Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alejandra232

Dostalam mieszkanie po babci 45m

Polecane posty

Gość alejandra232

Ok 2lata temu odziedziczylam mieszkanie na wsi po babci. Jest to domek wielorodzinny i oddzielne klatki. Na wsi nam sie podoba ale to mala wies i ogolnie takie mieszkanko jest malo warte.Zrobilsmy remont i problem jest w tym ze jest tu tylko jeden pokoj. Na poczatku nam to nie przeszkadzalo cieszylismy sie ze nie musimy wynajmowac. Ja maz i dziecko mialo wtedy kilka miesiecy. Teraz czas zlecial i zastanawiamy sie co zrobic bo nie chcemy sie stad wyprowadzac ale musimy jakios przerobic mieszkanie aby miec oddzielny pokoj dla dziecka. Teraz wyglada to tak duzy pokoj 23m z jedym duzym oknem, kuchnia 10m, lazienka ok 4m, reszta przedpokoj i takie pomieszczenie gospodarcze w ktorym stoi piec co. Tak to jest rozplanowane.

Gość gość
kuchnie dajcie do pokoju, a w kuchni zrobcie pokoj dla dziecka. Zburz scianki zeby zrobic wiecej powierzchni optycznie.

Gość alejandra232
Chcielismy tak zrobic ale z kuchni wchodzi sie do lazienki i nie pasuje.

Gość gość
Niewykonalne. Chyba, że będziecie w kuchni spać. Nie da się przerobić 23 m2 na 2 pokoje i aneks...

Gość gość
Ale faktycznie można aneks zrobić w tym dużym pokoju, a z kuchni zrobić pokoik. Nie rozumiem tylko gdzie autor pomysłu chce burzyć ściany.

Gość gość
Piszesz oddzielne klatki,kazdy ma swoja? To wez kawalek i przerob na mieszkanie,da sie?

Gość alejandra232
Klatka to taki kwadratowy korytarz ok10m ale jak przerobic skoro tam wchodzi sie bezposrednio z podworka i pozniej dopiero drzwi do mieszkania. To by trzeba bylo z podworka do pokoju dziecka wchodzic. to nie jest takie proste ale myslelismy jeszcze aby dostawic kawalek dobudowki taki ok 10-15m na drugi pokoj akurat jest kawalek miejsca na tej naszej dzialeczce tylko nie wiem czy trzeba miec pozwolenia i jaki to koszt. Ze zgoda sasiadow nie byloby problemu

Gość gość
Pozwolenie na budowę to mus. Noe ominiesz tego.

Gość gość
Zrob wejscie do ubikacji gdzies indziej jak sie da

Gość gość
Pozwolenia to groszowe sprawy. No moze jakies 100zl. Ja placilam 3 lata temu 70zl za dobudowe ganku ,nie wiem ile on ma no ale domyslasz sie jaki moze byc ganek ,stoi szafka na buty i wieszak i krzeslo. Idz do gminy tam Ci powiedza. Troche to potrwa ale jak teraz pojdziesz to latem bedziesz mogla stawiac. Oni przyjada ,sprawdza czy spelniasz wymogi,listem poleconym wysla do sasiadow zgode czy nie bedzie im przeszkadzac jezeli np bedzie za blisko miedzy.

Gość WroniczkaP
Ja również jestem w trakcie przebudowy mieszkania została nam łazienka. Zastanawiam się nad przeniesieniem wanny i wstawieniem w to miejsce prysznica. Raczej sama sobie nie poradzę i chyba będę korzystała z pomocy firmy https://www.stankan.pl/ Aby przeprowadzili mi serwis odpływów, oraz przy okazji zajęli się instalacją kanalizacji.