Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że coraz więcej osób ma wadę słuchu?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, gdzieś ostatnio przeczytałam, że w Polsce rośnie ilość osób które mają wadę słuchu. Jak myślicie – czy w tym jest jakaś prawda, czy są to bardziej naciągane statystyki? Chodzi o ponad 6 mln osób w Polsce.

Gość gość
Dane danymi jednak jestem zdania, że tryb funkcjonowania wielu Polaków właśnie do tego doprowadza. Praca w złych warunkach, słuchanie głośno muzyki, itd. - no niestety tak to się kończy. I statystyki będą nadal rosły.

Gość gość
Zgodzę się ze swoim przedmówcą. Niestety nie dbamy o swój słuch. Nie chodzimy na badania. A szkoda... warto dbać o swój słuch.

Gość gość
Dokładnie. No i później trzeba inwestować w aparaty słuchowe, żeby poprawić swój komfort życia.

Gość gość
Ja akurat staram się chodzić raz w roku zbadać swój słuch. Wiadomo – dopóki wszystko jest ok i nic nam nie dolega to nie dbamy o to... jednak, czy faktycznie zaczniemy tracić słuch to wtedy dopiero doceniamy. Mądry Polak po szkodzie.

Gość gość
Właśnie chyba gluchne.

Gość gość
A gdzie takie badania można wykonać?

Gość gość
Ja badania zrobiłam przy okazji wizyty z babcią w Audiocentrum.com Jest to salon z aparatami słuchowymi ale też robią takie badania.

Gość gość
Statystyki też pewnie dotyczą osób starszych. W każdym razie pęd za pieniądzem nas w kierunku degradacji społeczeństwa kieruje.

Gość gość
No to na pewno. Aczkolwiek też doczytałam, że Polacy jeszcze niechętnie chcą kupować aparaty słuchowe. A powinni się tym bardziej interesować bo to poprawia jakość życia.

Gość gość
Jestem użytkownikiem aparatu słuchowego i mam 32 lata. W każdym razie nie wyobrażam sobie normalnego funkcjonowania bez tego urządzenia. Nie rozumiem wielu ludzi dlaczego nie chce nosić aparatu – przecież to tak poprawia komfort życia, że nie ma w ogóle na ten temat co dyskutować.