Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 15 latka to jeszcze dziecko czy już kobietka mała

Polecane posty

Gość gość

Jak wg was? CZy traktować ją jako dziecko zcy jako dojrzałą kobitkę ze wszystkimi tego konsekwencjami?

Gość gość
na granicy - nie ma pełnych czynności prawnych, ale już w ograniczonym zakresie dla przykładu może założyć konto junior i operować środkami z tytułu karty prepaid - dla rodziców nie mających w pełni zaufania lepsza opcja niż dawanie środków do ręki, można wówczas kontrolować sferę wydatków pociechy. Pod uwagę należy brać jednakże, że jest u progu dorosłości i jak się czasem trzyma dziecko pod kloszem należy uświadomić, że świat nie do końca jest przyjaznym miejscem np. rówieśnik może ją okłamać "miłością" tylko po to by się przespać, a konsekwencje do końca życia będą jej - bo, że będą żyli długo i szczęśliwie pod dachem jednego z rodziców to raczej nikt nie wierzy, nawet jeśli starzy zaaranżują im małżeństwo. Jednocześnie szarpią nią hormony, energia połączone z dziecięcą naiwnością, musi się obić ze światem. Trudny temat, mam wrażenie, że nastolatkom takim jak ja - z przełomu wieków było jakby lżej :P

Gość gość
Dziecko i to jakie!

Gość gość
Jest smarkata, ktora mysli, ze jest dorosla. Moze dobra chwila aby wyslac ja do gina na rozmowe o antykoncepcji?