Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Terapia par

Polecane posty

Gość gość

Czy terapia par ma sens? To znaczy czy rzeczywiście pomaga dojść do sedna problemu w związku i go rozwiązać? Bardzo kocham mojego partnera, on mnie również, ale... niszczymy się wzajemnie, odreagowujemy na siebie złość, mamy do siebie nawzajem mnóstwo żalu i pretensji tych mniej i bardziej zasłużonych... Głównie zaczyna się od niego. Ale ja nie pozostaję dłużna. Mamy dwoje dzieci i nie wyobrażamy sobie życia bez siebie nawzajem, ale... nie może być tak dłużej. Czy ktoś z was korzystał z tej formy pomocy? Czy to po prostu ściema w stylu wygadanego człowieka, który rzuca frazesami jak z rękawa i wychodzisz z tym samym burdelem w głowie, za to w portfelu czyściutko? ;)

Gość gość
Wiesz, ja nie korzystałam, ale myślę że warto spróbować jeśli mąż nie ma nic przeciwko. Ale możecie też spróbować sami, jeśli oboje zgodnie chcecie ratować małżeństwo to się wam uda :-) sprzedajcie dzieci na weekend do babci, kupcie sobie wino na odwagę i rozluźnienie, zróbcie listę rzeczy, które są dla was problematyczne, omówcie każdy punkt, nazwijcie swoje uczucia, zaproponujcie rozwiązania i co najważniejsze zakaz przewracania oczami, wypominania, czepiania się;-) potraktujcie problemy partnera jak swoje własne, nie bagatelizujcie ich, choćby były głupie wg was :-) Myślę, że tam gdzie są wspólne cele i chęci to nie trzeba osób trzecich:-) Sama byłam krok od rozwodu po urodzeniu 2 dziecka, byłam załamana, bo byłam pewna, że to koniec, ale mężowi też zależało, udało się:-) a minęło już 5 lat i sytuacja się nie powtórzyła :-) Powodzenia, jest o co walczyć :-)