Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na kafe są takie głupie tematy i przekonania

Polecane posty

Gość gość

że magister musi mieć kobietę tez wykształconą albo kobieta z doktoratem nie może mieć partnera z niższym wykształceniem. Jakoś ja sama mam dużo znajomych gdzie magister jest z budowlańcem i ogólnie jednak osoba posiada wykształcenie wyższa a druga nie i to bez względu na zawodów nauczycieli znam co partnerów mają z niższym lekarza mogę wymieniać. W szołbiznesie to samo ile celebrytów jest z osobą nie tylko o innym wykształcenie ale w ogóle czym innym się zajmują. W ogóle na kafe są mądrośc***isane z d**y

Gość gość
Bo w życiu nie chodzi o wykształcenie, tylko na ile potrafią się porozumieć ludzie ,żeby być z sobą .

Gość gość
Co to znaczy proste studia?jeśli są proste to muszą być teź krzywe studia .

Gość gość
bzdura, przedmowco.

Racja. Zaraz tu wpadnie jakas po studiach zaocznych i będzie mówić jakie to studia nie sa ważne:) Czasem mnie kusi powiedzieć jakie mam wyksztalcenie ale sie pilnuje:D

Gość gość
Które to są proste studia wg ciebie i jeśli są proste dlaczego na nie nie poszedleś? I jeszcze skoro bez studiów jesteś to po co cały czas o nich szepczesz???

Gość gość
Co za BREDNIE: " w życiu nie chodzi o wykształcenie, tylko na ile potrafią się porozumieć ludzie ,żeby być z sobą ". Straszne ANDRONY.

Gość gość
gość dziś Bo w życiu nie chodzi o wykształcenie, tylko na ile potrafią się porozumieć ludzie ,żeby być z sobą . x Zazwyczaj ludzie, którzy wspięli się na podobne szczeble edukacji, stoją na podobnym poziomie intelektualnym i mentalnym, więc porozumienie pomiędzy nimi jest łatwiejsze. Wykształcona kobieta nie 'dogada się' z gościem po zawodówce, który ma zazwyczaj ograniczone horyzonty i inaczej patrzy na świat. Do tego dochodzą naturalne reguły panujące w związkach - kobieta może mieć o wiele niższe wykształcenie od faceta, ale facet musi mieć zawsze wyższe od niej. Ponieważ facet ma górować, budzić podziw, imponować kobiecie, tylko w ten sposób jest w stanie ją przy sobie zatrzymać. Podświadomość, naturalne instynkty. Zapoznaj się z tym.

Akurat jestem po studiach i nie wiesz jak mnie sciska ze złości ze straciłem na nie czas:/ Mówiłem ze zaraz wpadniecie? I'm a f****n' genius!

Gość gość
Weź sobie bezrobotna karyne. Może nie będzie Ci przeszkadzał brak wykształca. Różni są ludzie. Jeden po studiach będzie prostakiem a drugi bez go zje wiedzą i nie tylko. Czy to normalne że wykształcony profesor mówi ja rozumię? Albo wlanczac.

Zazwyczaj... Stereotypy. Gość po zawce jest głupi to kazda blondynka jest głupia? Nie. Oczywiście jak kiedys pisałem to znaczna część idzie do zawki bo olewa naukę. Ale tez część z nich to normalni ludzie. Twoja fryzjerka pewnie jest po zawce, kucharz w restauracji w której jesz... Zawodówki często wiążą sie z pasją. Tez wielu na studiach to debile którzy poszli ma studia bo rodzice kazali i chlają w akademikach lub sa zapatrzeni na karierę. Nie idźmy w stereotypy. Moim zdaniem tyle samo % jest ogarniętych po zawce co fajnych po studiach.

Gość gość
jak się ludzie kochają to nikt nie musi nikomu imponować na siłę, studia robi się dla siebie

Gość gość
18:47 ''Zawodówki często wiążą sie z pasją.'' - natomiast pasja często wiąże się z ograniczeniem i monotematycznością... xxxxxxxxxxxxxxxxx 18:47 Miłość nie jest bezwarunkowa, wynika zawsze z czegoś. A samorozwój nie tyczy się wyłącznie wiedzy.

Gość gość
rzeczywiście tu niedowartościowani ludzie siedzą, ja studiuje nadal i znam profesorów znanych nawet, szanowanych którym zdarza się popełniać błędu językowe tylko na kafe ktoś z wykształceniemojej wyższym jest nieomylny i jest niewiadomo kim bo tu debile bez żadnego wykształcenia siedzą z wyobraznią

Powiedzmy wprost gdy widzisz ciekawa osobę z pasjami z która sie dobrze dogadujesz patrzysz na wyksztalcenie? Chyba nie bo widząc chama, prostaka czy seksistę który chce zabrać sie do wyra masz gdzies jego wyksztalcenie i olewasz/o******lasz typa

Gość gość
miłość jest bezwarunkowa inaczej to interesowność, człowieka kocha się za to jaki jest a nie dlatego że jest bogaty albo ma dobre auto

Gość gość
Ktoś kto może się poszczycić tytułem profesora powinien jednak tę powagę utrzymać i wypowiadać się poprawnie. Tyle w temacie.

Gość gość
Niektórzy ludzie inteligentni i wykształceni to niezła patologia :o Jak gangsterzy :o

Gość gość
profesor to tez człowiek nieomylni to są tylko ludzie niby po studiach i tylko na kafe co wszystkie rozumy pozjadali

Gość gość
Rozumiem popełnienie lapsusu językowego ale mówić rozumię, wlanczac? No kürwa błagam. Jak ci ludzie pisali prace naukowe? Dla mnie to nigdy nie normalne nie będzie.

Gość gość
mądry człowiek magister czy profesor przyzna się ze na czymś nie zna się za dobrze, nie jest to jego dziedzina. Na kafe inaczej, tu jest każdy najmądrzejszy a reszta to debile co się do literówki przyczepiają

Studia powinny świadczyć o tym co chce robic człowiek w życiu a nie o wiedzy i intelekcie. Co z tego ze po studiach uczysz w szkole i jestes nudziarą i nie lubisz swojej pracy? Pokazuje to ze jestes glupia i nie robisz tego co kochasz. Ja chciałbym być kierowca taksówki czy koparkowym bo to fajna robota i mysle czy coś w tym kierunku nie zrobic.

Gość gość
a gdzie ktoś napisał ze profesorowie piszą włanczać? moi wykładowcy takich błędów nie popełniają ale jakieś drobne im się zdarzają albo czasem się pomylą ludzka rzecz

Gość gość
Ale twoi nie są wyznacznikiem wszystkich...dzizas.

Gość gość
jeszcze dodam że na dobrym uniwerku studiuje i mam znanych profesorów bo zaraz jakaś osoba po zaocznych mi zarzuci ze jestem po prywatnych i zaocznych i skoro ktoś się pomyli to musi być debilem, profesorem debilem

Gość gość
Mylisz pomyłkę z ciągłym powtarzaniem tego samego błędu. Dbanie o język to także pewien wyznacznik wykształcenia. Taka jest prawda.

Gość gość
19:03 nie no skądże twoi profesorowie to są nieomylni kryształowi ludzie, zresztą na studiach nie byłaś a jak byłaś to na Harwardzie i na kafe. Osoba wykształcona nie robi ze studiów takiego wydarzenia

Chodzi tu bardziej o samoocenę. Większość studentów wyolbrzymia swoją drogę edukacji i ma się za nieomylną osobę. A w większości przypadków to idioci którzy maja problem ze złożeniem składnego zdania.

Ja dbam w mowie. W piśmie jestem leniwym pastuchem i nie piszę z wielkich liter, polskich i olewam interpunkcję:3 po prostu nie chce mi się wciskac shifta czy innych:/