Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu wyksztalcona kobieta nie zwiaze sie z mniej wyksztalconym?

Polecane posty

Gość gość
Jestem po studiach, a moj mąż jest po zawodówce. Dogadujemy sie świetnie, jest inteligentny, pracowity, a w swoim fachu jest profesjonalistą dzieki czemu nieźle zarabia. Nie widze powodu dla którego można byloby oceniac czlowieka przez pryzmat jego wykształcenia.

Gość gość
20:34 Naukowe badania robią więc pije i bada siebie inteligencja. Niczym się nie różni po wypiciu od czlkwuekaepo zawodowej a może nawet gorzej bo wie jak ukryć swoje machloje a potem wychodzi, że to diabeł wcielony

Gość cogość
nieodpowiedzialny, nie szkodzi. udalo sie naprawic samochod?

Gość cogość
szkoda, to zycze lepszego powodzenia jutro, moze mechanik bedzie musial wkroczyc do akcji...

Gość gość
Ja tylko proszę nie szufladkować. I tak, robotnik też może być oczytany i obyty w świecie. Mam takiego w domu. Może też być jak mój ex wykształcony, z 'porządnego' domu i być nic niewarty. To jaką kto szkołę skończył nie świadczy o tym kim on jest. Wykształcenie nie koniecznie wiąże się z inteligencją czy mądrością. Ulka.

Gość gość
Poznawszy pracowników fizycznych mówię - nigdy takiego faceta.. Tłumaczyć mi się nie chce, bo i tak będzie święte oburzenie :D Tylko po studiach.

To chama po studiach nie widziałaś:) Każdy z nas jest inny, nie zależnie od tego co robi w zyciu. Jeden jest patologicznym debilem który zbiera śmieci a drugi kierowca nie ma ambicji zawodowych vo jego ambicja jest szczęście i czas spędzony z rodziną a jego odpowiednikiem jest pracoholik po studiach który ma zawezonw postrzeganie na swoja karierę. Wszędzie są czarne owce a więcej widzimy wśród prostych ludzi których więcej i dlatego więcej widzimy

Gość gość
gość dziś -ajj tam wytlumacz i podaj jakies przyklady:) a ty po studiach?

Tak. Na fb widziałem! Jest po wyższej szkole robienia halasu i bezrobotna bo szlachta nie pracuje:3 Nie mogłem się powstrzymać, przepraszam

Gość gość
Czasami nie wierzę w to co czytam. Wykształcenie nic nie mówi o czlowieku. Wlasnie koncze doktorat. Spotkalam podczas calej edukacji i kariery zawodowej multum wyksztalconych debili. Sama przyjaznie sie z bardzo inteligentnym, niezwykle lotnym, pelnym wiedzy facetem po zawodowce. I wiecie co? Inni nie dorastaja mu do piet. I nie beda. Bo raz, ze ma wiedze. 2 doswiadczenie, a 3 potrafi sluchac i mowic. A nie tylko jak niektorzy naukowcy przepisywac dla marnych punktow cudze publikacje. I wiecie co? Chetnie bym z nim byla.

Gość Gouken
@ gość dziś Ładnie powiedziane. Sam dostalem ultimatum od jednego profesorka, albo siedzę na d***e na kampusie i przymieram głodem i godzę się z narastającym długiem, bo dla studenciaka nie było w mieście roboty gwarantującej zwrot choćby kosztów utrzymania, albo jadę do innego miasta za robotą. Wielki pan profesur sobie z mailem nie radził. :? Studiów nie skończylem, zarabiam 3 razy więcej niż Ci co skończyli. 00 A co do naciągania publikacji to na radach wydziału się naoglądałem tego od groma. 00 Od siebie dodam tylko, że jeśli nie mowimy o skończonych aplikacjach prawniczych, studiach na tłumacza przysięgłego, medycznych, albo inżynierskich to żadne wykształcenie. Co najwyżej takie hobby na które się poświęcilo 3+ lat. 00 Paniusie po sociologiach, pedagogikach albo innych politologiach uważające się za wielce wykształcone mogą budzić tylko politowanie.

Gość Gouken
Dla wyjaśnienia: chodziło o seminarium magisterskie

Gość gość
00:03 Porównuje to seminarium mgr do dawnej szkoły zawodowej biorąc pod uwagę czasy i technologie, które były dostępne wówczas pod względem informacji. Dlaczego? Wówczas nie było internetu a jeżeli już to tylko w zakresie raczkowania. Pozdrawiam kochani dowartosciowani

Gość gość
Bo ma za wysokie aspiracje. Z butów słoma a w głowie kiełbie

Gość gość
Zabawni jesteście z ta wiara w wykształcenie i wyjątkowość jaka nadaje wam zdobyty papierek i zaliczenie ilus tam egzaminów wiecej od przeciętnego szaraka. To wlasnie w takich jak wy dostrzegam kompleksy. Zdobyte wykształcenie traktujecie niczym sztandar, dzieki temu jesteście nietykalni i nikt nie moze wam powiedziec ze jesteście kimś gorszym bo przeciez macie zaliczone studia a co za tym idzie - odpowiednia pozycje społeczna. Gdyby postawić dwóch identycznych ludzi, powiedzmy ze tak samo przeciętnych, nieco gamoniowatych i średnio elokwentnych i powiedziec, ze jeden z nich ukończył zawodówe a drugi studia - z automatu lepiej byście traktowali gościa po studiach bo to przeciez lepszy sort.

Gość gość
Z ciekawości słuchałam nauczycielkę uczniów gimnazjum z fizyki i matematyki. Brak mi słów. Kilka fakultatow a prostych rzeczy nie jest w stanie wytłumaczyć uczniom,ale wymaga wiedzy na poziomie,, gimnazjum,, czyli mgr. Żałosny system edukacji mimo wysokiego poziomu pedagogicznego. Szoku doznałam.

Gość gość
Nie mogę się doczekać kiedy szkoła będzie internetowa w pełni automatyczna bez nauczycieli snobów.

Gość gość
To niech sobie ten po studiach socjologicznych czy innych tego typu, sprząta kible i buduje, wozi taczkę albo udrażnia szambo,może zrozumie do czego mu była potrzebna nauka, może zacznie szanować inne zawody.

Gość gość
Moja kochana jest po studiach. Zryta i tyle powiem. Chyba zmienię na inną

Gość gość
Moj pierwszy maz, przyglup po studiach. Nie byl w stanie utrzymac zadnej sensownej roboty i dlatego frustracje musial leczyc w piwie... moj drugi maz, bez wyksztalcenia za to posiada solidna firme i zapewnia dobrobyt mi i dzieciakom. Mnie po pietach caluje to taka “uczona” mu sie dostala:-) pozdrawiam wszystkie dla ktorych wyksztalcenie jest najwazniejsze:-)

Gość gość
Myślę, że to nie o wykształcenie tu chodzi tylko o poziom i intelektualny i zaradności jaki dany mężczyzna sobą reprezentuje. Mój dobry kolega jest mechanikiem pojazdowym, otworzył swój własny warsztat, zatrudnia 5 osób i finansowo ma się lepiej niż świetnie. Nie ma więc cech typowego "robola" pt:nieodpowiedzialność, alkoholizm, łacina podwórkowa i zero zainteresowań. Dlatego myślę, że nim chętnie zainteresowałyby się kobiety i z wykształceniem wyższym i średnim ;)

Gość gość
Bo się szuka ludzi na swoim poziomie a nie prymitywa który potrafi tylko gwiazdac z rusztowania na przechodzące kobiety.