Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak z salonu wygospodarowac osbny kacik sypialniany

Polecane posty

Gość gość

Niestety mamy tylko 2 pokoje cos ok 42 m2.1 pkoj mniejszy ok 8 m2 zajmuje corka.2 pokoj salon cos ok 18m2.Jest nasz- sluzy nam jako sypialnia.Brakuje mi jeszcze 1 pokoju.Jak wydzielic osobny malutki kocik z lozkiem.?

Gość gość
Zalezy od ukladu mieszkania.

Gość gość
Kupując większe mieszkanie.

Gość gość
nie mam jak pokazac ukladu pokoju.

Gość gość
Zasłona? Zależy ile miejsca może scIana plus drzwi przesuwne

Gość gość
narysuj w paintcie :P salon jest razem z kuchnia czy osobno?

Gość gość
salon samodzielny. myslalam zeby zrobic pod oknem ale czym przedzielic? a reszta czesci lozko szafa i stol z krzeslami.

Gość gość
nigdy nie zrozumiem, czemu ludzie nie myślą i kupują takie klitki... taki metraż jest dobry dla samotnej osoby, ewentualnie dla pary, ale przecież jeśli się planuje rodzinę to się też planuje jak ta rodzina będzie żyć! Ale nie, lepiej utopić pieniądze w praktycznie kawalerce a potem szukać cudów... :O

Gość gość
Mozesz oddzielic czesc sypialna od dziennej bialym regalem z polkami ,najlepiej polki takie na wylot Na polkach ulozysz ksiazki ,widzialam takie rozwiazanie u znajomych

Gość gość
ale ja chce calkowice zabudowane jak osobny pokoj.

Gość gość
Gosciu z 22.13 takie jest zycie,roznie sie ludziom uklada,nie. Kazdego stac na duzy Dom Czy miesskanie

Gość gość
Jakiej rozmiary ma pokoj ,opisz gdzie jest okno ,Czy na calej scianie ,gzie drzwi

Gość gość
Bez zobaczenia rozkładu mieszkania nic nie doradzimy. Narysuj nawet odręcznie i wrzuć do neta.

Gość gość
wjescie z przedpokoju. dzwi po lewej strona jest sciana ma ona 1,3 cm3 szerokosci na przeciwko drzwi jest dluga sciana ma ona cos ok 5,5.. czyli od drzwi do sciany naprzeciwko mamy cos ok 3,5 metra. szerokosci. okna jest po prawej stronie na calej scianie. Zobrazowalam to troszke. Nie mam jak wrzucic tu jak to wyglada.

Gość gość
Narysowałam sobie to. Dziewczyno interpunkcja, bo nie wiadomo o co ci chodzi. Kącik musi mieć wymiary 1,8-2 m2 na 2,3 -2,5 m2. Nie moze być mniejszy bo łóżko podwójne ma minimum 1,40 na 2 m. A musisz jakoś do niego wchodzić. Masz dwa wyjścia, Robisz go w górnym prawym rogu zorientowany krótka ściana salonu, krótka ściana kącika. Wtedy masz okno Albo w lewym górnym rogu, orientacja kącika-krótszy bok salonu, dłuższy bok kącika. Ale wtedy musisz zrobić w ściance działowej u góry dziury. Takie jakby otwory na małe okna. Salon masz bardzo mały na takie coś i dobrze by było, gdybyś sobie to jakoś rozrysowała w salonie, będziesz widzieć ile ci zostanie strefy wypoczynkowej.

Gość gość
http://www.dobrzemieszkaj.pl/porady_on_line/203/pomocy_miejsce_do_spania_w_salonie,100511.html W linku masz rozwiązanie jakie zastosowała moja siostra. Tylko ona ma salon ponad 25 m2. Różnica taka, że drzwi są na prawej stronie rysunku, a okna po lewej stronie. Ma jedno okno w kąciku, a jedno w salonie. Jeśli mieszkanie masz swoje, nie komunalne, to chyba jedynym tak naprawdę rozsądnym i najlepszym wyjściem byłoby sprzedać to mieszkanie i kupić tylko o 10 m2 większe, ale z trzema pokojami.

Gość gość
Nie wiem cxy ja nie kumata jestem,ale za cholere nie moge rozszyfrowac twojego opisu pokoju

Gość gość
weźcie zwiększcie zdolność kredytową i kupicie większe mieszkanie? po co taka prowizorka, kotary? serio? czy nie jest sensem człowieka podwyższać swój życiowy standard?

Gość gość
Jeszcze raz,stoisz w drxwiach I co masz po prawej,co po lewej I co naprzeciw I jakie rozmiary

Gość gość
Antresola lub lozko w szafie skladane

Gość gość
co pani podala link do dobrze mieszkaj. mam tak samo tylko okno na krotszej scianie po prawej stronie drzwi.

Gość gość
Mój salon spełnia podwójne zadanie. W dzień jest salonem, a nocą sypialnią. Czasem jest to uciążliwe, ale da się przyzwyczaić. Dlatego dla mnie obowiązkowa jest funkcja spania w kanapie, czy narożniku. Chociaż od jakiegoś czasu zastanawiam się nad podzieleniem pokoju na dwa mniejsze pomieszczenia, tak jak jest to pokazane tutaj: https://blog.mirjan24.pl/sypialnia-w-salonie-propozycje/ Może kogoś równie mocno zainspiruje, jak mnie :)