Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak radzicie sobie z niską pensją?

Polecane posty

Gość gość

Zarabiam obecnie 1300 zł niecałe, jest to prawie cały etat. Na nic mi nie wystarcza. Gdyby nie wyższa pensja partnera to byłoby to niemożliwe. Jak dajecie radę?

Gość gość
jesteśmy kierownikami na twojej zmianie ale też nam na nic nie starcza

Gość gość
Dlaczego nie zmienisz pracy na lepiej płatną? Zmuszają Cię do pracy w danym miejscu?

Gość gość
Mimo rozesłanych ponad 100 cv nie ma żadnego odzewu. Nie spotkałam się z miejscem żeby ktoś chciał kogoś przyuczyć do stanowiska itd, wszędzie tylko wymogi.

Gość Pracująca studentka Anka
Ja zarabiam 1200 zł podstawę, ale często biorę nadgodzinki i w sumie wychodzi około 1,5 tysiąca :)

Gość gość
No jak to, przeciez rzad mowi, ze w Polsce brakuje rak do pracy, ze jest tak dobrze, a pensja wynosi 4900 zl. A ty wyslalas 100 CV i... nic? Kto klamie? Autorka watku czy ....?

Gość gość
Gdzie sa takie zarobki na caly etat? Ja jak pracowalam w sklepie na 3/4etatu czyli 120g miesiecznie zarabialam 1200zl minimum.

Gość gość
Gdzie wy macie takie zarobki? Ja mieszkam na biednym podlasiu. Gmina 3 tys. Moj maz dojezdza do miasta 30km ,pracuje w fabryce mebli i ma 3 tys za 40h tyg. Do tego paczki,kolonie,premie swiateczne.Operator maszyn. Ja pracuje w malym markecie,mam 1800zl +wyprawka dla dzieci na 1.09,bony swiateczne. Jak termin waznosci zbliza sie ku koncowi to szynke ktora kosztuje 30zl/kg mamy 10zl kg a to duze oszczednosci.

Gość gość
Posilkuje sie kasa meza:) Tak naprawde to moje dochody sa obecnie niskie ze wzgledu na nasza wspolna decyzje, ze dopoki dzieci nie pojda do szkoly nie pracuje wiecej niz pol etatu.

Gość gość
ja mało zarabiam a meza nie mam a tu biadoli jakas baba mezata co jest pasozytem spolecznym bo zeruje na kasie chlopa wstyd za robote sie wez leniwa ty

Gość gość
Jakim pasozytem? Ktos kto pracuje, wychowuje dzieci i prowadzi dom to jest niby pasozyt?

Gość gość
Bez przesady, osoba, która pracuje (nie na państwowym stanowisku) nie jest pasożytem. Ale "wychowywanie dzieci i prowadzenie domu" to pasożytowanie na innych.

Gość gość
Jaja sobie robisz? Wychowywanie dzieci i praca w domu to jest pelnoetatowe zajecie, ktore zabiera mnostwo czasu i energii. Wiec ojciec i maz ma chyba obowiazek wspolfinansowania tego interesu, jezeli druga osoba przejmuje te obowiazki?

Gość gość
Bez przesady, ma pół etatu i jest półpasożytem społecznym do tego mało znanym. Swoje półpasożyctwo odrabia pańszczyzną domową więc w domu nawet półpasożytem nie jest tylko społecznie. A społecznie to wiadomo chwali się.

Gość gość
Zarabiam 1000 - 1100 funtow za pelen etat :O Gdyby nie maz to nie wiem co by bylo...Za pokoj trzeba tu zaplacic 600-800 funtow :O Eh

Gość gość
Ja obecnie mam 1300 zł, z czego muszę leki kupić za ok. 200 na miesiąc plus cykliczne badania prywatnie, bo na NFZ to trwa wieczność. Nie chcę żerować na partnerze, niskie zarobki naprawdę ciążą.