Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komunia na 12 osob w malym mieszkaniu

Polecane posty

Gość gość

Niestety nie mamy sali.I jak tu ogarnac uroczystosc w domu.Mam byc 12 osob.

Gość gość
No i? A co to znaczy "male mieszkanie"? Pokoj w ktorym nie masz stolu tylko mini lawe czy pokoj w ktorym zmiesci sie stol na 9-10 osob? Wtedy i 12 upchniesz. Ale nikt tu wrozka nie jest, chyba ze chcialas sie tylko pozalic zebysmy cie po glowce poglaskali. Mozna i tak radzic sobie z problemami. Wylac na forum.

Gość gość
Zamów catering. A jeśli brakuje ci krzeseł, kup kilka składanych w supermarkecie.

Gość gość
Gotujesz rosół, na drugie np. pieczeń z mielonego mięsa z ryżem, do tego mizeria albo sałata lodowa ze śmietaną, ciasta typu szybkie, bez pieczenia. Albo zrobić tylko na słodko i cześć.

Gość gość
Stol szwedzki z zimna plyta, salatki, przekaski, koreczki, ogoreczki, sledziki,pomidorki w ziolach, owoce, ciasto, soki, napoje zimne i cieple na życzenie. Nie musi byc jak na weselu, ze kazdy na krzesle przy stole.

Gość gość
Autorce chyba nie chodzi o gotowanie potraw czy catering a o zmieszczenie tylu osób z pokoju. Nic więcej nie napisała o problemie.

Gość gość
Połączyć dwa stoły.

Gość gość
Hehe, marketing szeptany. Tylko wycwananili sie wszyscy w tym bo nie zaczynaja w pierwszym poscie tylko w nastepnych, uprzednio tworzac historyjke z podkladem :). Nawet niezle to wyszlo :)

Gość gość
katering za drogo wychodzi. sprawdzalam. obiad 2 daniowy koszt na 1 osobe ok 18zł. za polowe tego sama ugotuje.Dla kazdego po 2 chochelki zupy i wystarczy.Ugotuje ziemniaki podam w polmiskach. 2 ropdzaje miesa. surowki. cos co mozna dzien wczensiej przygotowac.Ewentulanie potrawy na potem ktore mozna przygotowac wczesniej 2-3 dni wczensiej.i ewentulanie podgrzac.Kupie ciasto i zamowie tort.Do tego kawa herbata, cos zimanego do picia.Moze pomozecie co moge zrobic do jedzenia na potem.Dodam ze ogarniamy to sami z mezem.Nikogo do pomocy.

Gość ja autirkaka
sprawdzaliscie link ze stolem.Ma moze ktos cos takiego?Taki skladany??Zadna reklama.

Gość gość
Obiad 2 daniowy 18 zł od osoby to dużo? To się uśmiałam. Ja mam zamówioną sale w restauracji i płace 150 zł za 2 daniowy obiad, deser, ciasta,kawa, herbata, napoje. Tort wliczony w cenę.

Gość gość
Jak już chcesz robić tak skromnie, że 2chochelki zupy dla każdego i starczy to wcale nie rób przyjecia. Rodzina zrozumie, że was nie stać a obcych przecież nie zapraszasz.

Gość gość
Jeśli chce Ci się bawić w gotowanie i wolisz stać przy garach niż przygotować dziecko a potem z nim posiedzieć przy tym stole to po kawie jeśli chcesz zrób Ala zimny bufet. Galaretka drobiowa z pozostałości po rosole. Zawijania szynka np z jajkiem czy szparagami w galarecie. Sałatka jarzynowa z warzyw z rosół i. Jakaś cienka kiełbasa. Kiełbasa smażona z przyprawami jakąś bagietka czosnkowa. Radzę sobie wynająć kogoś kto będzie ogarniał podgrzewanie i wnoszenie na stół bo tak samemu to będzie mega trudne. Byłam na takiej komunii to nie dość że matka załamana wynosiła wszystko na stół. Nie powiedział a z synem i gośćmi. To jeszcze jedzenie było takie sobie bo odgrzewane wszystko.

Gość gość
zupa + 2 danie. potem ciasto tort. jak posiedza dluzej a wiem ze posiedzi rodzona meza to cos na koalcje. tylko co?"

Gość gość
Na jedzenie nie masz kasy a stół chcesz nowy kupić? To kup używany na olx na to dasz i tak obrus.

Gość gość
Nie chce cateringu.

Gość gość
zostalismy bez sali wiec musze przeniesc impreze do domu.

Gość gość
Spoko jak nie chcesz katering to chociaż pomysł o pomocy w kuchni podczas samej komunii. To nie jest takie hop siup wszystko powynosic. Chyba że goście pomogą ale mi by było niezręcznie.

Gość gość
A nie możesz stołu pożyczyć od kogoś na tą okolicznośc??

Gość gość
jestesmy tutaj sami nie mamy co liczyc na pomoc.

Gość gość
12 osób zaprosiłabym do restauracji na obiad a póżniej do domu na kawę i ciasta.12 osób normalnie idzie do restauracji,nie musisz całej sali zamawiać,tylko niech przygotują duży stół dla was i zamów to oczywiście wczesniej.

Gość gość
Nie ma szans na zaden lokal w tym terminie.

Gość gość
12 osób to niewiele. Ja urodziny męża robiłam nie raz w domu na więcej osób. Też obiad, kawa, potem sałatki. Ale Dziwię Ci się, że chcesz tak komunie robić. Trzeba było wcześniej pomyśleć nad lokalem. Jak inne imprezy 4obie w domu, to jednak komunie swoich dzieci miałam w lokalach, bo to więcej osób zawsze wyszło. Poza tym uważam, że komunia jest ważna dla dziecka i ono jednak chce obecności mamy przy stole, by mama świętował z nim, a nie cały czas spędziła w kuchni.

Gość gość
nie ma mozlisoci zeby dla kazdego sala byla.U mnie w miescie ponad rok wczesniej byly lokale pozajmowane. 1 zapytanie o lokal w miescie zrobilam we wrzesniu 2016 roku.Juz wtedy byly porobione rezerwacje.Zostawilam numer telefonu gdyby ktos zrezygnowal.Roznie bywa.Sama bylam pytalam sie czy cos sie zwolnilo i nic.

Gość gość
dlatego szukam rady mam ktore urzadzamy przyjecie w domu.Co ugotowac dzien wczesniej a na 2 dzien tylko podac.

Gość gość
jj

Gość gość
Kurcze to ty zadnych urodzin nie robisz dzieciom w domu? Ze mnie slaba kucharka ale urodziny dzieciom robię na prawie 30 osób, bo to najblizsza rodzina. To nie jest az takie skomplikowane. W piatek pieczesz 2 lub 3 ciasta. Mozesz zrobic bigos. W sobote robisz salatki np. warzywna i taka ananas, szynka,ser,kukurydza, majonez. Smazysz kotlety, pieczesz miesa, schab ze sliwka itp. Szykujesz stol. W niedziele rano wstawiasz rosol i robisz surowke. Najlepiej jak by ktos przyjechal wczesniej i wszystko podgrzal. Najpierw podajesz rosół, miesa duszone, kurczaka, surowke i np frytki. Dla tylu osob to jedna paczka 2,5kg z biedry ci starczy. Pozniej tort, ciasto i herbata. A po dwoch godzinach bigos i kotlety.

Gość gość
nie na tyle osob.po za tym rzadko mamy gosci. a jkomunie mamy w sobote.

Gość gość
18 zł za obiad to wcale nie jest duzo, przywozą ci gotowe, ciepłe tylko nakładasz na talerze. Masz czas na słatki i przekąski, do tego ogarnąć siebie i dom. Chyba, że wolisz się orobić.