Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem niepelnoletnia jesli nie zhodze sie na jakies badanie u ginekologa np badanie przez o***t i pochwe moze mnie do tego zmusic?

Gość gość
Co ty piszesz zmusić? Nikt cię na silę nie będzie badal i zmuszal do badania

Gość gość
To po co idziesz do ginekologa jak nie chcesz badania? Nie wiesz od czego jest ginekolog? Ma cię przez oczy zbadać?

Gość gość
Po pierwsze, jeśli jesteś niepełnoletnia, musisz iść z mamą. Podczas badania, czy rozmowy mama może, jeśli chcesz wyjść. Po drugie, lekarz tyle zrobi, na ile mu pozwolisz. Jeśli nie pozwolisz się zbadać, to prawdopodobnie powie, że nie może bez tego nic ocenić, a więc zysk z tej wizyty będzie tylko taki, że pierwszy raz w gabinecie będziesz mieć za sobą.

Gość gość
Może ci chodzi o antykoncepcję i dlatego chcesz iść do ginekologa ? Jeżeli tak , to niestety badanie musisz mieć, żaden lekarz nie przepisze tabletek bez badania. To dla twojego dobra.

Gość gość
No i na pewno musisz iść z mamą albo tatą. Ja na mojej pierwszej wizycie byłam z tatą - w sumie i lepiej bo z ojcem zawsze się lepiej dogadawałam. No i mamie nie 'sypnął', że pigułki dostałam :)

Gość gość
heh, co wy gadacie? nie przepisze tabletek bez badań? mój "wspaniały" lekarz przepisał mi tabsy, bo stwierdził, że jak sprawa będzie załatwiona to mam przyjść do niego wtedy na badanie :) taka jest właśnie służba zdrowia dla młodych pacjentek. skasował za to 100 zł.