Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powstrzymywanie Rosji się nie powiodło

Polecane posty

Gość gość

Rosja przeprowadziła testy nowego pocisku manewrującego z napędem nuklearnym; ma nieograniczony zasięg i może obejść systemy obrony przeciwrakietowej - oświadczył w czwartek prezydent Władimir Putin. "Nikt na świecie nie ma nic podobnego" - dodał. http://fakty.interia.pl/swiat/news-putin-rosja-przetestowala-nowy-pocisk-manewrujacy-z-napedem-,nId,2551627

Gość gość
I bardzo dobrze! Polska zamiast szukac w Rosji sprzymiezenca i partnera biznesowego to trzepie skrzydelkami jak ptaszek kiwi by przestraszyc niedzwiedzia.

Gość gość
Putin to typowy kafeteryjny mitoman. Nie da się zbudować latającego pocisku z napędem jądrowym. Napęd jądrowy można stosować jedynie w przypadku okrętów. Reaktor jądrowy grzeje wodę, która zamienia się w parę pod wysokim ciśnieniem, która to para zasila turbinę. A turbina kręci wałem napędowym, na końcu którego jest śruba napędowa.

Gość gość
jeśli w to wierzysz to jesteś idiotą/ką typowe ruskie straszenie bronią, która "kiedyś powstanie" i prototypami. Robią to od czasów stalina chyba. Nieustannie się zbroją; zsrr się tak zbroił, że zazbroił się na śmierć i zbankrutował. To samo zrobi putin. w kraju bieda aż piszczy, większość ruskich żyje w nędzy, ale serwuje im się sny o potędze rosja to nie kraj, to stan umysłu

Gość gość
Maryja prosi przez aadama człowieka by dalej modlic sie za rosjie by sie nawróciła bez nawerucenia rosji pokoju nie będzie na swiecie

Gość gość
Moze i stan umyslu ale respekt przed rosją ma nawet usa wiec cos to musi znaczyc. Jedynie polska zasciankowa sie nasmiewa.No tak maja prawo sie nabijac z rosji bo przeciez polski sprzet i wojsko sa takie nowoczesne,osiem czołgow z czasow wojny plus rudy102 i kilka samolotow odkupionych z amerykankiego szrotu. No i ot cala potega sil zbrojnych w polsce

Gość gość
Moje dzieci, Boży Plan dotyczy ludów i narodów, dla których Bóg przygotował ratunek. Wszyscy są bowiem Jego i moimi dziećmi, i choć okazują bunt i sprzeciwiają się Bożemu prawu, to Miłosierna Miłość woła do nich, aby pomimo błędów i okropności grzechu, zaufały Bożej Opatrzności i pokutowały za swe grzechy. W tym znaczeniu – wypełnienia Woli Bożej – przychodzę do ludów i narodów Rosji jako Caryca Rosji, wraz z moim Niepokalanym Sercem. Dlaczego Bóg pragnie zamanifestować Tryumf mojego Niepokalanego Serca także nad narodami Rosji, i wzywa do jej nawrócenia? Ponieważ, moje dziecko i moje dzieci, Kościół na Wschodzie nie uznaje nabożeństwa do mojego Niepokalanego Serca! Moje dzieci odnoszą się z wielkim szacunkiem do moich wizerunków, oddają mi cześć i zaufanie, nazywają mnie Nieskalaną, lecz nie uznają, że cała jestem Niepokalanym Poczęciem. Błędy, które zostały narzucone mojej Rosji - a które ona przyjęła i rozpowszechniła poprzez tych, którzy mieli te same dążenia, by swe panowanie narzucić całemu światu - w konsekwencji grzechu i niewysłuchania mojej prośby, zakorzeniły się mocno w umysłach narodów. W następstwie tego, otworzyły drogę do otwartej i publicznej działalności smoka i jego zwolenników. Tym samym, otworzył się kolejny etap apokaliptycznych wydarzeń w historii całej ludzkości. Przed jeszcze dalszymi - pragnę was ostrzec, moje dzieci, gdyż tak wiele dusz ginie, tak wiele dusz wpada do piekła. Ja pragnę ocalić, w Imię mojego Boskiego Syna, jak najwięcej dusz! Pragnę ocalić także dzieci mojej umiłowanej Rosji. Szatan też chce rozegrać swój plan, dlatego walka o nawrócenie Rosji trwa, moje dzieci! Gdy mój umiłowany Wikariusz mojego Syna na ziemi ogłosił, aby wzywano mnie jako Królową Pokoju , przyszłam do Cova da Iria z orędziem pokoju, aby wezwać całą ludzkość do modlitwy, pokuty i wynagrodzenia. Mój Syn posłał mnie, abym zwiastowała narodom ziemi nadzieję na pokój – a on zależał, i nadal zależy, od nawrócenia Rosji. Jej nawrócenie będzie znakiem początku końca światowej działalności smoka – starego węża. Moje dzieci, wierzący lud Rosji przetrwał prześladowania i okazał się mocny krwią swoich męczenników. Dlatego ten lud tak bardzo umiłowałam i nad nimi pragnę rozciągnąć swój matczyny płaszcz, aby z całym oddaniem mogli mnie wzywać jako swoją Carycę. Aby mogli to uczynić, ich akt zawierzenia czy konsekracji musi być poparty szczerą modlitwą i pokutą. Taki też jest duchowy wymiar prośby o wynagrodzenie mojemu Niepokalanemu Sercu za wszelkie zniewagi, zanoszonej w pierwsze soboty miesiąca. Tym moim dzieciom, które praktykują to nabożeństwo, przypominam, że ma ono charakter pokutny, a także, aby nie zapominali o drogiej mojemu Niepokalanemu Sercu Rosji. Moje Niepokalane Serce zatryumfuje, a ten Tryumf będzie nad wszystkimi narodami! Moje dzieci, Boże zamysły są o wiele głębsze, niż wy je spostrzegacie, gdyż rozciągają się w całej zbawczej historii ludzkości. Dlatego przychodzę do was z moimi słowami, abyście je rozważali i nie ustawali w modlitwie. Kocham was i błogosławię z mojego matczynego Serca w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. więcej masz linka

Gość gość
nie bój żaby; mieliśmy nie powstrzymać przeważającej "potęgi" rosji w 1920 i wydarzył się "cud nad Wisłą". Moskwę zdobyli tylko Francuzi Napoleona i polskie wojska Chodkiewicza. I to Polacy utrzymali się tam przez 2 lata. A narodowe święto niepodległości w rosji to rocznica odbicia moskwy z rąk Polaków. Liczby nie zawsze prosto rozstrzygają w próbie sił...

Gość gość
up

Gość gość
Niemcy i Francja próbowały podbić rosje udało sie tylko polakom zdobyć Moskwa

Gość gość
Nie tylko Polacy zdobyli Moskwę. To mit. Moskwa wielokrotnie w historii była zdobywana. Nasze "zdobycie" Moskwy trochę dziwnie wyglądało, nasze wojska ponad rok były oblężone na Kremlu przez wojska rosyjskie.

Gość gość
Należy uzbroić Macierewicza w husarską zbroję i szablę, dać mu pod dowództwo całą chorągiew innych podobnie myślących i puścić ich szarżą na moskwę. W chwili obecnej to jedyna opcja aby powstrzymać Putina.

Gość gość
Putin naj****y naciśnie guzik myślę że będzie kiedyś koniec świata Putin przy śmierci chce zniszczyć wszystko dostał mistrzostwa chce pomścić Hitlera słowa są mocne

Gość gość
Rosja nie użyje rakiet nuklearnych (z napędem zwykłym, tylko głowice są nuklearne ) , bo wie że zaraz będzie mieć kłopoty z Chinami .

Gość luryk77
Rosjanie sobie hasają jak tylko chcą. Np. niedługo wejdzie u nas do kin film Sobibór, który wywoła burzę. Dodatkowo gra w nim Lambert więc nie powinien być zły.