Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotekxd

Tabletki anty a brzuch

Polecane posty

Czy skutkiem ubocznym tabletek antykoncepcyjnych mogą być bóle brzucha i biegunki?? Biorę tabletki od roku i mniej więcej od tego czasu mam częste biegunki, przelewanie w jelitach, wzdęcia, bóle, chudne.... lekarze po zrobieniu wielu badań nic nie znaleźli dlatego stwierdzili że to zespół jelita drażliwego, chociaż nie mam typowych objawów a leki nie pomagają. Robiłam też wiele badań na własną rękę bo nie wierzę, że nia ma przyczyny ale w dalszym ciągu nic nie znalazłam, biegunki utrudniają mi życie, często musze rezygnować z wyjścia do pracy/na uczelnię/na zakupy, z wyczerpania często jest mi słabo a o moim stanie psychicznym chyba nie muszę wspominać - jestem załamana i bezradna. Zaczęłam zastanawiać się czy to nie przez hormony, dopiero niedawno na to wpadłam i doszłam do wniosku że zbiega się to z czasem rozpoczęcia moich objawów, dobiorę opakowanie do końca i odstawiam!!!! Niestety na forach widziałam tylko skutki uboczne jak plamienia, bóle głowy, zmiany skórne, ból piersi, nie znalazłam problemów żołądkowych. Miał ktoś takie skutki uboczne?? Czy to możliwe że "tylko" w tabletkach tkwi problem i mogę po odstawieniu wrócić do normalnego życia?

Gość gość
Sprawdz sklad tabletek, niektorzy producenci z powodow produkcyjnych dodaja laktozy i to ona ma takie dzialanie na przewod pokarmowy. Farmaceuta powinien wyszukac ci tabletki bez laktozy.

Mają laktozę sprawdzałam już to. Ale czy tak mała ilość może tak zrujnować jelita?

Gość gość
Moze, ja tez jestem wrazliwa na laktoze.

Gość gość
Badz tez ostrozna z roznymi cukrami.

Ok dziękuję za odpowiedź :) A czy ktoś jeszcze miał taki problem ??

Gość gość
Tak, ja mam tak samo.