Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawdopodobienstwo ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam nieregularne cykle. Okres powinnam dostac 20lutego. Nie dostalam nie przejelam sie tym bo czesto mam opoznienia do 5 6 dni. 25 luty kochałam sie z mezem bez zabezpieczenia ale nie skonczyl we mnie. Nie wiem czy mialam dni plodne. Okresu nie mam do dnia dzisiejszego to juz 15 dni. Nie czuje oznak zadnych na okres czuje jedynie lekkie zawroty glowy sennosc i chodze do lazienki mniej wiecej co 2 godziny nie czuje tam zasnego bolu pieczenia sluz normalny lub brak wiec to nie zapalenie. Teoretycznie od zaplodnienia mineloby dopiero 9 dni. Robilam test wczoraj ale wie zorem byl negatywny. Jest szansa ze jestem w ciazy ? Dodam ze ucieszylabym sie bardzo. Z kolejnym testem czekam dla pewności lub na okres ale pytam bardziej o wasze doswiadczenia b owszystko jest możliwe a chcialabym chyba uslyszec ze to ciaza...

Gość MSzŚ
W twoim przypadku dokładnie nic policzyć się nie da. Piszesz "przewidywany okres" - czyli coś palcem na wodzie pisane, prawnicy mają na to określenie - "zdarzenie przyszłe i niepewne". Zwłaszcza że masz nieregularne okresy - czyli nieregularnie występujące owulacje. Policzmy inaczej. Maksymalny przyjmowany czas życia plemników to siedem dni. Najdłuższy po zapłodnieniu czas implantacji to dwanaście dni. Czas możliwego zapłodnienia to (poza przypadkami robienia USG co dwie godziny) co najmniej doba (bo sprawdzanie raz dziennie, czy owulacja nastąpiła, ma małą dokładność czasową). Sumując, wiarygodny wynik do celów antykoncepcyjnych test ciążowy może dać po dwudziestu dniach od stosunku (jak po dwudziestu, albo więcej, powie że ciąży nie ma - to prawie na pewno nie ma), do celów prokreacyjnych MUSI dać wiarygodny wynik po dwudziestu dniach (jak wcześniej powie że ciąża jest - radość w rodzinie, ale dopiero jak po dwudziestu lub więcej dniach powie że się nie udało - smutek i trzeba próbować dalej). Z tego co napisałaś - tu jest ten drugi przypadek. Zrób jeszcze jeden test za pięć - siedem dni. Może będzie dobra nowina? A jak nawet nie - nie od razy Kraków zbudowano. Tak czy inaczej - powodzenia! Męska Szowinistyczna Świnia