Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedoczynność tarczy

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z pań ma tut niedoczynność tarczycy ? Jeżeli tak to ile ważycie ? Wydaje mi się że jestem za gruba mam 170 cm wzrostu i ważę 76 kg ... Przyjmuje dawkę letroxu 125 ..

Gość gość
Mam, aktualnie 10.6 TSH. Wzrost 172cm i waga 62kg. Nie cwicze, bo nie mam na to sily, wiecznie jestem zmęczona

Gość gość
żartujesz z tą wagą ? Ja też mam niedoczynność i ważę ponad 100 kg

Gość gość
Ale waży pani wiele mniej odemnie . Ważyłam tyle jakiś rok temu ale w ciąży kilku miesięcy chodź nie jadłam dużo . Tylam .

Gość gość
Czyli wydaje się pani że nie ważę az tak dużo ? Naprawdę niedoczynność tarczycy to coś okropnego !!!

Gość gość172cm62kg
Ale niedoczynnosc nie ma wiele wspolnego z tyciem, trzeba miec odpowiednio dobraną diete i unikać pewnych produktów i sie nie tyje. ja zaczynałam walke z 25 TSH i nie utyłam aż tak dużo.

Gość gość
Niestety wydaje mi się że mam źle dobraną dawkę leków .

Gość gość172cm62kg
to ją zmień skoro jest za niska z reszta wszystko zalezy od tego CO JESZi ILE, a nie leki, bo ja dluzszy czas leczylam sie dietą

Gość gość
Ja mam 156 cm i ważę 52, ale przed ciążą ważyłam 42. Nie wiem czy jestem wyjątkiem od reguły, że przy niedoczynności się tyje. Jestem w dużym stopniu przekonana, że za wahania mojej masy odpowiedzialny jest mój styl życia (r***** odżywianie), myślę, że choroba nie odgrywa tu dużej roli.