Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ataki paniki

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi co to jest. Jestem w domu sama Z dziećmi . Robie cos i nie denerwuje się w danym momencie i robi mi sie nagle strasznie dziwnie słabo nogi mi sie robia jak z waty ledwo się trzymam okropne uczucie jakbym miała zemdlec dretwieje . To jest straszne zadzwoniłam po mój matkę która mieszka niedaleko . To uczucie narastalo jak jakiś obłęd jakbym była pijana ucisk w głowie rozkojarzenie słabe czucie w rękach i nogach jakbym miała upaść. Pojechalam na sor ciśnienie ekg lekarz mnie osluchal nic nie mówił dał mi pyralgine w kroplowce i hydroksyzyne w syropie i wyslal do domu na wpisie zobaczyłam że napisal objawy nerwicowe?????? Bóle głowy kontrola u lekarza rodzinnego.. polozylam sie spać ale to bylo straszne. To samo powtorzylo sie dzis stoje sobie w kolejce w sklepie była dosyć długa za mną Zaczęłam wykładać swoje zakupy i nagle poczułam to okropne uczucie narastajace znowu nogi z waty myślałam że na sto procent zemdleje , ucisk w głowie jakby mi miało ja rozsadzic otępienie uczucie gorąca zaczęłam rozpinac kurtke byłam cała spocona zatkaly mi sie uszy nie dałam rady czułam że muszę jak najszybciej wyjść zostawilam te wszystkie zakupy wyszlam calkiem ze sklepu ludzie się na mnie patrzyli. Czułam się tragicznie jeszcze przez godzinę i przeszło mi troche. Nie wiem co ja mam robić pomóżcie

Gość gość
masz Niedoczynność tarczycy

Gość gość
menopauza?

Gość gość
Nie no menopauza na pewno nie. Mam 27 lat. A tsh tarczyca miałam robiona i wynik jest w normie

Gość gość
Też sie z tym zmagalam. Kto przeżył wie jakie to paskudne uczucie. Autorko to taki strach którego źródła nie umiesz określić? U mnie przyczyna okazala sie byc banalna. Bardzo niski poziom magnezu. Prowadzę intensywny tryb życia. Di tego bylo picie kawy codzień. Uzupelnilam magnez i minelo. Może u ciebie.byc podobnie. Ale przyczyn moze być więcej. Trzymaj sie, paskudztwo można pokonać.

Gość gość
A badal cie neurolog? Bo takie objawy moge miec podloe neurologiczne. Inną przyczyną moze byc tarczyca. Nie masz wyjscia, najlatwiej zrzucic wszystko na nerwy, a to moze byc nawet cukrzyca. Idz zrob rutynowe badania krwi z zelazem, cukrem, tsh i ft, moczu. I najlepiej zglos sie do neurologa. Lepiej wykluczyc rozne choroby zanim ci przyjdzie korzystac z psychiatry, ale jego sie nie boj, jesli to sprawy nerwicowe to dopasuje ci leki. Moze wystarczysama hydroksyzyna. Inna sprawa: -pij rumianek, na wieczor melise -pij czystek na oczyszczenie organizmu z toksyn - staraj sie wietrzyc pokoj pred snem lub zalicz spacer wieczorny, albo wyjdz na balkon na kilka minut sie dotlenic. -nie stresuj sie ogladaniem horrorow, wiadomosci, programow o ludzkich tragediach, odstresuj sie przy glupawych sitcomach -cwicz oddychanie, taki rytual wyciszenia sie, oddechu, afirmacji pozytywami, ale tez oczyszczenia umyslu ze wszelkich mysli. -puszczaj sobie relaksacyjna muzyke -jak mozesz to wpatruj sie czesto w niebo gdy jest niebieskie, niebieski koi nerwy.

Gość gość
Stan lękowy

Gość gość
mam tak samo.idealnie autorko o opisalas.

Gość gość
Typowy atak nerwicy lękowej. Zmagam się z tym od kilkunastu lat.

Gość gość
Autorko to nerwica..ja ma podoben ataki. Też nogi z waty ręce się trzesa tylko i w klatce mnie boli. Słabo mi sie robia. Gorąco i muszę wyjść na powietrse czy okni otworzyć. Robiłk wszystkie badnia od ekagie pp badani krwi wszysyko w normalnie. Dostałm leki tak średnio działa. Ale jest to diagnoza nerwica.

Gość gość
Autorko ja podczas ataku paniki myślę że zaraz umrę. Nie mogę oddychać i często "boli" mnie serce, puls mam 140-160. Na szczęście dawno tego nie miałam i teraz mam tak że jak już czuję że coś się szykuję to tlumacze sobie samej "Baśka, nic się nie stanie,, jak robi Ci się robi słabo to usiądź lub położyć się, jeśli gdzieś jesteś to kucnij, nie przejmuj się ludźmi, powiedz że Ci słabo. Poćwicz oddychanie przeponą. Bardzo mi to pomogło. Zrób sobie na wszelki wypadek badania. Na pewno będą książkowe, samo to poprawia samopoczucie. Jak źle się poczujesz to Pisz, zajmij czymś myśli.

Gość gość
To psychiatra moze dobrac skuteczne leki.

Gość gość
Najlepiej iść do specjalisty. Ja byłam u doktor Łuckiej i sobie bardzo chwalę, bo to świetna doktor, która naprowadziła mnie na wiele wątków w moim zyciu i przepisała leki, które działają. Faktycznie może i terapia trwa długo, ale za to jest owocna. Polecam i Tobie :)