Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wredny nauczyciel wf

Polecane posty

Gość gość

Cześć kobietki. Pisze tutaj na forum, ponieważ brak mi już pomysłów na córki faceta od wf. Moja córka ma stwierdzone zaburzenia korzeni nerwu lędźwiowo-krzyżowego. Od neurologa pisemnie dostała zakaz gry w siatkę, kosza, biegania i innych obciążających i wymuszających pozycje ćwiczeń. Nauczyciel wf choć dostał na piśmie zalecenia kompletnie je olewa. Gdy córka odmawia mu wykonywania danej czynności on wpisuje punkty ujemne. Rozmawiałam z owym panem na ten temat lecz on stwierdził, że nie będzie jej jako jedynej wymyślał innych ćwiczeń i ma ćwiczyć jak reszta. Córka po kazdych zajęciach wf skarży się na ból, ledwo chodzi, dretwieją jej nogi , a do tego Pana kompletnie nic nie dociera. Co mogę zrobić z tym fantem? Dodam , że wychowawczyni jak i Pani dyrektor umywają od tego ręce tłumacząc się, że one nie mają prawa wtrącać się w zakres ćwiczeń młodzieży na wf. Kobietki co w takiej sytuacji mogę zrobić?

Gość gość
Do dyrektora zglosic bo to powazne, ten w-fowiec to pewnie jakis tepak z wlosami na zel i zlotym lancuchem i dla niego to niezrozumiale terminy medyczne

Gość gość
Zwolnienie z wf i zamiast wf gimnastyka korekcyjna.

Gość gość
Durna dyrekcja, jak nie oni to kto ma się wtrącać? Idź do tvn z tym facetem

Gość gość
Z całkowitym zwolnieniem z wf to ciężka sprawa bo teraz córka przyjmuje leki i ma robione co 3 miesiące blokadę w zastrzyku. Termin do neurologa mamy dopiero za 2,5 miesiąca. Lekarz rodzinny zwolnienie z wf może wypisać tylko na 2 tygodnie , a przedłużyć je może tylko specjalista. Zwolnień od rodziców nie toleruje, ponieważ jak kto określił dzieciaki kombinują , a ruch jest bardzo ważny. W tym tygodniu zwalniałam poprostu córke u wychowawczyni z lekcji wf i wracała do domku wcześniej ale tak się nie da bo ile ona godzin straci nawet usprawiedliwionych. Dyrektorka martwi się tylko o tipsy i botoksik nic więcej jej nie interesuje. Umywa ręce od wszystkiego

Gość gość
niech dostanie z zwolnienie całoroczne z wfu i tyle. Ja takie miałam przez 2 lata liceum. Też miałam na początku zwolnienie z niektórych ćwiczeń i dopóki była nauczycielka normalna przez 1 rok to ćwiczyłam tyle, że nie wszystko, ale normalnie się przebierałam na wf, robiłam rozgrzewke itp, a potem ta pani zaszła w ciążę i przyszła taka głupia, że olewała moje zwolnienie, więc powiedziałam lekarzowi i wypisał mi całkowite, spokój miałam przynajmniej. Też tak zrób, po co męczyć dziecko niepotrzebnie.

Gość gość
rodzinny może tylko na 2 tygodnie wypisać? No to się zmieniło, bo mi mój rodzinny wypisywał na 3 miesiące z przedłużeniem potem. A potem wypisał na rok i przeszło. Na basen jedynie chodziłam. Idź prywatnie do specjalisty i niech wypisze na rok.

Gość gość
Oczywiście, że będę się o to ubiegać. Ale co mam zrobić do kolejnej wizyty u neurologa. Widzę, że córka cierpi bo jak tylko przychodzi po lekcji wf odrazu kładzie się i nie wstaje z łóżka. Była sytuacja w której na poważnie się rozchodziłam w szkole wezwałam dyrektorkę, wychowawczyni, wice dyrektorkę, pedagog i wfiste po tym jak kazał jej rzucać piłką lekarską 3 kg. Kazałam im to wytlumaczyć to panie powiedziały, że facet po prostu dba o to, żeby dolegliwości się nie zaostrzyły poprzez uwaga!! Rozruszanie kręgosłupa! Natomiast facet powiedział mi, że jest młoda i żeby nie robić z niej inwalidy. Po tamtej akcji zwalniam ją z każdej lekcji wf do domu. Czy taka sytuacja w szkole zostanie rozpatrzona poprzez kuratorium? Bo chętnie bym to zgłosiła

Gość gość
A czy inny lekarz przypadkiem nie będzie wymagał kolejnych badaniach i wprowadzenia jego metody leczenia? Bo nie ukrywam, że nasz neurolog to naprawdę dobry fachowiec, który jako jedyny umiał dojść do przyczyny częstych bóli i odrętwienia kiedy inni lekarze kierowali nas do urologa zwalając na nerki

Gość gość
Jak pójdziesz prywatnie i odżałujesz te 150-200zł, przedstawisz historię choroby córki to bez wahania wypisze jej zwolnienie.

Gość gość
Pieniędzy mi nie szkoda wkońcu chodzi o kręgosłup, a on jest na całe życie. Spróbuje tak zrobić.

Gość gość
Ile lat ma Twoja córka? Czy WF zawsze jest ostatnią godziną lekcyjną? Bo jeśli będzie zwolniona z ćwiczeń to masz prawo ją zwolnić z tej lekcji jako rodzic, musi jedynie zgłosić obecność i jeżeli WF jest ostatni to będzie mogła wcześniej wracać do domu. Idź prywatnie jak najszybciej do neurologa, zwolnienie dostanie córka bez problemu.

Gość gość
W kwietniu skończy 17. W środe ma na przed ostatniej i w czwartek 2 ostatnie

Gość gość
córka nie jest małym dzieckiem, więc teksty, że dolegliwości się nie zaostrzą są chore! Zresztą o kręgosłup w każdym wieku nalezy dbać, ale wiadomo, że on się starzeje razem z nami. Co to za nauczyciel? Córka jak dostanie pełne zwolnienie z WF będzie mogła wcześniej wracać do domu, jest prawie pełnoletnia, więc oprócz zwolnienia lekarskiego ty możesz też jej wypisać jako rodzic zwolnienie i wtedy takie zwolnienie nie będzie skutkowało liczbą nieobecności w szkole.

Gość gość
Zadzwoń do kuratorium i zgłoś tę sytuację, gwarantuję Ci, że nie tylko nauczyciel się otrząśnie, ale dyrektorka też. Takie postępowanie to narażania zdrowia dziecka.

Gość gość
A pełna nazwa jej choroby to : zaburzenia korzeni nerwów rdzeniowych lędźwiowo-krzyżowych nieklasyfikowanych gdzie indziej

Gość gość
Przede wszystkim zgłoś swój sprzeciw wobec postawy wuefisty na piśmie, które zanosisz w dwóch egzemplarzach do dyrektora. na jednym egzemplarzu prosisz o ppieczątkę, że "wpłynęło". na takie pismo dyrektor MUSI odpowiedzieć pisemnie. zobaczysz więc co będzie się tam znajdowało i ewentualnie dalsze kroki kroki kierujesz do kuratorium.. do tego czasu córka niech wykonuje zakazanych przez lekarza ćwiczeń. poźniej, jęśli z tego powodu zostanie jej obniżona ocena z w=f , kierujesz sprawę znów do kuratorium. ale pamięta, zawsze musisz mieć wszystko powierdzone na piśmie!!

Gość gość
Bo ja wiem... sprawdź przepisy i przejdź się po lekarzach. Dzieci z mniej ważnych przyczyn mają zwolnienia na cały rok. Pokaż kreaturze że nie jest panem losu, chyba że chcesz ostrzej, to napisz na niego skargę do kuratorium (ale wtedy ta niewydolna dyrektorka strzeli focha bo widać że ten kretyn to jakiś jej przydupas).

Gość gość
wcale się nie dziwię że wszyscy cię olewają , pewnie w realu też taka mało rozgarnięta jesteś , rozłóż ręce popłacz się i powiedz córce że nic nie da się zrobić niech dziecko cierpi dostajesz tu konkretne rady a ty dalej nie wiesz co robić i w kółko pytasz i pytasz żeby ci czasem temat nie umarł?????

Gość gość
Weź kobieto idź prywatnie i niech jej da zwolnienie bo skończy jak ja na stole operacyjnym

Gość gość
Dziś 20: 30 a ty czytać ze zrozumieniem umiesz? Wyraźnie napisałam, że spróbuje wizyty u prywatnego neurologa w celu skierowania ale najlepiej drzeć się i robić ze mnie wyrodną matkę nie umiejąc analizować tekstu komentarzy

Gość gość
Idziesz w poniedziałek do dyrektorki i dajesz jej na piśmie skargę z adnotacją na dole, że pierwszy egzemplarz zostaje u niej, drugi u ciebie a 3 leci do kuratorium. Poproś o pieczątkę, że skarga wpłynęła i wysyłasz do kuratorium.

Gość gość
do autorki po pierwsze to nie drzeć się po drugie jak dziecko jest chore to każda matka wiedziałaby co ma zrobić w sprawie jakiegoś tam pana od wf poczytaj dziewczyny ci radzą a ty dalej dywagacje a może to a może tamto po trzecie i ostatnie czytać potrafię , nie będę kopiowała ci porad które dziewczyny ci napisały a to że nie jesteś zbytnio rozgarnięta to już nie moja wina , może zaangażuj w tę sprawę męża skoro ty do tej pory nie potrafiłaś sobie poradzić z tak banalną sprawą jak zwolnienie dziecka z wf , mamy marzec tak na marginesie