Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fatalna jakość powietrza, bo rodziny patologiczne palą węglem

Polecane posty

Gość gość

Im nie wytłumaczysz, że ogrzewanie gazem kosztuje tyle samo, a prądem ponad połowę tańsze. Niestety tacy są ludzie, dla których jedyne źródło informacji to gazety typu fakt.

Gość igość
są też tacy co mają się za niewiadomo kogo (ładne wyremontowane domy i co niektórzy po studiach) i też palą tym węglem i smrodzą innym tacy mieszkają w Wólka Komarowska! I mnie wnerwiają niemiłosiernie ja chcę mieć na wsi czyste powietrze do oddychania

Gość gość
19.27 Proszę bardzo,nie trzeba żadnych obliczeń. Ja od listopada spalilem gazu za 1850 zl (4msc) a mój kolega w tym czasie spalił równe 4 tony węgla po 800 za tonę! Jeszcze jakieś pytania!?

Gość gość
co za brednie. Słuchajcie dalej tego co p*****la w tv. Jestescie juz jak male robociki systemu.

Gość gość
Jebać ekologie. Po prostu jébie mie to

Gość gość
co ty chrzanisz , ogrzewałeś dom kiedykolwiek gazem i weglem ? Masz porównanie ? jeśli nie masz to się nie wymądrzaj ! Myślisz że gdyby cena za opalanie gazem równała się z ceną za opalanie węglem to ktoś paliłby węglem bawiąc się w zwalanie tego węgla do piwnicy , latanie co 2, 3 godz by do pieca by dołożyć , codziennie paprałby się z wyciąganiem popiołu i codziennie rano znów na nowo rozpalałby w piecu w dodatku znosiłby różnice temp bo nad ranem kiedy w piecu gaśnie w domu jest zimno. Czy myślisz że ktoś by wolał używać węgla niz gazu ?????????

Gość gość
a ty pierdzisz, hałasujesz, ludzi trujesz. To jest nieekologiczne, jak śmiesz? ☹

Gość gość
Można by tak gazy z pierdów wykorzystać do ogrzewania. Pierd się pali, w dodatku za darmo

Gość gość
19.39 jesteś młody i głupi jak but!!! Zeby gazem bylo taniej najpierw trzeba zainwestować w docieplenie,trzyszybowe okna nowoczesną instalację,wtedy można osiągnąć wynik 400 zl za gaz msc ! Ale jak ktoś nic nie inwestuje tylko mieszka w domu po pradziadku kasę przepier..li przeżre i przepije to będzie do konca swych dni z węglem na plecach z**********lał!

Gość gość
znam sąsiadów którzy palą plastykowymi butelkami,papierem,szmatami i drewnem - to dopiero jest zatruwanie powietrza ,ale oni mówią,że NIE STAĆ ICH na gaz i węgiel XD

Gość gość
Od listopada 4 tony węgla? To ile on ma tych pieców i metrów? A z tym węglem to tez zle rozumiecie - chodzi o to, zeby nie palić jakimis tanimi paliwami weglopodobnymi, bo nie uwierzę, ze w kraju, gdzie wydobywa sie węgiel, chodzi o to, zeby w ogole nie palić węglem.

Gość gość
taaa węgiel .......hm, przyczyną raka jest również wdychanie dymu papierosowego , jedzenie śmieciowego jedzenia , wędzonek , warzyw i owoców pryskanych pestycydami , używanie antyperspirantów z aluminium że nie wspomnę o wpływie promieniowania z Czernobyla i wiele wiele innych przyczyn.

Gość gość
19.48 jak to ile pieców? Jeden!!! W kotłowni centralny kocioł, tona na msc to większość domków spala ok 200 m2 co taki k... Zdziwiony jesteś? Pewno kachlokiem grzejesz i pojecia o ogrzewaniu nie masz

Gość gość
do gość 19.46 Jesteś pewien że jestem młoda? mam syna 30 letniego ale dziękuję za komplement mając 58 lat zostać nazwaną młodą -hmm:D a jeśli chodzi o ocieplanie domu , widzę że nie bierzesz pod uwagę metrażu a to ma zdecydowany wpływ na cenę ogrzewania tak węglem jak i gazem.

Gość gość
gość dziś To wszystko się zgadza w 100%

Gość gość
20.09 Co wg. cb jest głupotą?? Sam jesteś głupota! Pow. domów porównywalna ok 200 mkw . Czytać na guglach czyichś pierdół nie zamierzam bo wiem ile płacę i ile placi kol. za węgiel, niektórzy bez gugla to sobie już nawet nie pierdną bo nie wiedzą czy się zesrają czy nie ,to o tobie bo wszystko co miałeś do przekazania pochodzi z gugla ,swojej wiedzy i praktyki -ZERO.

Gość gość
Szanowny autorze tego tematu :-) pewnie należę do patologi jak to ładnie ująłeś bo palę węglem w c.o . Wyobraź sobie że ta patologia co czyta tylko " Fakty" pali węglem stosując górne spalanie. Ale nie będę tłumaczyć takiemu światowemu człowiekowi co to jest górne spalanie bo pewnie czyta''The New York Times'a " więc nie wypada tak oczytanego człowieka pouczać. Gratuluję wiedzy i błyskotliwości.

Gość gość
Ekogroszek 3.5 tony na całą zimę starczy a gaz zaleznie id wielkości domu od 300zl na miesiąc nawet do 1500 zależnie jak masz ocieplony dom

I porownaj szkode środowiska przy wydobywaniu gazu czy produkcji prądu a przy spalaniu węgla. Jeszcze jeden ekoterrorysta wyzywający ludzi od patoli a sam nie wie skąd i w jaki sposób wydobywa sie surowce tak zacznę slupowac opony i je spalac pod domem... Boże. Co za ludzie:/

Gość gość
Tak po prawości to spalanie węgla to niestety jest jakaś patologia zważając na to że zachodnia europa nie opala węglem kilkadziesiąt lat a w niektórych landach np. Westfalia węgiel jest zakazany a drewno można spalać w kominkach tylko z filtrami !oczywiście za niemanie filtra są drakońskie kary ,za to skutek jest taki ze my oddychamy czarnym syfem a Niemcy czystym luftem. Dowód jest prosty ,w Polsce smarkając do chusteczki zawartość jest czarna a w Niemczech smary są przeźroczyste -wielokrotnie sprawdzone.

Gość gość
Wongel to trucizna

Gość gość
Centralne miejskie mam, a nie jakiegoś kachloka, mądralo z 19:57 wczoraj. Ciepłownie tez pewnie pala węglem, czym miałyby palić? To ja tez sie dokładam do trucia społeczeństwa:D

Gość gość
Wongiel to trucizna

Gość przyszły nieboszczyk
wspomagają biznes pogrzebowy, wszystkich wytrują, jak nie przestaną palić śmieciami

Gość gość
Zdelegalizować spalanie węgła w domach