Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Majówka z 7 miesięcznym dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Witam Kobietki, Zastanawiamy się nad wyjazdem z naszym synkiem na majówkę. Będzie miał wtedy 7 miesiecy. Wyjazd samolotem lub autem do Włoch. Proszę doradzxie czy nie jest to jeszcze za wczesnie ?

Wow, zazdroszczę :) długo potrwa taka podróż? My chcemy z 4-miesięcznym jechać w lato nad morze (mieszkamy na samym południu Polski, ale autostrada ok.6 h). Tez mnie zastanawia, czy to dobry pomysł :) Z drugiej strony zawsze, jak podróżowaliśmy, to było pełno rodzin z malutkimi dziećmi (nawet w samolocie do Ameryki, tyle godzin lotu).

Gość gość
Zastanawiamy się nad lotem do Grecji lub autem do Włoch do grecji około 2h samolotem do włoch pewnie z 12 h autem... :( Nie wiemy co robic nie chcemy aby podróż dla synka okazała się męcząca.. i w ogole zastanawiamy się jak będzie się zachowywał na wczasach :)

Gość gość
6,5 miesiaca miała nasza córka, jak pojechaliśmy do Chorwacji. Przespała 9/10 drogi i nie wyglądała na zmęczoną i uciśnioną. Jechaliśmy 1500 km z noclegiem.

Może lepiej tym samolotem 2h?:) Grecja bliziutko, lot krótki i przyjemny :) nawet jak będzie płakać to taki krótki lot, ze jakoś wytrzymają pasażerowie. Nie wiem jak dzieci reagują na jazdę 12 h samochodem, nie mam pojęcia :)

Gość gość
Tylko autem. Nie lubię ryczacych dzieci w samolocie. Polecicie za rok - dwa.

Gość gość
No wlasnie ja tez gdy nie mialam dzieci deberwowaly mnie male dzieci placzace a teraz gdy sama mam dziecko wychkdze z zalozenia ze lepiej orzemeczyc sie te 1,5 h niz 15 h autem...

Gość TimeForYou
A nie jest za malutkie na tak długie trasy ? Ja bym odpuściła. Jak moja coreczka byla taka mała to raczej jeździliśmy tutaj po polsce . Bardzo polecam z takim maluchem Bieszczady . Piekne widoki, świeże powietrze. z pensjonatow polecam bardzo dom gościnny Borsuczyna . dopieszczony , pokoje są z lazienkami więc jest zachowana prywatność ;)

Gość gość
Wiesz to jest orientacyjnie 12 godzin, jak coś się wydarzy po drodze głupi korek i się wydłuża a mały ci w aucie może już szału dostać i co z nim zrobisz. Wczoraj na święta przyjechała moja teściowa mieszka na stałe w Niemczech, zazwyczaj trasę pokonuje w 12 godzin sama prowadzi auto, teraz 19 godzin, bo przed granicą był korek 5 godzin 50 km przejechali tylko, i później w Polsce przez roboty drogowe 2 godziny jeszcze gdzieś straciła, teraz sobie wyobrazić że masz rąk małe dziecko w środku jeszcze

Gość bogusiaz
Najlepiej szukaj miejsc przyjaznych rodzinom z dziećmi. Tutaj http://www.zamekjanowpodlaski.pl/ jest piękny obiekt idealny dla rodzin z dziećmi. jest mnóstwo atrakcji do tego spa i basen. Naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie. A wokół jest mnóstwo zieleni więc można też odpocząć na świeżym powietrzu.

Gość gość
Byłam niedawno z takim małym dzieckiem na wakacjach i było fajnie. Wynajęlismy sobie pokój w hotelu verde montana w kudowie zdroju. Odpoczęliśmy bardzo, a małe dziecko nikomu tam nie przeszkadzało.