Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiecie, że współżycie małżeńskie bez miłości jest grzechem?

Polecane posty

Gość gość

spółżycie seksualne nawet w małżeństwie jest grzeszne, jeśli jest odłączone od miłości do Boga i do człowieka. Grzeszne jest też w małżeństwie współżycie, które nie wypływa z miłości i nie ma na uwadze dobra drugiego człowieka, jego sumienia, wrażliwości itp. Takie współżycie nie spełnia swego zadania, którym ma być jednoczenie małżonków, a prze nich – całej rodziny. http://www.teologia.pl/m_k/prz-07.htm

Gość gość
Boże kochany, a te wszystkie małżeństwa zawarte z rosądku? przecież to grzech, również w historii..

Gość gość
Jeżeli nie przyszła miłość, to dołożyli się do nieszczęścia świata. Może brak miłości w związkach jest przyczyną wojen? Nieszczęśliwi, sfrustrowani ludzie je wywołują? Może kosmiczny magazyn miłości robi się pusty a gniewu i złości się napełnia? Może dlatego trzęsie się ziemia i wieja huragany? Kto wie?

Gość gość
Już teraz wiem dlaczego pałam niechęcią do seksu z moim "mężem"...

Gość gość
Może gdyby został MĘŻEM zmienilabyś zdanie co do seksu z nim?

Gość gość
Już abstrahując od religii, ale seks bez miłości jest zdecydowanie pusty i prowadzić może do kłopotów i zranienia.

Gość gość
Poza tym, jak powiedział mój znajomy mocno doświadczony w tym temacie: orgazm to za mało, nie daje takiej satysfakcji jak seks nawet bez orgazmu z ukochana kobieta.

Gość gość
19.49 Masz rację. Jak można oddawać się chłopu, który nie kocha, a ma potrzeby. 100% kobieta