Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa222

Nie przeraża was to???????

Polecane posty

Gość Ewa222

Nie przeraża was fakt, że teraz większość z was ma rodziny, dziec****artnerów, a za kilkadziesiąt, kilkanaście lat wszyscy umrzemy, nigdy się nie zobaczymy i stracimy świadomość? jaką macie teorię na ten temat? Mam 31 lat i ta myśl nie daje mi normalnie funkcjonować.

Gość Ewa222
* dziec****artnerów

Gość gość
To sa bardzo trudne mysli, zgadzam się. Ale jak będziesz się tak wkręcać, to zwariujesz. Żyj teraz, ciesz się chwilą. Jeśli nie potrafisz, to może jakaś psychoterapia...

Gość gość
Mnie to Ewa przeraża,kiedyś o tym nie myślałem gdy byłem mlody.

Gość gość
Mnie nie przeraża. Trywialne,ale życie kończy się śmiercią.

Gość gość
W ogóle się nie boję. Cieszę się nadchodzącą wiosną :)

Gość gość
skąd pewność ,ze umrzemy za kilka kilkanaście lat ? możemy umrze c jutro - po prostu nie otworzy c oczu , zginąć w wypadku ....różnie może być. nie dręczą mnie takie obawy bo wierzę w Boga .Dlatego kiedy ktoś bliski odchodzi cierpię ale nie tracę nadziei że jeszcze się spotkamy :)

Gość gość
Istnieje takie cos jak świat równoległy i tam wszyscy trafimy, dobrzy i zli. Koniec zycia tu na ziemi, nieoznacza końca całkowitego. Wracając do pytania w temacie... nie, nie boje się :) Kostucha stoi i patrzy... Chodź kvrwo juz czekam :D

Gość gość
To jest różnica między kultura wschodu i zachodu. Kultura wschodnia ma inne podejście do śmierci. Tam śmierć jest obok życia, zmarli obok żywych, żyj tym co masz dzisiaj. Nasza kultura i religia straszy,demonizuje i porusza kwestii istnienia śmierci. Starsze osoby umierają samotne w hospicjach,szpitalach lub swoich domach. Śmierć jest odrealniona.

Gość gość
Mnie bardziej przeraża fakt że na świecie żyje pelno psycholi takich jak piszą tu na kafeteri.

Gość gość
W sumie to wydaje się to być bezsensem, żyć te 70-80 lat, przez całe życie budować coś, poświęcać się czemuś i stworzyć coś, żeby później zniknąć, zostawić wszystko i stracić świadomość na dobre. Może kontynuujemy nasze życie w młodszym ciele w innym wieloświecie. Jak myślicie?