Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie czy to infekcja

Polecane posty

Gość gość

w zeszły wtorek byłam w spa. brałam kąpiel solankową oraz byłam w saunie. Już po skończeniu "atrakcji" w drodze powrotnej do domu czułam pieczenie pochwy i o***tu. 3 dni po wizycie w spa dostałam okres problem z pochwą ustał natomiast o***t cały czas piecze i mam uczucie jakby parcia. Z zewnątrz wszystko wygląda ok natomiast jakby w środku jak sobie delikatnie rozchylę widzę zaczerwienienie i podrażnienie. Dodatkowo teraz kiedy kończy mi się okres pieczenie powraca :( proszę o rady

Gość aliba
Pewnie, że to może być infekcja, ale co dokładnie to może stwierdzić lekarz po badaniu. Przynajmniej przepisze Ci jakiś odpowiedni lek. Przy infekcji grzybiczej może clotrimazolum, przy innych może być metronidazol https://ktomalek.pl/metronidazol-polpharma-interakcje-ulotka-cena-dawkowanie-tabletki-0-25-g-20-tabl/ub-4232301 Po prostu idź, bo będzie tylko gorzej.

Gość gość
Oj nie fajnie, to typowo objawy infekcji. Leć do jakiejś apteki i kup sobie lactovaginal to taki probiotyk ginekologiczny który dba o odpowiednie ph i florę w pochwie :) na pewno przyniesie ulgę