Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Illaria78

Brak życzeń w Dzień Kobiet

Polecane posty

Gość Illaria78

Czuję się zawiedziona postawą swojego faceta. Do tej pory raczej okazywał mi troskę i chęć pomocy. W ogóle nie miałam do niego większych zastrzeżeń. Gdy miałam jakiś problem, sam oferował pomoc. Zawsze dba o moje potrzeby, pyta, co wolę, potrafi pójść na kompromis etc. Wczoraj jednak w ogóle nie złożył mi życzeń z okazji Dnia Kobiet. Wiem, że ma grypę, bo mówił mi o tym w środę, gdy do mnie dzwonił. Wczoraj cały dzień spędził w domu. Nie oczekiwałam kwiatów, kolacji, ale głupiego telefonu z życzeniami. Nie mam pod tym względem do facetów. Moi eks też zawsze zapominali o Dniu Kobiet, a dla mnie to ważniejsze święto od moich urodzin, które mam pod koniec marca. Urodzin praktycznie w ogóle nie obchodzę, podobnie jak imienin, ale celebruję Walentynki i Dzień Kobiet. Jest mi przykro i chce mi się wyć. Nie wiem, czy dalej chcę być z kimś, kto nie umie złożyć głupich życzeń. Dla mnie to wyraz ignorancji. Pomyślałam sobie, że może mu niespecjalnie na mnie zależy, skoro tak się zachowuje. Z drugiej strony on może mieć do mnie żal za ostatnie nieporozumienia. W zeszły piątek chciał się spotkać, ale ja wcześniej umówiłam się z przyjaciółką i z tego wyjścia nie zrezygnowałam. On chciał się spotkać o 20, gdy od 19 byłam już u przyjaciółki. We wtorek też chciał się spotkać, tym razem zrozumiał, żeby informować o tym wcześniej, zaproponował spotkanie o 17, ale ja znowu byłam z tą samą przyjaciółką. Miałam jej zrobić stronę internetową. Zastanawiam się, czy tym brakiem życzeń nie chce się na mnie odegrać. A może on liczył na to, że zapytam o to, jak się czuje? Ale co mu szkodziło wysłać te życzenia. Ja jestem tak wychowana, że nie dopominam się o życzenia, dlatego wczoraj w ogóle do niego nie pisałam, ani nie dzwoniłam.

Gość gość
zrozum dziewczyno że facet ci nie powie ale chcą sporo bliskości i czułośc***ewnie chce się odegrać bo jest olewany przez ciebie to w drugą stronę to robi

Gość Illaria
@gość, ja w ogóle to widzę nieco inaczej. On mógł się odezwać prędzej, chociażby z rana. Z większością osób tak planuję dzień. Moja przyjaciółka np. już o 8 rano pisze, czy wyskoczymy razem na obiad. On ostatnio robi to popołudniami, w ogóle mówiłam, że chcę umówić się wcześniej, żeby móc coś zaplanować. To przesunął to o 3 godziny. Chyba muszę powiedzieć mu wprost: chcesz się widzieć, to powiedz o tym z rana, a nie po południu czy wieczorem.

Gość gość
ja powiedziałem jak to widzie jako facet

Gość gość
nikt ci nie każe z nim być przecież , tak wielu jest tych facetów co nie ?

Gość Illaria
@gość , dziękuję za męskie spojrzenie:) Absolutnie nie mam do Ciebie żadnych pretensji. To dobrze, że napisałeś, bo ja np. widzę to inaczej, a Ty poszerzyłeś moje horyzonty:) @gość , nie każe, ale mi na nim zależy. Tylko wczoraj tym brakiem życzeń wyprowadził mnie z równowagi. Wszyscy koledzy ze studiów złożyli mi życzenia, choć studia skończyłam 5 lat temu. Część z nich nawet przyjechała z kwiatami, co było miłe. A własny facet zachował się najgorzej. W ogóle kiedyś nie miał problemów z wcześniejszym planowaniem spotkań. Teraz pisze i dzwoni popołudniami, a nawet wieczorami, że chce się spotkać. Myślicie, że to dla niego takie oczywiste, że na tym etapie powinnam mieć dla niego więcej czasu?

Gość gość
To jest z wszystkim u faceta pamiętaj my sami nic nie powiemy o swoich uczuciach że cierpimy

Gość gość
Bo pewnie jak nie ma gdzie isc albo inne spotkania mu nie wypaliły to dopiero z Toba chce sie spotkac.

Gość gość
Podam ci przykład kobieta myśli że facet myśli tylko o seksie, ale my mamy tak bo chcemy czuć być kochani i staramy się to robić jak najczęściej bo tak wyrażamy swoje uczucia a kobiety to inaczej odbierają jak go w tym też unikasz to pewnie jest bardzo smutny i ma doła facet po jakimś czasie w depresję wpada nawet jak go unika kobieta którą kocha

Gość Illaria
@gość dziś , czyli myślisz, że może być mu przykro, czuje się ignorowany etc.? Dlatego się wczoraj nie odezwał z życzeniami? Ewentualnie liczył na to, że ja zapytam, jak się czuje podczas grypy i wtedy zareagowałby inaczej?

Gość Illaria
@gość dziś , coś jest na rzeczy w tym, co piszesz. Wtedy w piątek, najpierw chciał się spotkać o 20, a później o 24 zaproponował, że po mnie przyjedzie, bo chce, żebym chociaż spała u niego. Wtedy się zdenerwowałam, że traktuje mnie jak przedstawicielkę najstarszego zawodu świata. Ale masz rację, to kwestia innego postrzegania pewnych spraw. Dlatego zawsze warto podpytać innych facetów, jak oni to widzą.

Gość gość
moj znajomy z pracy co roku mi składa i nie ma z tym problemu to co wy macie za facetow to niewiem

Gość gość
gość dziś - wyrażacie uczucia do kobiety seksem czyli tym, że przede wszystkim SAMI chcecie się zaspokoić ?

Gość gość
Po prostu cham i frajer. Wygarnij mu.

Gość Illaria
Ja na kolegów nie mogę narzekać, dostałam od nich życzenia i kwiaty. To naprawdę było miłe. Nie wiem, dlaczego mój nie złożył nawet życzeń. Z drugiej strony moja przyjaciółka też nigdy nie dostaje życzeń od swojego faceta, z którym jest już 4 lata. Niektórzy chyba bojkotują to święto.

Gość gość
siedze chora w domu dostałam życzenia od mamy i 2 koleżanek, brat złożył życzenia mamie mi- nie, poza tym żaden obcy facet nie złożył mi życzeń i też mi przykro,nie dostała złamanego kwiatka- nic

Gość Illaria
@gość , przykro mi, że wszyscy Cię zawiedli. Szkoda, że żaden z kolegów nie pamiętał;/

Gość gość
13.37 to ie jest bojkot kobiety a nie swieta, jeżeli facet wie, że jego kobiecie zależy, by uczcil ten dzień dając jej kwiatek lub w inny sposób a tego nie robi, to ma gdzieś jej potrzeby i ja.

Gość gość
jest jeden kolega który mógłby zlożyć mi życzenia ale tego nie zrobił :(

Gość Illaria
@gość dziś , tego się właśnie obawiam, że jemu w ogóle na mnie nie zależy i wczoraj dał temu wyraz. Bardzo źle to znoszę.

Gość gość
Sorry za dosadność, ale jesteś głupia. On olewa twoje potrzeby a ty zamiast mieć na niego wylane przeżywasz? Przejmujesz się działaniami kogoś kto cię lekceważy? Jesteś bardzo głupia, komuś takiemu mówi się wyraźnie i dosadnie WON a nie źle znosi jego zachowanie.