Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matkawdesperacji

Desperacja, przyśpieszenie porodu

Polecane posty

Gość Matkawdesperacji

Jestem w 42 tygodniu ciąży. W poniedziałek podczas ktg i usg dowiedziałam się że maluszkowi zanika tętno i mam maksymalnie 3 dni na poród bo mam "stare łożysko", za mało wód i moje dziecko się dusi, dostałam skierowanie do szpitala tam dowiedziałam się ze we wtorek będę miała przeprowadzoną indukcje bo nie ma na co czekać. Od wtorku słyszę cały czas ten sam teks "wszystkie porodówki są zajęte, nie przeprowadzimy pani indukcji, proszę czekać". Błagam dziewczyny, co mogę zrobić ? Boje się o zdrowie mojego dziecka. Którejś pomagały herbatki, jakieś konkretne ćwiczenia ?

Gość gośćMarzec
Anglojezyczne youtuberki bardzo sobie chwala mocna herbate z lisci malin. Ja zamierzam ja pic litrami po 38ym tygodniu ciazy. Inne sposoby o ktorych slyszalam to 'przytulanie' z partnerem, mycie okien, dlugie spacery, wchodzenie po schodach, ciepla kapiel, lampka czerwonego wina, ostre curry, masaz szyjki wykonany przez polozna/lekarza. Musisz tylko uwazac zeby sobie i dziecku krzywdy nie zrobic. Wszystko z umiarem i przymruzeniem oka.

Gość gość
Nie wierzę. Jeśli to nie prowokacja to spróbuj seksu z mężem (twój orgazm + jego nasienie) powinno pomóc, ewentualnie masaż skutków, masaż szyjki. Nie rozumiem jaki lekarz odmawia Ci pomocy? A co z twoim lekarzem prowadzącym? Jedz do innego pobliskiego miasta, no przecież muszą Ci pomóc.

Gość gość
Dziecku zanika tetno i się dusi a nie chcą Ci porodu wywołać? ??

Gość gość
Jedz do innego szpitala!!! Tyle dni i nic? Jakby zanikalo tętno to by nie czekali. Pewnie durna prowokacja...

Gość gość
Nie jedz po szpitalach bo wszędzie będą cię olewa bo jesteś zacofana! Zapewne wstydzisz się partnera podczas badań cipki itd... również męż powinien być przy porodach!! Wtedy się liczą z tobą! !!!

Gość gość
Nie jedz po szpitalach bo wszędzie będą cię olewa bo jesteś zacofana! Zapewne wstydzisz się partnera podczas badań cipki itd... również męż powinien być przy porodach!! Wtedy się liczą z tobą! !!! Chodzisz sama po badaniach cipki i mają taką tepą w d***e. Ja zawsze mam męża przy badaniu nawet cipki i się liczą to dla dobra mnie i dziecka. Ginekolog pokazał mężowi jak osluchiwać tętno płodu kilka razy dziennie. A cześć to złodzieje o naswietlają robiąc co trochę usg! !! Korzystają z tepych pacjentek co wstydzausie męża i chodzą same ciemnota!

Gość gość
Ty od cipki lecz się! Autorko zażądaj na pismie odmowę przyjęcia do szpitala.

Gość gość
Jak na usg mialam zaburzenia przeplywow to dostalam skierowanie do szpitsla i info ze mam stawic sie maksymalnie w ciagu godziny dla bezpieczenstwa dziecka.

Gość gość
Wez meza/ojca i niech zrobia awanture. Potem sa w mediach te smutne historie ze cos sie stalo z dzieckiem bo lekarze nie chcieli pomoc. :/

Gość gość
Coo? Po 7 dniach po terminie każą sie zgłosić do szpitala niezwłocznie, a ty chodzisz z dzieckiem przenoszonym tyle czasu i niby nigdzie nie chcą cie przyjąć???:O

Gość gość
Wszystkie porodówki zajęte cała dobę bez przerwy???:O cos mi sie nie chce wierzyć. Jedz do innego miasta nawet, twoje dziecko moze umrzeć z chwili na chwile, a ty o jakies herbatki pytasz.