Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Warunki dla opiekunki

Polecane posty

Gość gość

Jak oceniacie takie warunki dla niani: - 2 x tydz. po 6 h - połowę tego czasu synek przesypia - obiad - 15 zł na rękę

Gość gość
za wysoka stawka. skoro dziecko i tak spi

Gość gość
te 15zł to na godzinę, tak?

Gość gość
Tak, za godzinę. Niezależnie od tego, co dziecko robi

Gość gość
Oczywiście bez żadnego sprzątania, tylko zajmowanie dzieckiem. Lodówka do dyspozycji. Miasto wojewódzkie, ale nie Warszawa czy Kraków.

Gość gość
To kasy szkoda skoro tylko dziecko

Gość gość
Chcę znać wasze zdanie. Gdzieś czytałam, że 15 zł to minimum, a im mniej godzin tym więcej powinno być. Czy to stawka fair?

Gość gość
Stawka ok, co wy byście chciały, zeby niania za 5 zł pracowała? I co to za dywagacje - szkoda kasy, bo dziecko spi. A jak nie bedzie spało? Wszystko sie zmienia. Wasz tok myslenia, to jak tych ludzi, co to mowia, Że kobieta w Domu z dzieckiem to nic nie robi:-/ ale jednak musi przy tym dziecku byc prawda? To jest odpowiedzialne zajęcie.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź.

Gość gość
max 10. inny za 8zł pracują i zyją. z resztą nianka to takie publiczne przyzwolenie na niewolnictwo :) nie chciało sie uczyc to nie ma dobrej płacy

Gość gość
Zawsze mozesz spróbować od 10/12zł, jak któraś się zgodzi to lecisz, a jak nie to podnosisz do 15zł

Gość gość
Problem w tym, że ta niania to nie jest osoba obca tylko z rodziny. W tym momencie potrzebuje pieniędzy, bo straciła pracę. Nie chcę dawać jej jałmużny (kasy za friko), ale nie chcę też wykorzystywać

Gość gość
Jak tam chcesz, ale 15zł na godz/ na rękę to całkiem dobry zarobek przy takiej pracy jak wypisałaś + posiłek. Czyli niani się nie przepracuje, laski w marketach zaiwaniają na maksa, a na rękę "grosze".

Gość gość
Istnieje cos takiego jak Posredniak. Znajduja tam prace w ok tydzien do 3 max ;)

Gość gość
Napiszę jeszcze raz, bo nie wybrzmiało dobrze. Chcę kuzynce pomóc a nie ją wykorzystać. Nie zależy mi, żeby było jak najtaniej, ani nie chcę jej płacić 100 zł/h żeby miała kasę na życie, ale chcę żeby było fair.

Gość gość
Jest pośredniak, ale ja potrzebuję niani. To coś złego zatrudnić osobę, której ufam, że mi domu nie wyniesie, ani syna nie uszkodzi? Musze iść do pośredniaka. To sytuacja win-win. Tylko pytam o warunki czy są ok.

Gość gość
No to przecież tłumaczymy, że te 15 zł to trochę dużo, a jeśli ona faktycznie taka bez grosza to czemu nie idzie do normalnej pracy?

Gość gość
Jak dla mnie to to 15zł to wykorzystywanie ciebie.

Gość gość
Rób jak chcesz, bo my swoje, a Ty swoje i i tak już masz plan co robić.

Gość gość
To skomplikowane, ale nie może teraz iść do normalnej pracy. 15 zł /h to za dużo wg Was? Gdzieś tu miałam topik, gdzie dziewczyna pisała, że 15 zł to minimum, a im mniej godzin tym wyższa stawka. A wszyscy jej przytakiwali. A to było kilka lat temu. Chciałam sprawdzić jak jest teraz?

Gość gość
Taaaa moze niech w ogole jej nie płaci. Ale jak sie dziecko walnie i nabije śliwę, bo nie da sie zawsze upilnować, to pretensje do niani, ze złe pracuje. Autorko, dobra postawa, nie badz żyła.

Gość gość
gość dziś To skomplikowane, ale nie może teraz iść do normalnej pracy. 15 zł /h to za dużo wg Was? Gdzieś tu miałam topik, gdzie dziewczyna pisała, że 15 zł to minimum, a im mniej godzin tym wyższa stawka. A wszyscy jej przytakiwali. A to było kilka lat temu. Chciałam sprawdzić jak jest teraz? x a to mało prac jest gdzie szukaja dorywczo? chociazby ulotki? na to samo wychodzi. A lasce zapewne przytakiwały laski, też nianki, które piorą, sprzataja etc.

Gość gość
Dobra, jeszcze raz. Potrzebuję kogoś do opieki nad dzieckiem. Mam w domu dużo cennych rzeczy, których straty nawet nie zauważę. Ona jest idealnym wyborem. Prawdę mówiąc ciężko oddać mi synka pod opiekę kogokolwiek, a ją zna, lubi. W pewnym sensie spadła mi z nieba. Pytałam tylko o stawkę, czy jest ok. Piszecie, że zawyżona. Przyjmuję. Wg Was to powinno być ile? 10-12 zł? 15 jest wykorzystywaniem mnie, czy mieści się w jakiejś normie? To nie jest małe miasto. W miasteczkach widziałam nawet 5 zł/h, ale to już chyba przegięcie.

Gość gość
Męczysz już, stanowczo przemęczasz temat mimo wielu normalnych i rzeczowych wpisów. Czyli albo jesteś taka mało bystra, albo chcesz wywołać tu jakiś konflikt, bo to temat provo.

Gość gość
10 to jest max. brutto najnizsza w pl jest chyba 12zł za NORMALNA prace, czyli zapierdzielanie przy produkcji na tasmie. Za dziecko, które jest małe, spi wiekszosc czasu i dostepnosc do wyzywienia to 10zl jest wystarczajace. W dodatku tu jest wszystko netto. Wyobraz sobie siebie w takiej sytuacji, wolisz zapierdzielac na tasmie godzine gdzie co 30 sekund spada ci do obrobienia nowy element i dostawac za to 12/h brutto, czy siedziec godzine w domu ze spiacym niemowlakiem, ktorego trzeba przewinac i nakarmic i dostac za to 10zl/h netto?

Gość gość
Dziękuję za rzeczowe odpowiedzi. Przepłacam. Zrozumiałam.

Gość gość
Dobra, jeszcze jedno pytanie. Nie zjedzcie mnie. Czy opiekunka ma prawo kręcić nosem na opiekę nad chorym dzieckiem tzn. mieć obiekcje żeby przyjść kiedy mały jest chory?

Gość gość
up

Gość gość
Widzę nie ma zorientowanych osób...

Gość gość
Ale piszesz, zę ma u Ciebie pracować tylko 2 razy w tyg po 6h, czyli 12h, 48 na miesiąc. Więc 15 zł jest ok. Ja za 10-12 bym się nie podjęła. Widzę, że tu by matki dały najchętniej 8 zł za godznę jak niemniej a ciekawe, czy same by za tyle posżłyby do pracy?