Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laura_1988

prezent dla trzylatki

Polecane posty

czym bawia sie wasze male ksiezniczki? zupelnie nie mam pomyslu na prezent dla corki. najłatwiej by bylo pewnie zapytac ale to skromna dziewczynka ktora kazdy d**erel cieszy i w odpowiedzi slysze ze kolorowanke... klocki ma, bujanego konia tez, wozek z lalka i akcesoriami... doradzcie cos. ale tez to musi byc taki prezent ktory nie rozklada sie na malutkie czesci ktore pozniej walalyby sie po domu bo mamy rocznego synka.

Gość gość
W pierwszej chwili pomyślałam o zabawkowej kuchni, np piękne są drewniane ale to jednak ma małe elementy... A rowerek biegowy ? Wiosna idzie to możecie razem aktywnie spędzac czas na powietrzu.

te rowerki jakies takie male mi sie wydaja przy niej... patrzac w tym kierunku to pomyslalam wlasnie o hulajnodze

Gość gość
A może prawdziwy rowerek?

Gość mapre
Proponowałabym wybrać zabawki, które nie tylko bawią ale są w stanie czego dziecko nauczyć. Rozwój dziecka w pierwszych miesiacach i latach jest bardzo szybki. I postępuje lepiej jeśli dostarczamy mu różnego rodzaju bodźców. Na tej stronie znaduje się dobry artykuł, w którym opisany jest wpływ zabawek sensorycznych na dzieci: https://sklep-tolek.pl/blog/2018/05/10/pomoz-dziecku-poznawac-swiat-jakie-zabawki-sensoryczne-wybrac/ Zabawki takie wspierają prawidłowy rozwój dziecięcych zmysłów. Ich budowa, wygląd i wielość zastosowań sprawiają, że jednocześnie uczą i bawią. Kupując zabawki, warto wcześniej rozważyć ich przeznaczenie i dostosować do wieku dziecka. Mają one na przyklad działanie profilaktyczne w zapobieganiu zaburzen sensorycznych u dziecka.