Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajoma jest na aplikacji prawniczej, ja po germanistyce czuje się jak zero!

Polecane posty

Gość gość

Przy niej czuję się jak zero. Prawnicy są tak poważani... a ja, zwykły językowiec. Po filologii nie ma takiej sciezki kariery jak po prawie, nie ma tej szpanerskiej aplikacji... Nie chcialam isc na prawo bo kompletnie mnie to nie interesowało. Ale prestiżu zazdroszczę :(

Gość gość
Jestem prokuratorem w " obcym " kraju. Wladam biegle trzema jezykami.

Gość gość
dziś to ja. Moja przyjaciolka po germanistyce jest tlumaczem przysieglym w DE . Uzupelniamy sie ,mimo ze mieszkamy w innych krajach.

Gość gość
00:18 Baju baju. Spadaj trollu

Gość gość
teraz prawo to juz chyba zaden prestiz? zarabiaja b mało, no i dobrze. To nie te czasy, kiedys to byly klany i tylko rodzina, a teraz jest masa bezrobotnych po prawie

Gość gość
dziś Widac ze prawo jest ci obce.

Gość gość
Niestety nadal liczy sie prestiz i rodzinne tradycje.

Gość gość
Prestiż i rodzinne tradycje? Chyba mi nie powiecie, że ktoś po aplikacji nie będzie zarabial tych 6-10 tysiecy na rękę i nie bedzie mial klientow tylko dlatego, że nie jest z klanu prawników

Gość gość
sprawdziłam specjalnie dla ciebie i srednio prawnicy zarabiaja podobno miedzy 3 a 6 tysięcy, a mediana to 4500 i to brutto! https://wynagrodzenia.pl/moja-placa/ile-zarabia-prawnik więc bieda z nędzą, chyba najgorsze zarobki jak na to, jak długo sie trzeba uczyc. na tym forum zreszta slyszalam podobne rzeczy.

Gość gość
No patrz, a koleżanka tak się tym szczyci i na fejsie, linkedIn i wszedzie trąbi o tej aplikacji, że ją robi

Gość gość
A miała trzymac w tajemnicy ze ja robi? Moze to twoja zazdrosc? Ludzie trąbia nawet o tym co jedza na sniadanie, akurat pisanie co sie studiuje to chyba norma a nie trabienie

Gość gość
chyba jednak trąbienie. po co w internecie wpisywac sobie takie prywatne dane na fejsie. ja mam wszystko poukrywane, choc lubie swoja prace i sie jej nie wstydze