Gość dieeetka Napisano Luty 28, 2018 Hej dziewczyny, znalazłam tutaj, na kafeterii, dietę kefirową na której dziewczyna schudła 9 kg. Podchodziłam do niej kilka razy, zwykle po 2 dniach się poddawałam :/ A teraz jestem na niej już 8 dni i schudłam już 4 kg + dostałam okres więc tak naprawdę podejrzewam, że schudłam więcej, planuje ją dokończyć czyli trwać w niej razem 2 tyg, zostało 6 dni :) Dziennie 400ml kefiru i nic więcej, oprócz wiadomo wody. Wiem co to efekt jojo i już się na to przygotowałam. Wychodzenie z diety jak z głodówki. Po 2 tyg pierwsze trzy dni sok grejfrutowy świeżo wyciskany (pierwszy dzień 1/4 szklanki soku + 3/4 szklanki wody i tak 5 szklanek w ciągu dnia, drugi dzień odwracamy proporcje a trzec***ijemy już czysty sok.) Czwarty dzień jabłko, surowe/ ugotowane lub pieczone/ kalafior / brokuł. Wszystko oczywiście w małych ilościach ! Piąty dzień: ziemniak gotowany/ ryż/ kasza jaglana/ płatki różnych zbóż/ łagodne przyprawy (majeranek, tymianek, czarnuszka.) Kolejne dni to monotonne powtarzanie posiłków z dnia piątego ale musimy je powoli powiększać czyli np. śniadanie: ryż lub płatki, obiad: kasza, kolacja: jabłko. Najważniejsze, żeby nie jeść do oporu a będzie okej :) Napisałam tą wiadomość bo potrzebowałam motywacji to wytrwania jeszcze tych 6 dni, oraz żeby pokazać, że się da i nie jest to niebezpieczne. Pierwszy dzień może was zrazić, bo organizm będzie się bronił (bóle głowy, słabe samopoczucie) po 3 dniu już jest do zniesienia :D Najlepiej znaleźć sobie jakieś zajęcie, żeby nie myśleć o jedzeniu. W chwili słabośc***atrzcie w lustro, z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że żałuje że wcześniej odpuszczałam, bo już bym miała z głowy i około 10kg mniej :) ale dam rade teraz jestem pewna ;> Jeśli chcesz podjąć się tej diety, poczytaj również inne wypowiedzi na jej temat ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach