Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od jakiego wieku kobieta jest dla was STARA

Polecane posty

Gość gość

Mam 42 lata , jestem szczupla , w miare wysportowana , miesiaczkuje regularnie , mam dzieci w wieku szkolnym i dobre 20 lat pracy zawodowej przed soba a czesto tutaj na forum czytam ze jestem STARA :o Zawsze myslalam ze stary czlowiek to emeryt okolo 70 , przygarbiony ze zwiotczala juz skora , czesto o laseczce , taki ktorego przeprowadza sie na druga strone ulicy

Gość gość
to chyba zalezy od czlowieka, ktorego pytasz. sama na pewno kiedyś też określałaś 40stki jako stare. Nie przesadzaj i żyj normalnie. Jesteś w średnim wieku i nic tego nie zmieni.

Gość gość
Ok 70-75lat Gdy byłam nastolatką to myślałam sobie że jak ktoś ma 30 lat to już taki stary jest:-)

Gość gość
Z tego wychodzi ze na kafe same 12 latki , skoro dorosla kobiera jest stara :)

Gość gość
Ja mam 36 i czuje sie stara

Gość gość
Ja mam 32 i czuję się na 20

Gość gość
Gdy ktoś ma dużo energii i radości życia to jest młody w wieku 80 lat, a ktoś wiecznie marudzący i styrany to w wieku 30 lat jest już stary.

Gość gość
Mam 28 lat i od 2 miesięcy romans z 49 latka. Poważnie. Nawet się trochę zabujalem. Gdy ja poznałem dawałem jej góra 36-37. Uwierz mi zmieniłem zdanie na temat starosci, kobiet i kilku innych ważnych spraw.

Gość gość
Kobieta napewno po czterdziestce zaczyna sie juz starzec i sypac Zmiany hormonalne,gorsza przemiana materii i menopauza za rogiem...

Gość gość
Ja mam 36 lat, nie czuję się ani młodo ani stari. Po prostu uważam, że jestem osobą dorosłą od dawna. Dojrzałą. Jestem z obcymi na "proszę pana, proszę pani" obustronnie (internet rządzi się inną kulturą). W rodzinie dla swoich dzieci jestem mamą, dla dzieci mojego rodzeństwa czy kuzynostwa ciocią, dla dzieci które są kolegami i koleżankami moich dzieci czy dzieci w rodzinie lub u sąsiadów jestem panią. Zdaję sobie sprawę, że dla wielu ludzi (głównie dzieci lub nastolatków) jestem już starszą panią ;), a dla innych(tych faktycznie starszych ludzi 70+?) młodą osobą. Wszak punkt widzenia z biegiem czasu się zmienia. Ważne żeby samemu nie poczuć się zbyt szybko starym ani nie udawać na siłę studentki czy licealistki, bo udawanie studentki w moim wieku byłoby groteskowe a licealistki to już w ogóle śmiech, z tyłu liceum, z przodu muzeum. Zresztą głupio byłoby mi wskoczyć w ciuchy obecnej młodzieży, czułabym się jak rówieśnica mojego dziecka. Nieee, stanowczo nie, ale jak babcia też się nie mam zamiaru ubierać :).

Gość gość
14.34 to w co sie ubierasz?Mam tyle lat co Ty u mnie kroluja jeansy i koszulki

Gość gość
Jeansy i koszulki to moja corka nosi..

Gość gość
Kobieta przekwita i starzeje sie wraz z nadejsciem menopauzy Taka jest niestety kolej rzeczy,nie ma co gdybac..Moze nie jest stara,ale ten proces juz sie rozpoczął.

Gość gość
gość dziś Ale s a koszulki i koszulki, dzinsy i dzinsy, skoro chodzisz po sklepach to chyba widzisz różnicę w takich niekrzykliwych a w takich w sam raz dla nastolatki? Pytasz w co się ubieram. Zależy, w pracy mam dresscode, więc koszule, eleganckie bluzki, spódnice ołówkowe, spodnie materiałowe eleganckie, marynark/żakiety, garsonki, komplety, kolorystyka raczej stonowana, błękity, szarości, trochę bieli, czerni, granatu, pastele typu beże. Po pracy lubię spodnie a'laleginsy i bluzki tuniki, czasem dzinsy i marynarkę, sweterki, sukienki. Buty w pracy głównie szpilakalka/obcas, po pracy czasem balerinki lub niższy obcas. Płaszcze, lub kurtka płaszczowata, a jak materiałowa to czarna, a do tego mp szare lub błękitne szale pod szyje i czasem czapki z tą samą kolorystyką, czarne skórzane rękawiczki lub materialowe a jak wełniane to do koloru czapki i szala/szalika. Kozaki na niwysokim obcasie, choć dysponuję takimi,które moge zabrać na sanki z młodszym dzieckiem. Jak mam w weekend wywalone na wszystko to mam dres,szary i cxarny i buty sportowe czarne. To nie jest szafa babci ale też nie nastolatki.

Gość gość
60-65 lat.

Gość gość
Ja mam 29 wygladam na 20 i dla mnie juz 35latka wygladajaca na swoj wiek.jest stara

Gość gość
Moja mama ma 70 i mówi że ona wcale stara nie jest bo tak się nie czuje.Ja mam 32 i jestem mloda no bo przecież nie stara,bez przesady.

Gość gość
42 lata może to nie jest starość, ale już z górki, młodość na pewno nie. Sama piszesz, ze jesteś szczupła, w miare wysportowana , miesiaczkujesz regularnie (haha), masz dzieci w wieku szkolnym i dobre 20 lat pracy zawodowej przed soba i czesto tutaj na forum czytasz ze jestes STARA. Bo 42 letnia babka kojarzy się z ciotkowatym już wyglądem, nadwagą i mniejszą atrakcyjnością niż 20 latka. Osoby na forum nie widzą Cię. Skąd mają wiedzieć czy miesiączkujesz? :) czy jesteś wysportowana, szczupła itp. Jeśli czujesz się młodo to jesteś młoda. Czasem 30 latki są już na tyle zgorzkniałe i zmęczone życiem, że wewnętrznie są stare. A 60 letnia kobieta uśmiechnięta i szczęśliwa może być młoda duchem :)

Gość gość
oczywiscie ze nie jestem mloda :) ale nie uwazam ze jestem stara , jestem dorosla , widze to po sobie i nie chodzi ze w wieku 42 lach twarz jest ostrzejsza , bruzdy nosowe bardziej widoczne , lekkie zmarszki sie pojawiaja w okolicach oczu , dzisiaj wszystko to mozna skorygowac , widze po swoim zachowaniu , sposobie myslenia ze nie jestem juz mloda , ze jestem dorosla chyba troche przesadzacie ze 40 sa w wiekszosci ciotkowate i otyle , ja nie znam takich ( nie mowie ze takich nie ma ) moze to wynika z mieszkania w wielkim miescie , moze kobiety na wsi i z malych miasteczek szybciej ciocieja ?

Gość gość
Sorry , ale co was tak dziwi , ze kobieta po 40 moze regularnie miesiączkowac ? Serio to takie dziwne ? Ja mam 48 lat w tym roku, a okres mam jak w zegarku co 30 dni.. Kurna, nawet dokładnie wiem kiedy mam dni płodne.. x Stara to kobieta jest ok 60 tki..

Gość gość
Tak po 60 -niestety definitywnie i nieodwracalnie .Z tym że stara mentalnie i z urody może być juz 45 latka .Znam taką chodzi z brzuchem (chyba iv) ludzie za plecami szepczą że 2w1 mama i babcia bo zaniedbana wizulanie strasznie wymięte ciuchy niechlujne włosy siwe odrosty, wyglada staro naprawdę .Są jeszcze stetryczałe mamcie tak że aż żal ich dzieci -takie ciocie-klocie, plotkary jadowite już od 40, mentalnie 60 latki .

Gość gość
Z punktu biologicznego 40latka młodość ma już za sobą. Jest to już wiek dojrzały, nasze kości tracą, skóra to samo, organizm powoli szykuje się do menopauzy.

Gość gość
dla mnie stara kobieta to tak po 70. Sama mam prawie 42 lata i sorry ale w ogóle nie czuje sie stara, jestem szczupła daja mi max 30 lat

Gość gość
pytanie od czapy, bo zależy komu się je zada... dla 5 latka 30-stka będzie stara jeśli nie 20, dla stulatka 70-tka:D. Pamiętam jak moja babcia 90 lat skomentowała że "ten to młody" a mowa była o 60-letnim mężczyźnie:)

Gość gość
Dla mnie czlowiek stary to czlowiek niedolezny na ciele i umysle

Gość gość
Jak mialam dwadziescia lat patrzylam na znajoma ktora byla juz po trzydziestce z litoscia,ze jest stara i wszystko ma juz za sobą... także tego ;-)

Gość gość
znam jedna 38 latkę, też b. szczupłą, ok 45 kg. Ubiera się modnie, ale niestety widać wiek. Sorry, może z daleka wygląda na 30stkę, ale z bliska już widać spokojnie tę 40stkę.

Gość gość
Nie ma sarych kobiet idioc***atrza na wiek a co kobieta w dojrzałym wieku gorsza od młodszej kobieta w każdym wieku nalezy sie troche przyjemność pozdrawiam dojrzałe kobietki

Gość gość35
30+