Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dowód że piekła nie ma.

Polecane posty

Gość gość

Nie może być, bo rzeczywistosc sama w sobie jest tak zj****a i pełna cierpienia, że gdyby jeszcze było piekło to by już była przesada. Nawet jak na takiego wrednego chooya jak Bóg.

Gość gość
Jeśli bedziesz tak wyzywal Boga to zawsze bedzie ci zle w zyciu.

Gość gość
Wszystko przemyślałam. Ten zły Bóg, opisywany w Biblii jako mściwy, tak naprawdę nie ma nic wspólnego z prawdziwym Stwórcą wszechświata, tym który jest dobrem i tym , który wszystko opracował tak, aby życie mogło zaistnieć (przykładem jest tarcza w postaci Jowisza i księżyc bez, których na Ziemi nie byłoby życia, etc.). Natomiast ten "zły bóg", mściwy morderca szukający poklasku to tylko postać, a nawet postacie, istoty nam podobne, które za bogów uznawaliśmy w czasach archaicznych ;) Te postacie to tylko (i aż) nasze matki i ojcowie pochodzący z innych planet. Istoty, które mimo wyższości ewolucyjnej, będące daleko bardziej rozwinięte, zdolne i oświecone to i tak niedoskonałe (jak ludzie), pełne słabości, próżności i z losami nakreślonymi na naszej planecie, obfitującymi w złe postępki. ;)

Gość gość
Własnie ten zły Bóg to jest prawda. Spójrz jak wygląda świat. Im większy niegodziwiec, gnój sk****ysyn tym lepiej mu się powodzi.

Gość gość
Ja nie twierdzę, że zły bóg nie istnieje, aczkolwiek dobry też..;) tylko, że to inksza inkszość. Ten dobry jest wielki i to On jest Twórcą Wszechrzeczy. Natomiast ten zły/ci źli są tylko uznani przez nas za bogów, błędnie interpretowani jako stwórcy wszechrzeczy.. Dlaczego ludzie źli wygrywają? Bo arogancko wykorzystują wszystkie dostępne na Ziemi środki, by osiągnąć swój perfidny cel, a ludzie dobrzy tego nie robią, bo mają moralne granice.. Bóg (ten wielki i prawdziwy) stworzył wszechświat, ale nas stworzyli Oni, inna cywilizacja, przez co nasze życie i przede wszystkim jest tak niedoskonałe..

Gość gość
Jezus uczył że złoto to nie wszystko i prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogaty przez bramę niebios ucz się biblii tam wiele mądrych rzeczy jest.

Gość gość
Bzdury. Zroilas sobie w głowie jakaś niespójna mitologie. Skoro ten wielki jest taki dobry to niby z jakiej racji pozwala temu małemu na to, żeby zadawać tyle bezsensownego cierpienia i rozsiewać niesprawiedliwośc. Gdybym był dobry i miał nieograniczona moc to skonczylbym z całym tym cierpieniem i tyle.

Gość gość
Ludzie jeszcze nie poznali Chrystusa skoro mają się za męczenników wystarczy zobaczyć ile On wycierpiał i czy logiczne byłoby aby teraz nie było cierpienia.

Gość gość
Jego cierpienie też było bezsensem i dowodem sadyzmu Boga.

Gość gość
gość dziś Moja mitologia będzie spójna, gdy odkryję kolejne części układanki :P ;) A poza tym nie rozumiesz tego co napisałam, bo ten "mały bóg" dla "wielkiego Boga wcale żadnym bogiem nie jest, jest tylko istotą, którą stworzył ;) a istota ta z kolei (tj. "mały bóg" - wielki i zły bóg w naszym rozumieniu) stworzył nas. Można by rzec, że w ten sposób prawdziwy wielki Bóg (---> Stwórca) stworzył nas ludzi pośrednio, tworząc ---> małego (w naszym rozumieniu) boga, który z kolei stworzył bezpośrednio nas. A jeśli chodzi o to bezsensowne cierpinie, to nie myślałeś może, że Bóg faktycznie może być tylko zegarmistrzem, który skonstruował zegar, a reszta go nie interesuje, bo dał nam tyle atrybutów, że sami moglibyśmy stworzyć sobie raj na Ziemi, a że nie chcemy...;) poza tym pewnie wcale nie jesteśmy tacy ważni za jakich się uważamy i Bóg dał nam życie (bezpośrednio lub nie) a teraz ma inne sprawy, ważniejsze na głowie (?!).. :):( I nigdy nie twierdziłam, że biblia nie jest mądrą księgą. Ale czy nie chodziło o grzesznika zamiast bogatego.. ? Bardziej by mi to pasowało..:P

Gość gość
gość dziś Myślę, że prawdziwy Bóg, nigdy nie chciał czegoś takiego, to zrobili ludzie i zwalili (głupio i bezczelnie) na Jego wolę.

Gość gość
gość dziś No niestety Bóg jest miłosierny ale i sprawiedliwy przed Nim błędów nie cofniemy jako ludzie.

Gość gość
Nie Bóg winny za ten ziemski burdel tylko wy kuurfy

dziś Świetnie to piszesz w tych trzech postach. Ja sobie tłumaczyłam stworzenie Adama i Ewy analogicznie do klonowania, właśnie przez inną cywilizację.

Gość gość
Adam miał inną żonę od Ewy warto zasięgnąć wiedzy w tym temacie i odkryć biblię to coś fascynującego.

Gość gość
Na małego boga, którego uznaliśmy za tego wielkiego, składają się istoty zarówno złe jak i dobre. Te dobre, były dla ludzi dobre, a te złe domyślnie chciały dla nas źle, żądały nawet ofiar (krwawe rytuały Majów). Wszystko powoli ale pięknie się komponuje chociażby przez wzgląd na to, że wszystkie religie monoteistyczne na początku były politeistyczne natomiast atrybuty wielu nieautentycznych"bóstw" na koniec przypisano temu Jednemu i autentycznemu Stwórcy. Co też do końca nie musi być trafioną tezą, ponieważ autentycznych Stworców może być więcej niż jeden. P.s. prawdopodobnie biblijny potop był skutkiem zachwiania grawitacji spowodowanym gwałtownym wtargnięciem w nasz układ planety X, co miało spowodować eksterminację rasy ludzkiej, błędnie interpretowany przez ciemnogród jako kara ze strony Stwórcy..(myślisz, że On Kreator kosmosu i nie tylko, naprawdę chciałby skrzywdzić takie małe, zabawne robaczki jak my?:) wymierzona ze złością czy "sprawiedliwością" co po dziś dzień powoduje uczucie niesmaku u wielu wiernych rozmyslajacych nad faktem i słusznie, bo jest to błędne założenie, jakże nielogiczne. Tak naprawdę ten Wielki Bóg uratował nasz rodzaj, objawił się małemu bogowi we śnie pod postacią posłannictwa z planety małego boga i nakazał w imieniu tamtych władz (zakamuflowany) zbudować arkę, zebrać wszystkich chętnych oraz DNA wszystkich gatunków zwierząt (!!!) zamieszkujących planetę :):):) (historia opisana w biblii może zostać uznana [za spam :D] tylko jako metafora, bo nie zbierano żywych zwierząt tylko ich kod genetyczny ;)

Gość gość
Nie zdziwiłbym się. Bog lubi przescigiwax sam siebie w zadawaniu cierpienia ludziom.

Gość gość
Mam wrażenie, że powtarzacie i rozwijacie po swojemu moje wątpliwości :p

Gość gość
Wszystko na świecie zależy od boga, bo bóg jest wszechmogący i wszechwiedzący. Jeśli ludzie krzywdzą swoich bliźnich, to odpowiedzialność ponoszą zarówno oni jak i bóg, który nie chroni przed nimi ich ofiar.

Gość gość
bazienka wczoraj Ludzie przeżyli i doświadczyli na Ziemi zbyt eiele złego, by mogło to być niebo..;) jestem kobietą 32 wczoraj Dziękuję :) Adam i Ewa to de facto pierwszy udany eksperyment genetyczny (po kilku wcześniejszych nieudanych ale przeprowadzonych poza łonem "kobiety" anunnak). Eksperyment ten polegał na połączeniu nasienia dawcy anunnaka z komórką jajową homo erectus i doniszeniu zarodka w łonie anunnak (zarodek w łonie erectus nie przynosił odpowiednich rezultatów) gość wczoraj Zgadza się, ponieważ oni byli rodzeństwem..;)

Gość gość
gość dziś O Homo idiotus to słyszałem ale homo erectus to nie :D

Gość gość
Tak samo widziałem tych erectusów jak i Boga i prędzej wieże w to drugie

Gość gość
gość dziś Idiotus? Geniusze zawsze są niezrozumiani..;) :P

Gość Do homo inteligentus
gość dziś Atomu też nie ma, bo go nie widzisz? :D ;)

Gość gość
Do piekła pójdą wszystkie baby które uprawiaja sex przedmałżeńskj.

Gość gość
To masz ten stary dowód . Juź dawno powinnaś wymienić.

Gość gość
Czy tak trudne do zaakceptowania dla ludzi "pępków wrzechświata :P" jest to, ze Stwórca zanim (hipotetycznie) stworzył nas, wcześniej i na innych planetach stworzył inne cywilizacje ? A dopiero później nas..??? (choć wg mnie, ludzi w ogóle nie stworzył On, a właśnie tamte cywilizacje, które rozwinęły się na tyle, że objęły umysłem wszelkie tajniki genetyki i medycyny, przez co były w stanie tego dokonać), a przynajmniej któraś z nich ;) Ważną kwestią jest to, że ONI nie stworzyli samego życia jako takie, ONI wyłącznie je ulepszyli oddając nam własne, lepsze geny (poszukiwane brakujące ogniwo)..

Gość gość
Bez "genetycznego ulepszacza" (brakującego ogniwa w teorii ewolucyjnej Darwina) aby dojść do poziomu, na którym aktualnie się znajdujemy, potrzebowaliśmy jeszcze 2óch mln lat!!! Czyli podsumowując, stworzeni zostaliśmy ręką Stwórcy, natomiast ulepszeni i niejako stworzeni na nowo (z małp człekokształtnych na ludzi) z rąk przedstawicieli innych cywilizacji.