Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy po porodzie zakłada się jakieś specjalne majtki typu poporodowe czy zwykłe?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, po raz pierwszy będę rodzić i mam pytanie jak to wygląda po porodzie, czy trzeba mieć ze sobą jakieś specjalne majtki typu poporodowe, czy miałyście zwykłą bieliznę? Drugie pytanie, to co z artykułów higienicznych trzeba mieć? Podkład poporodowy, wkładki laktacyjne, pieluchy dla dziecka. Co jeszcze?

Gość gość
Majtki kup sobie takie siateczkowe bo sa praktyczniejsze ( lepszy dostep powietrza, nie uciakaja bo sa bezszwowe, fajnie sie rozciagaja i w razie czego mozesz szybko uprac i moment Ci wyschna). A co do kosmetykow to kup sobie jeszcze Tantum Rosa (takie w saszetkach do rozpuszczania w wodzie) do przemywania krocza. Mozesz tez wziac podklady (ja zabralam dziecku hehe) polozysz sobie na lozku i w razie czego wymienisz bez problemu nie brudzac przescieradla w lozku bo z tym wymienianiem przescieradla roznie jest. Powidzenia!

Gość gość
A zwykle majtki takie bawelniane to zalozysz sobie w domu jak poczujesz ze jestes gotowa:) one sa ciasniejsze i gorzej sie rozciagaja a po porodzie bedziesz obolala wiec sama zdecydujesz co jak zakladac:)

Gość gość
dzięki za odpowiedź :)

Gość gość
Ja rodzę w kwietniu i ze sobą zabieram podkłady poporodowe w formie podpasek. Ja akurat mam z Belli bo były najtańsze ;) do tego jedną paczkę dużych podpasek zwykłych. - Majtki poporodowe z siateczki Canpol - podkłady do przewijania takie higieniczne kilka sztuk - szare mydło w płynie do przemywania krocza i ogólnie do całego ciała, bo ja alergik jestem - nawilżany papier toaletowy - jednorazowe nakładki na toaletę, bo z obolałym kroczem raczej na lotnika się nie da załatwić a wiadomo jak może być z higieną w szpitalu miejskim - zwykły papier toaletowy plus ręczniki papierowe - wkładki laktacyjne kilka sztuk - zwykle kosmetyki do pielęgnacji typu szampon, odżywka, antyperspirant, - suchy szampon do włosów - 3 koszule, szlafrok, stanik do karmienia - jakaś stara koszulka do porodu

Gość gość
bardzo dziękuję! to będzie moją ściąga hehe

Gość gość
ja tam mialam zwykle bawełniane majtki i zyje! koszule do porodu tak, ale nie ta taka jednorazowa, ona nie przepuszcza powietrza i jest poprostu niewygodna , a polozne nawet sciagaja za nie.

Gość gość
Ja też te z siateczki nosiłam, a potem takie bawełniane, luźniejsze wygodne :) i stosowałam po połogu też Invag zeby wzmocnić florę bakteryjną pochwy. I udało mi się dzięki temu uniknąć infekcji, moja siostra po pierwsze ciąży ciągle łapała, a po drugiej jak jej poleciłam ten lek probiotyczny to też ani jednej :)