnym, ale często mają wysoki iloraz inteligencji. Potrafią perfekcyjnie kłamać i manipulować otoczeniem, a do tego potrzeba pewnej biegłości umysłowej.

Gość gość
Umiejetnie manipulowac bezmozga tluszcza to zaden wyczyn.

Gość gość
19.37 zgadza się, z inteligentniejszymi od siebie nie mają szans.

Gość gość
Osoby narcystyczne manipulują tylko osobami mało inteligentnymi a to żaden wyczyn.

Gość gość
gość dziś Osoby narcystyczne manipulują tylko osobami mało inteligentnymi a to żaden wyczyn. x No wlasnie,dlatego taki jeden probuje mnie zmanipulowac ale mu to nie wychodzi ;)

Gość gość
Akurat jestem aninimowy wiec moge sie przyznac do narcyzmu. Cos w tym jest bo jestem manipulatorem choc moja mama twoerdzi iz jestem wyjatkowo towarzyski. Bez hejtu prosze,odpowie mi ktos dlaczego wlasnie osoby jak ja mają skłonnosci manipulacyjne?:(

Gość gość
Moja córka jest typowym narcyzem. Mega inteligentna, wybitna jednostka. O dziwo ma dużo przyjaciół, jest towarzyska i wesoła, o chłopakach nie wspominając. Mojego męża brat to też narcyz, inteligentny, poliglota, zdolny prawnik i podobnie jak córka towarzyski, imprezowicz. Mam wrażenie, że chodzi wam bardziej o prostaków, którzy myślą że są kimś lepszym niż inni a nie potrafią sklecić porządnie zdania.

Gość gość
Narcyzi potrafią oszukać nawet inteligentne osoby. Są wiarygodni, bo sami wierzą w tę maskę, którą zakładają. Pod nią nie ma zbyt wiele - nie ma emocji, nie ma głębszych uczuć, więc całe życie grają. Im więcej lat mają, tym są bardziej wiarygodni w swojej grze. Bywają duszą towarzystwa, jednocześnie mając w głębokim poważaniu swoich znajomych (o przyjaciołach trudno pisać w ich przypadku). Osoby z narcystycznym zaburzeniem osobowości to często wykształceni ludzie na stanowiskach. W im bliższej relacji jesteś z narcyzem, tym trudniej ci go zdemaskować. Narcyz stosuje szereg metod (często podświadomie), które prowadzą do zmanipulowania rzeczywistości, np. gaslighting. Narcyza można poznać przede wszystkim po dwóch cechach: całkowity brak empatii (dlatego czasem nazywa się ich "antyludźmi") i skłonność do traktowania innych przedmiotowo.