Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest sens kupować rower 2 latkowi?

Polecane posty

Gość gość

Mój synek skończył właśnie 2 latka, zastanawiam się nad wyborem rowerka, ale nie wiem czy nie za wcześnie? Kiedy wasze dzieci zaczęły przygodę z rowerkami? No i jaki najlepiej nadaje się dla takiego malucha? Myślałam najpierw nad trójkołowym, widziałam takie fajne z daszkiem, ale zastanawiam się czy taki rower nie będzie za ciężki? Sporo pozytywnych opinii jest na temat rowerków biegowych (bez pedałów), ale nie wiem czy to lepszy wybór dla 2 latka niż trójkołowiec? No i jak się zabrać do zakupu, są jakieś "rozmiary" tych rowerków dostosowane do wzrostu, czy wszystkie są mniej więcej takie same? Chciałabym żeby to był rowerek na teraz, a nie na wyrost, potem na pewno kupię dwukołowy.

Gość gość
Naszemu kupilismy na dwa latka biegowy- super wybor! Jezdzi od maja prawie non stop, jak nie na dworze to w domu. Polecam! Wybralismy na allegro, model movino. Ma regulowane siodelko i kierownice

Gość gość
Jeśli już ma 2 lata to kupiłbym normalny a nie biegowy

Gość gość
Ecydowanie biegowy. Na normalny jeszcze przyjdzie czas.

Gość gość
kup normalny rowerek a nie jakies byle co biegunowe

Gość gość
Normalny tzn. dwukołowy z kółkami bocznymi już dla 2 latka? Nie wiem, czy to dobry wybór na początek. A biegowe polecacie drewniane czy lepsze te cięższe?

Gość gość
U nas biegowy to był strzał w 10 tke super się sprawdził trójkolowy stal

Gość gość
Corka dostala puky biegowy jak miala 1,5 r. Jak miala 3 lata i 3 miesiace potrafila jezdzic juz na dwukolowym bez bocznych kolek. Polecam biegowy

Gość gość
Ja też polecam biegowy, zaczęliśmy od normalnego ale jednak biegowy cieszy się większym zainteresowaniem

Gość gość
Polecam biegowy. Mój dostał przed 2 urodzinami. Śmiga jak szalony. Starszy tak samo. Miał 3 lata i zaczął sam, bez nauki jeździć na dwóch kołach. Dziecko ćwiczy równowagę, rowerem jest lekki. Mój, chociaż do najmniejszych nie należy nie był w stanie pedalowac jak miał 2 lata.

Gość gość
Na 3kołowy to już za późno trochę, przespałaś ten czas. Biegówka ale koła 10(!) np btwin z decathlona, do 12 ledwo dosięgnie i nie wiadomo czy w ogóle pojedzie.

Gość gość
To drewniane są ciężkie. Takiemu 2latkowi będzie ciężko go utrzymać, ładne są nie powiem ale dla takiego małego dziecka.

Gość gość
Polecam biegowy, ale nie drewniany. A za dwa lata zwykly, juz bez bocznych kol.

Gość gość
Dzięki za rady, nie wiem czemu, ale myślałam że drewniane są lżejsze. A czemu za późno na trójkołowy, to kiedy powinnam była go kupić?

Gość gość
zdecydowanie biegowy, ale może jeszcze nir chcieć jeździć...

Gość gość
Biegowy lepszy i dłużej pojeździ

Gość gość
No pewnie, że jest sens, weź dzieciaka do sklepu i "przymierz" jaki będzie dobry

Gość gość
Biedowy, mój dostał na 2. urodziny właśnie, była mega radocha i jazda 2 lata (dostał na wiosnę) stale, non stop kiedy pogoda pozwalała. Ja wiem że dzieci kafeterianek mając rok śmigają na biegowych, a mając 2,5 pedałują z dwoma kółkami, ale jednak większość przeciętnych dzieci w tym wieku wsiada na biegówki. Są fajne, również o tyle że łatwo wyhamować, a dziecko bez problemu może jeździć dookoła rodzica. Też polecam metalowy, drewniane są ładne, ale u dzieci brata szybko spęczniały kiedy namokły (zwykły deszcz, nie trzymał ich w wilgoci), siodełko też miało mniej trwałe obszycie ale to akurat może kwestia modelu.

Gość gość
Syn mojej znajomej ma 5 lat i jeszcze jeździ na biegowym

Gość gość
Nie ma sensu to. Kup od razu samochód.

Gość gość
Rowerek 3kołowy to raczej na rok, zamiast wózka na spacer, on posłuży do ok 2,5. To teraz już lepiej biegowke.

Gość gość
Ja też właśnie chce kupić rower biegowy 2 latkowi, taki jak mi się podoba ma koła 12, ale ktoś napisał że będą za duże, prawda to?

Gość gość
Synek dostał rowerek biegowy jak miał niecałe dwa latka. Na 3 urodziny już nauczyl sie jeździć na normalnym bez stabilizatorow. Polecam biegarki dla dzieci.

Gość gość
Musisz dziecko przymierzyć do rowerka w sklepie, są większe i mniejsze dzieci ale dla większości 2 latków 12 są za duże. Dzieci ledwo co dosięgaja. Wybierz może puky albo btwin.

Gość gość
Biegowy puky lrm.

Gość edyta567
Myślałaś nad rowerkiem biegowym? Ja kupowałam swojemu synkowi ze sklepu swierzaki.pl na lato i wszędzie na nim "jeździł" haha.

Gość gość
mój miał biegowy w wieku 2 lat, ale już jak miał 3 to kupilam mu normalny, oba zakupione zostały w Bike OVO i jestem z nich bardzo zadowolona, tak jak mój mały z rowerków. Podpowiem Ci, że ja testowałam rowerki znajomych na moim dziecku, czy mu się podoba itp

Gość gość
Ja polecam Pucky biegowy z hamulcem. Mój synek miał 2 lata i 2 miesiące nauczył się w 5 minut. Wcześniej miał jeździk pucky na 4 kółkach. Sa też mniejsze Mki. Mój miał Lkę bo wysoki chłopczyk z niego.

Gość gość
Ze swoich doświadczeń z różnymi wózeczkami nosidełkami czy rowerkami to polecę Lionelo, bardzo dobra firma, robią rzeczy dopasowane, bezpieczne, pomyślane właśnie pod dzieci. Rowerek corce zamówiliśmy Casper i bardzo fajnie się sprawdza. Bezwypadkowy jak na razie, nic nie odpada, nie luzują się elementy, oby tak dalej!

Gość gość
Jak dla mnie, lepiej przyzwyczaić dziecko do jazdy. Z mężem akurat wybraliśmy przyczepki rowerowe dla dzieci, bo są o wiele lepszym rozwiązaniem niż siedzonka. Myślę, że warto się z zapoznać z https://wozimysie.pl/kategoria/przyczepki-rowerowe Jest to nieco duży wydatek (dla niektórych ... ), ale warty inwestycji. Mam akurat kolejne dziecko w drodze, więc na pewno nie są to pieniądze wyrzucone w błoto. No i generalnie, to dwu latek raczej za nami nie nadąży w trakcie wycieczki rowerowej, a tak możemy z nim sobie pojeździć :)