Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chwilezesloncem

poczatek znajomosci i dziwna prosba

Polecane posty

Gość chwilezesloncem

hej, jesteśmy dorosłymi ludźmi, znamy się krótko- odbyliśmy 4 spotkania; on zaprasza mnie na wspólne wyjście do jego znajomych, ale mam być kierowcą w drodze powrotnej, ponieważ on chce wznieść toast (raczej symbolicznie niż jakieś pijaństwo)z kolegą-gospodarzem kameralnej imprezy. mam z tym jakiś zgrzyt w związku z tym. Jakoś tak wewnętrznie czuję, że to trochę za wcześnie na takie sytuacje, żeby ja go woziła, w prawdzie po małej, ale jednak ilości alkoholu; dodam,że jeszcze z terenu, którego nie znam, choć w obliczu nawigacji itd może to nie jest argument. Niewykluczone, że jestem jakas przewrażliwiona i przesadzam? Co Wy sądzicie o tej sytuacji? Będę wdzięczna za jakieś spojrzenia z zewnętarz.

Gość gość
moze zaproponuj taxi jesli to nie jest az tak bardzo daleko

Gość gość
Zależy, jaki to facet. Może zwyczajnie odpowiedzialny i nie chce prowadzić po spożyciu - i wtedy doceń, że dba o Twoje bezpieczeństwo. Ale może perfidie chce zobaczyć, jak się zachowasz i czy dasz z siebie zrobić szofera, jak on zacznie chleć tyle, ile faktycznie chleje zazwyczaj. Jak masz opory, nie zmuszaj się, zwyczajnie zamów mu taksówkę, jak gość wyżej wspomniał. I tyle.

Gość chwilezesloncem
No właśnie mam dziwne wrażenie, że to jakiś rodzaj testu i próba zredukowania mnie do kierowcy. Też wzięłam pod uwagę taksówkę, ale to ok. w zależności od trasy 34-43km, więc nie mało też.

Gość gość
A kto płaci za paliwo? Jak on to ja bym pojechała i była za taksówkę ale wyjątkowo. Potem bym patrzyła czy on tez mnie podwiezie odwiezie itd czy można na niego liczyć

Gość chwilezesloncem
Jak dotąd to on 3 razy przyjeżdżał do mojego miasta. Kwestia opłaty za paliwo nie została poruszona póki co. Ja do niego mam ok. 35km w jedną stroną, a potem jeszcze tyle samo lub więcej na imprezę.

Gość gość
Symboliczne picie polaczkow buahaha :D

Gość gość
Szukasz dziury w całym. Zastanawiasz się nad swoją rolą kierowcy....hm W związku to normalne że raz prowadzi jedna raz druga osoba. Jako facet to on powinien finansować wyjazd. Ja bardziej zastanawialabym się nad tym że po 4 spotkaniach masz jechać w jego towarzystwo (odebrałam że nie znacie się długo i nie macie wspólnych znajomych)

Gość chwilezesloncem
Prawda, póki co nie mamy wspólnych znajomych. To spotkanie to takie bardzo kameralne będzie w sumie. Ja to raczej bym nasz status określiła jako znajomi niż związek, na tym etapie.

Gość gość
Po ile lat macie?

Gość chwilezesloncem
Dużo :D po 30tce ;)

Gość gość
Dużo, niedużo w normie. Znacie się przez Internet?

Gość chwilezesloncem
Przez Internet ;)

Gość gość
To ja bym większe zagrożenie widziała w tej "kameralnej" imprezie. Kameralna, czyli swojego kogoś nie weźmiesz. Jego towarzystwo, być może sami panowie. Jego teren, pewno dom prywatny.

Gość chwilezesloncem
Rzekomo mieszkanie w bloku i oglądanie nowo narodzonego dziecka ;) Raczej, z pewnych względów, w które nie będę się zagłębiać, nie sądzę, by to był psychopata o morderczych instynktach itd., aczkolwiek pewnych kwestii nigdy nie można być pewnym ;)

Gość gość
To nie szukaj dziury w całym.

Gość chwilezesloncem
Mówisz? Hm...

Gość gość
Jak dla mnie to dziwna sytuacja , ja na twoim miejscu raczej bym odmówiła a facet niech zamówi taxi i po sprawie . Tyle się teraz słyszy że kolejna kobieta wykorzystana czy nawet zamordowana przez faceta poznanego w necie , bądź ostrożna autorko. Po za tym jadąc z nim na taką imprezę powinnaś chyba kupić niemowlakowi jakiś upominek , a przecież nawet nie znasz tych ludzi .

Gość gość
Gdyby mu na Tobie zależało to ok odwiedził by kolegę ale za toast by podziękował oznajmiając iż nie jest sam i jest samochodem. Dziwne jest że aż tak ważny jest ten "symboliczny" toast dla niego . I ja bym się na Twoim miejscu zastanowiła po co on Ciebie tam zaprosił .. Czy aby nie po to by mieć darmową podwózkę do domu ?

Gość gość
A ja uważam, że symboliczny toast z kolegą, któremu urodziło się właśnie dziecko jest w porządku. Wszystko zależy od Ciebie i Twojego punktu widzenia :) Bardziej ciekawi mnie fakt poznania mężczyzny w internecie, I że po 4 spotkaniach chce wziąć Ciebie na taką imprezę, dość intymną jeśli chodzi o rodziców tego dziecka.

Gość I jak tu nie pić
Co to za toast po którym nie można prowadzić... Nawet jak pół wina wypije to po dwóch godzinach można śmiało wsiadać do samochodu. W Polsce limit to 0,2 promila.

Gość chwilezesloncem
No właśnie ja też mam poczucie, że chodzi po prostu o to, by mieć kierowcę; i osobiście też uważam, że na takim etapie znajomości, jeśli chce mnie zapoznać z tymi ludźmi, to właśnie on powinien za alkohol podziękować i prowadzić samochód. Znam też siebie i wiem, że bywam czasem zbyt zasadnicza itd. więc postanowiłam napisać tutaj,żeby uzyskać jakąś szerszą perspektywę na sprawę.