Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

angielski w 1 miesiąc

Polecane posty

Gość gość

Słyszałem, że w miesiąc można nauczyć się języka czy dobrze tego nie wiem. Jak tego dokonać? Jak wy uczycie się języka? Znacie jakieś grupy na facebooku gdzie są prowadzone darmowe lekcje czy jakieś grupy przeznaczone nauce? Sam zbieram się do nauki już kilka lat potrzebuje motywacji niestety wśród znajomych jej nie mam więc szukam tu. Liczę na waszą pomoc. Z góry dziękuje za każdą odpowiedź.

Gość gość
W miesiąc nauczyć się języka? Pierwsze słysze.. Nie wierz w takie rzeczy dam Ci radę. Gdyby to była prawda to rocznie można było by się nauczyć 12 haha.

Gość gość
Dobrze skoro w 1 miesiąc się nie da to w ile i jak tego dokonać? Umiem co prawda jakieś podstawy, ale nie dogadam się z nikim. Jakie macie sposoby na naukę?

Gość gość
Może kursy językowe? Ja tak nauczyłam się języka. Korzystałam z Enlinado możesz znaleźć wpisując w wyszukiwarce www.enlinado.pl. Dużo mi pomogły te lekcje. Trafiłam na niego zupełnie przypadkiem na facebooku jak była prowadzona transmisja na żywo. Sredecznie polecam, chociażby za to podejście prowadzących do ludzi oni serio chcą nauczyć dają dużo wskazówek. Pamiętaj również o systematyczności..

Gość gość
dokładnie jak nie będziesz systematycznie się uczyć to żaden kurs Ci nie pomoże.. Nawet najlepszy na przyszłośc nie wierz w takie bajki, że można się nauczyć języka w 1 miesiąc.

Gość gość
Ja się nauczyłem języka w rok i to dobrze będąc za granicą. Przed wyjazdem siedziałem jak typowy kujon w kciążkach i uczyłem sie słówek. Gdyby nie wyjazd to do tej pory bym się nie zmusił do nauki.

Gość gość
Skąd taki pomysł, żeby w 1 miesiąc się nauczyć języka? Śmieszy mnie takie wierzenie ludzi we wszystko, nawet te kursy 2 tygodnowe, ktore niby w tyle nauczą haha.

Gość gość
W miesiąc możesz nauczyć się sporo słówek, ale na pewno nie będziesz się swobodnie dogadywać po miesiącu. Tak, żeby ich używać w restauracji, sklepie czy tłumacząc drogę..

Gość gość
Dokładnie słówka to jedno pamiętaj jeszcze o ich zastosowaniu na to trzeba poświęcić troche czasu. OTOCZ sie językiem zacznij myśleć po angliesku! bez schematu naszej składni.

Gość gość
Ja uczę się sama w domu, ale korzystam też z pomocy native speakerów. Mam już swoją zaprzyjaźnioną nauczycielkę z Anglii uwielbiam z nią rozmaiwać, nasze lekcje już nie są jak standardowe lekcje tylko gadamy o wszystkim. Też kiedyś myślałam, że angielskiego mogę się nauczyć w 1 miesiąc jednak nie jest tak..

Gość gość
To w ile się nauczyłaś? Ja się uczę juz od zerówki jestem na studiach i nie umiem się dogadac. Skąd wy się bierzecie, ze umiecie ten język?

Gość gość
W tych czasach nie umieć podstaw języka angielskiego to bieda Ci.. lepiej się zacznij uczyć :) Taka rada, wystarczy chęci i dobre repetytorium.

Gość gość
Łatwo powiedzieć nie każdy umie znaleźć w sobie te chęci. Czasmi jest tak, że jak czegoś nie rozumiemy to unikamy tego np jak z matmą ma większosć osob problem to jej nie lubi. Nie umiem przekonać się do tego języka. Doskonale wiem, że będę mieć problem ze znalezieniem pracy, ale co ja zrobie.....?

Gość gość
Nie traciłabym czasu na Twoim miejscu na czatowanie tylko się uczyła słówek. Pobierz jakiś zestaw podstawowych słów i się ucz. :) :) I mnie nie denerwuj.

Gość gość
Ja tylko pytam nie chciałam nikogo zdenerwować. Ciekawe czy Ty jesteś taki zdolny i operujesz biegle kilkoma językami. Pozdrawiam

Gość gość
Widzę, że wkradła się zbędna dyskusja :D Zacznij moze od ogladania filmów z napisami staraj się to robić bardzo często. Dodatkowo ucz się słówek bez tego się nie obędzie. Chyba, że masz już braki podstaw to zacznji od alfabetu. Ja się nauczyłam sama rosyjskiego więc myśle, że i Ty dasz rade z angielskim. Pozdrawiam.

Gość gość
Ja się uczę z internetu od gimnazjum zawsze robiłam sobie różne ćwiczenia w internecie i jakoś to było. Sama nauczyłam się duzo więcej niż nauczyciele w szkole. A i nie wierzcie w to, że można się nauczyć języka w 1 miesiąc! To śmieszne.