Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić, by ukryć tłuste włosy?

Polecane posty

Gość gość

Mam włosy przetłuszczajace się, gdy umyję, to na drugi dzień sa juz przyklapnięte i tłuste przy skórze głowy. Mam cienkie włosy, więc bardzo to widać. Myję włosy co 3 dni, choć tak naprawdę wolałabym codziennie, by były świeże, ale wiem, ze włosy się niszczą od częstego mycia. Jaki macie sposób na przetłuszczajace się włosy?

Gość gość
Suchy szampon batiste- dla mnie rewelacja i kup maskę do włosów z glinka.

Ja związuje i tak bardzo nie widać, ale też pasowałoby mi myć codziennie. Przetłuszczają się od dotykania, od suszenia suszarką zbyt gorącym powietrzem. Latem mam mniejszy problem, bo schną naturalnie. Najlepiej to zapleść warkocza i się nie przejmować :)

Gość gość
Moze uzywasz szamponow zawierajacych SLS tzw silikony?? Jesli masz tendencje do przetluszczania sie to silikony nie pomagaja a wrecz przeciwnie! Nadmiernie wysuszaja skore glowy co prowadzi do wiekszej produkcji sebum= tluste wlosy. Sprobuj uzywac naturalnych szamponow. Sama mam podobny problem i zaczelam stosowac szampony dla niemowlat albo taki jeden z ziaja dostepny w aptece bez barwnikow i zapachow :)

Gość gość
Ale bzdura z tym myciem :) tłustą twarz też myjecie co trzeci dzień? Jeśli włosy są nieświeże - trzeba umyć ;) przy odpowiedniej pielęgnacji nic się nie niszczy, sama myję co drugi dzień, a nawet codziennie, bo czuję taką potrzebę i włosy są fajne.

Gość gość
Wlosy NIE niszcza sie od czestego mycia. Kto ci takich glupot naopowiadal?! Mozna myc wlosy ile sie chce, byle robic to prawidlowo (ciepla, ale nie goraca woda, dobry szampon i odzywka). Chodzenie z tlustymi wlosami jest odrazajace.

Gość gość
00:30 i nizej Super napisane , nic dodac nic ująć Ja myje codziennie i sa piekne

Gość gość
Ja używam szamponu z HIPP- to taki dla dzieci o naturalnym składzie, tych z sls-ami już dawno nie używam, a włosy cały czas przetłuszczone, głowa na drugi dzień az swedzi. Nie suszę tez suszarką, czeszę tangle teezerem. Cerę tez mam tłusta, ale na to sa sposoby. Włosy mam za łopatki, cienkie są, ale nie zniszczone- tylko to przetłuszczanie koszmarne. Próbowałam kiedyś za radą znajomych np. przetłuszczać włosy- czyli nauczyć ich mycia raz w tygodniu, ale efekt był odwrotny- po tygodniu głowa swędziała niemiłosiernie, włosy były już po 4 dniach jak wysmarowane olejem i ostatecznie dostałam łupieżu, więc wróciłam do mycie co 3 dni. Wszyscy zawsze mi mówili, ze włosów nie można codziennie myć, bo od tego zaczną wypadać, rozdwajać sie i niszczyć, że dla włosów wskazane jest mycie raz na tydzień- czego jak widać ja nie mogę dokonać i muszę myć co 3 dni.

Gość mjm

Ciężko będzie powiedzieć, co zastosować, bo przyczyny mogą być różne. Ja też miałam kiedyś taki problem i testowałam różne preparaty i dopiero ten ostatni mi pomógł. Zobaczyłam gdzieś reklamę tego szamponu kv-1.pl/pl/p/Shampoo-Greasy-Scalp-Balance-3.1-200ml/385 i jak stosuje go regularnie, to włosy mi się nie przetłuszczają.