Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chore dziecko wyjście na dwór? pomożcie

Polecane posty

Gość gość

Syn prawie 3 latka. Od tego roku chodzi do żłobka na 3-4 h dziennie. Do tej pory miał katar, jakieś drobne przeziębienie. Był 2 dni w domu i czuł się dobrze. Mała temperatura. Na drugi dzień już byliśmy na dworze. Dzisiaj dostał wysokiej temperatury max 39, ale przez większość dnia 38,5. Na razie obniżałam temperaturę kąpielą, okłady. Dziecko dużo śpi. Cały czas wietrzę dom. Przenoszę go z jednego pokoju do drugiego i znowu wietrzę. Szczerze pierwszy raz ma taką temperaturę i nie wiem kiedy powinno się wyjść z dzieckiem na dwór? Jak temperatura spadnie? Czy mogę wyjść na krótki spacer jutro jeżeli będzie lepiej się czuł?

Gość gość
Jeśli ma taka temperaturę to na razie odpuść spacery lepiej. Na moje oko, to jednak jest chory, chcesz mu dołożyć?

Gość gość
Yyy ty tak serio!? W taki mróz z chorym dzieckiem? Na spacer?

Gość gość
Oszalalaś??!! Dziecko taka gorączka a Ty o dwór się pytasz? A zaden dwór wyjsc NIE możesz!!

Gość gość
Zaczekaj, jutro nie wychodz. Po pierwsze mróz,. Po drugie często temperatura dopiero wieczorem się podnosi, więc rano może być mniej lub wcale, a po południu lub wieczorem zagrać kuje, co będzie oznaką, że jednak coś się dzieje. Jak że dwa dni będzie bez gorączki i żadnych innych objawów choroby, wtedy możesz iść.